Nyheter och tips

Angoulême-vinnarna 2017

söndag 29 januari, kl 14:18 av 0 kommentarer

21727313-RRSIGEfter förra årets skriverier om den franska seriefestivalen i Angoulême blev årets tillställning en städad tillställning utan skandaler. Hederspriset Grand Prix d’Angoulême gick till den 66-årige veteranen och schweizaren Cosey (Bernard Cosandey) som är mest känd för sin albumserie Jonathan som fyller 40 år i år. Flera franska och belgiska serier prisbelönades men också japansk manga (Minetaro Mochizukis Chiisakobe) och den koreanska serien Bad Friends (Mauvaises filles) av Ancco. Matthieu Bonhommes L’Homme qui tua Lucky Luke belönades med Prix du public cultura och den finns även att njuta av i svensk översättning från Cobolt förlag under titeln Mannen som sköt Lucky Luke. Hela listan på vinnarna kommer här.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...