Nyheter och tips

Nya titlar från Image Comics

lördag 4 mars, kl 19:25 av 3 kommentarer

Image Expo har varit ett återkommande event från förlaget Image Comics ända sedan 2012 där kommande nyheter presenteras (förra året var det bland annat Kill or Be Killed, The Black Monday Murders och Motor Crush) men på grund av förlagets flytt från Berkeley, California till Portland, Oregon så blir det inget sådant i år. Istället höll man en panel på Emerald City Comicon i Seattle i torsdags med titeln ”Image Comics Announcements” där 15 nya serier presenterades. Hela listan kan du läsa här och jag tänkte lyfta fram några titlar som jag själv tänker utforska.

Först ut har vi Sleepless som är en historisk fantasy och ett romantiskt drama som utspelas vid ett renässans-liknande hov, skapad av Sarah Vaughn (Alex + Ada, Deadman: Dark Mansion of Forbidden Love) och Leila Del Ducka (Shutter, Afar), där vi får möta den förtrollade riddaren Cyrenic som aldrig sover och kvinnan han svurit att beskydda – den nyligen avlidne kungens illegitima dotter Poppy.

Family Tree av Jeff Lemire (Royal City, Black Hammer, Descender) och Phil Hester (Shipwreck) handlar om en åttaårig flicka som en vacker dag helt plötsligt börjar förvandlas till ett träd. Tillsammans med sin ensamstående mamma, bekymrade bror och förmodligen galne morfar ger sig hela hennes familj av på en roadtrip genom USA för att hitta ett botemedel men ju längre från hemmet de kommer och ju närmare flickan riskerar att förlora hela sin mänsklighet desto fler utomstående krafter hotar att slita familjen i stycken. Fanatiska kulter, legosoldater och paparazzis är fast beslutna att förgöra flickan eller utnyttja henne för sina egna syften. Family Tree är en genreöverskridande serie som kombinerar mystik, action och body horror i en episk berättelse om hur långt en mor är redo att gå för att skydda sina barn i en alltmer instabil värld full av hemska fasor.

Den pågående häxtrenden med serier som Chilling Adventures of SabrinaWytches och Harrow County får nu sällskap av Redlands där tre häxor flyttar till Redlands, Florida för att jobba som poliser. Skapad av den flitiga och fenomenala färgläggaren Jordie Bellaire och Vanesa R. Del Rey (Hit, The Empty Man) blandar serien ”the sexy, witchy-goodness of Greg Rucka and Nicola Scott’s Black Magick and Melissa de la Cruz’s beloved Witches of East End with the deep-South atmosphere of Jason Aaron and Jason Latour’s Southern Bastards and American Horror Story: Coven.”

Ales Kot (Zero, Secret Avengers, Bucky Barnes: The Winter Soldier) presenterade två nya titlar: Generation Gone, tecknad av André Lima Araújo, handlar om tre millenials som planerar att råna en bank och som dessutom får superkrafter. Pitchen är Unbreakable möter Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Den andra serien, The New World, tecknas av ingen mindre än Tradd Moore (Luther Strode, Ghost Rider) och utspelas i framtiden där vi får möta Romeo som en ”straight-edge hacker” och Juliet som en brutal TV-snut med rätt att döda.

Veteranen Klaus Janson (legendarisk tuschare till bland annat Frank Millers Daredevil och Batman: The Dark Knight Returns) presenterade sin första helt egna serie, Sacred Creatures, som han skapat tillsammans med tecknaren Pablo Raimondi (X-Factor). Serien är en övernaturlig thriller som avslöjar att världen manipulerats sedan urminnes tider av en urgammal ras. Sacred Creatures tar oss med på en resa som spänner över hela världshistorien där Raimondi tecknar scenerna från vår nutid och Janson tar sig an flashback-scenerna.

Flera av dessa titlar kommer att se dagens ljus under 2017 och dessutom har förlaget meddelat att Image Expo återkommer 1 feb 2018. Hittade du någonting som du gillar? Skriv gärna en kommentar så lovar jag att svara 🙂

Kommentarer

  1. Anders .R says:

    Family tree låter spännande (men det känns som om Lemire just nu ensam står för ca 25% av alla serier som ges ut ) men i övrigt känns det som om Image behöver en nystart. Att alla titlarna känd som typiska Image titlar är inget bra tecken. Risken är att dom håller på att bli det nya Vertigo, dvs dom som var coolast men nu bara ger ut trötta upprepningar.

  2. Andreas Mars says:

    Håller med om att Family Tree verkar mest intressant och att listan i övrigt känns lite safe. Vad gäller gamla Vertigo så ser jag fram emot att utforska vad de tidigare framgångsrika Vertigo-redaköterna Karen Berger och Shelly Bond ska leverera nu när de fått egna kreatörsägda etiketter hos Dark Horse Comics (Berger Books) respektive IDW (Black Crown). Sedan tänker jag hålla utkik efter fler serier från Matt Fraction och Kelly Sue DeConnicks företag Milkfed Criminal Masterminds där de annonserade annuals till både Sex Criminals och Bitch Planet (Maria Fröhlich bidrag) samt mer fakta om de kommande titlarna Adventure Man, Mr. Recidivism och Parisian White på Emerald City Comicon i helgen.

  3. Pärka says:

    Kan bara hålla med Anders att Image nya giv känns ganska oinspirerad. Blir nog enbart ”Family Tree” av dessa som det får bli en prenumeration på. Den tycker jag å andra sidan luktar som en hit även om jag inte är jätteförtjust i Phil Hesters teckningar. Men familjerelationer och Lemire känns som en homerun. Men då har istället senaste veckans största nyhet varit som Andreas nämner Bond och speciellt Bergers comebacker. Ser verkligen fram emot vad de hittar på! Väldigt roligt att höra om Maria Fröhlich också. Har hoppats att få se mer av henne sen jag läste hennes serier första gången i fjärde numret av ”Utopi” 2011. Kul att det är på en så pass bra tidning som ”Bitch Planet” också. Tror det passar hennes stil bra.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...