Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 9

fredag 3 mars, kl 22:39 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

AMERICA #1
Manus: Gabby Rivera
Illustration: Joe Quinones
Förlag: Marvel Comics

Äntligen! Det var verkligen på tiden att Ms. America Chavez fick en alldeles egen solotitel hos Marvel. Efter att ha sparkat sig igenom Kieron Gillen och Jamie McKelvies lysande Young Avengers var hon i mina ögon den coolaste superhjälten jag skådat på år och dagar och framgången fortsatte i The Ultimates men fortfarande ingen egen tidning. Jag vet inte vad det var som fick Marvel att äntligen inse sitt bästa men kanske var det det faktum att Chavez skapare Joe Casey och Nick Dragotta planerade en egen titel på Image Comics med namnet All-America Comix där seriens huvudperson är America Vasquez, en ung hjälte klädd i stjärnbaneret som inte så lite påminner om Casey och Dragottas skapelse i Marvels miniserie Vengeance från 2011. Om Gillen och McKelvie hade skapat en egen soloserie hade min lycka varit gjord men jag tänker definitivt ge Gabby Rivera och Joe Quinones en chans.

SAVAGE THINGS #1
Manus: Justin Jordan
Illustration: Ibrahim Moustafa
Förlag: Vertigo Comics

Det var länge sedan en ny Vertigo-titel dök upp men nu kommer Savage Things av Justin Jordan (Luther Strode-serierna, Spread) och Ibrahim Moustafa (High Crimes, Doctor Fate). I 25 år har en hemlig organisation sanktionerad av den amerikanska regeringen identifierat barn med stor potential att bli samvetslösa mördare. Dessa barn kidnappades och gjordes till ultimata agenter med uppdrag att destabilisera utan att avslöja sig men när dessa kalla och känslolösa skapelser blev för svåra att kontrollera beslutade man sig för att eliminera dem…vilket inte var en så lysande idé. Nu sprider dessa mördarmaskiner skräck och terror omkring sig och den ende som kan stoppa dem är en av deras egna, Abel, under förutsättning att han verkligen vill stoppa dem.

ROYAL CITY #1
Manus/Illustration: Jeff Lemire
Förlag: Image Comics

Den tidigare framgångsrike författaren Patrick Pike återvänder motvilligt hem till den en gång blomstrande fabriksstaden där han växte upp. Där dras han återigen in i det gamla familjedramat med sina vuxna syskon, besvärliga mamma och hans hunsade pappa som precis drabbats av en stroke. Jeff Lemire (Descender, Black Hammer, Bloodshot Reborn) presenterar sin första helt egna serie Royal City som är den första pågående serie han både författat och tecknat sedan avslutningen på Sweet Tooth. Lemire återvänder här till samma tematik som i hans genombrott Essex County och här får vi följa en familj där alla plågas av det faktum att den yngste brodern Tommy drunknade för flera decennier sedan.

THE ONCE AND FUTURE QUEEN #1
Manus: Adam P. Knave, DJ Kirkbride
Illustration: Nick Brokenshire
Förlag: Dark Horse Comics

Förra året avslutade Adam P. Knave, DJ Kirkbride och Nick Brokenshire serien Amelia Cole hos Monkeybrain efter 30 nummer men redan i år återförenas de i The Once and Future Queen från Dark Horse Comics. Serien är en modern version av Kung Arthur-legenden där den lovande schackspelaren Rani Arturus en vacker dag hittar det magiska svärdet Excalibur med allt vad det innebär. Förutom detta måste hon brottas med föräldrarnas påtryckningar samt att hon är mycket intresserad av den söta engelska tjejen som nyligen flyttat till staden. Hon heter inte Guinevere men däremot Gwen och till och med Lancelot dyker upp men i serien är han den mycket förvirrade Lance.

EXTREMITY #1
Manus/ Illustration: Daniel Warren Johnson
Förlag: Image Comics

Thea var klanen Rotos största konstnär i sin ungdom. Alla kände till hennes skicklighet och ark efter ark fyllde golvet i hennes hem. Det var allt hon gjorde och det som definierade henne som person…ända tills Paznina-klanen attackerade dem, förstörde deras hem, dödade hennes mor och högg av hennes högra hand så hon aldrig kunde rita mer. Daniel Warren Johnson (webserien Space-Mullet och The Ghost Fleet med Donny Cates) har skapat en postapokalyptisk serie om hämnd men där målet är något djupare än tillfredsställelsen i motpartens död. En stor inspirationskälla var den judiska kvinnan Eva Kor, fånge som barn i ett nazistiskt koncentrationsläger, som blev berömd när hon i vuxen ålder förlät sina nazistiska bödlar vilket resulterade i att hon mötte motstånd starkt motstånd från flera judar för att hon just förlät. Extremity handlar om familjedynamik i kriser, när de närmaste går skilda vägar och vad du gör när du förlorar det du älskar mest av allt.

RAT QUEENS VOL. 2 #1
Manus: Kurtis J. Wiebe
Illustration: Owen Gieni
Förlag: Image Comics

Sist men inte minst så är det dags att åter få stifta bekantskap med Kurtis Wiebes Rat Queens i det som Wiebe själv kallar en ”soft reboot” med nytt förstanummer och ny tecknare: Owen Gieni (Negative Space). Betty, Violet, Dee, Braga och Hannah är tillbaka, Palisade är fortfarande ett råttangripet trollarsle och alla hatar fortfarande Gary.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...