Recensioner

Harrow County, Vol. 3: Snake Doctor

torsdag 12 januari, kl 22:31 av 0 kommentarer

29652Uncle Early har inte varit sig lik sedan han råkade bli biten av en orm när han och Clinton plockade björnbär på morgonen. I flera timmar har han stått och stirrat in i skogen. Stirrat på stigen som leder till Old Lady Loveys stuga. Under hela sin uppväxt har Bernice hört historier om den gamla gumman i skogen. Hur hon kallar på folk mitt i natten och lurar in dem i skogen för att göra Gud vet vad. Bernice har alltid trott att dessa historier är vidskepelse och byskvaller men något gnager inom henne – en känsla av obehag och osäkerhet. Mitt i natten knackar en vettskrämd Clinton på Bernices fönster och säger att Uncle Early gett sig av in i skogen och bägge två bestämmer sig för att följa efter. Där får de bevittna en scen i Old Lady Loveys källare som får deras blod att frysa till is och inse att det finns fler häxor i Harrow County än Bernices bästa vän – Emmy Rose.

harrowcn9p5Tredje volymen av Cullen Bunns makabra och läsvärda folksaga från den amerikanska Södern innehåller som vanligt fyra nummer, där det andra och tredje numret handlar om Bernices möte med Old Lady Lovey, hennes samling av vattenmockasiner och opossum-familiaris. Det är en av de bästa historierna i hela serien så här långt där Bernice upptäcker att alla häxor inte är onda och att hon själv kan få en ny roll i det lilla samhället som hemsöks av allehanda märkliga varelser och kreatur. Tyler Crook är i sitt esse när det gäller att bygga upp en läskig och olycksbådande stämning och hans sköna stil och härliga färgläggning blir bara bättre och bättre.

Harrow-County-10-Opening-spread

Det är därför extra smärtsamt att han inte tecknat den första och fjärde delen av volymen eftersom hans karaktäristiska stil blivit en essentiell del av hela historien. Det första numret – där Emmys egna familiaris Skinnless Boy får reda på sitt ursprung – tecknas av Carla Speed McNeil (No Mercy) och det fjärde numret – där Emmy undersöker ett hemsökt hus och den stackars familjen som bor där – tecknas av Hannah Christenson (Mouse Guard: Legends of the Guard). McNeil gör ett bra arbete men Christensons naivistiska stil imponerar föga och får det att krypa i min kropp av obehag men inte på Harrow-County-10-e1458393309203grund av den gastkramande handlingen. Bägge dessa nummer är viktiga för hela historien men i min drömvärld hade jag hellre sett att de tecknades av Crook. Eftersom Harrow County är skapad av Cullen Bunn och Tyler Crook hade det varit förnämligt om Dark Horse Comics hade låtit Crook teckna dessa nummer – även om det hade inneburit att serien halkade i sin utgivningstakt, något som ofta händer hos Image Comics men som också gör att flera av deras serier är värda att vänta på.

1Trots denna smolk i glädjebägaren så är ”Snake Doctor” en bra fortsättning på berättelsen och det samma gäller de smårysliga extrahistorierna ”Tales of Harrow County” – speciellt The Butcher som är fantastiskt snyggt tecknat av David Rubín (Ether). I den fjärde volymen är Tyler Crook tillbaka i fullt majestät och den ligger laddad och klar i paddan och bara väntar på att få avnjutas.

Manus: Cullen Bunn
Illustration: Tyler Crook, Carla Speed McNeil, Hannah Christenson
Förlag: Dark Horse Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...