Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 15 (2018)

lördag 14 april, kl 23:21 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

EXILES #1
Manus: Saladin Ahmed
Illustration: Javier Rodriguez
Förlag: Marvel Comics

Knappt har vi sett slutet på Saladin Ahmeds serie Black Bolt förrän det är dags för hans nästa serie från Marvel Comics. Den ursprungliga X-relaterade titeln Exiles såg dagens ljus 2001 och bestod av karaktärer från olika dimensioner och verkligheter som  hamnat på avbytarbänken för att inte störa det komplicerade tidsförloppet och serien avslutades efter 100 nummer och har inte synts till sedan 2009. Nu är det dags för en ny line-up, återigen under ledning av den teleporterande mutanten Blink, som består av Iron Lad (en yngre version av Kang känd från Young Avengers), en åldrad version av Kamala Khan (Ms. Marvel), Valkyria (som påminner en hel del om Tessa Thompsons rollgestaltning från filmen Thor: Ragnarök) samt en chibi-liknande version av Wolverine. Teamet får i uppdrag av den ursprungliga Nick Fury, som nu tagit över rollen som The Watcher i Marvels universum, att rädda multiuniversum från ett hot och det ska bli spännande att se vad Saladin kan göra med detta spännande koncept och annorlunda laguppställning.

DOMINO #1
Manus: Gail Simone
Illustration: David Baldeón
Förlag: Marvel Comics

Förutom sina egna, mycket läsvärda, serier Clean Room och Crosswind är Gail Simone mest känd för sin run med Red Sonja och diverse serier från DC Comics, bland andra Secret Six, Birds of Prey, Batgirl och så den nyligen avslutade crossovern Wonder Woman/Conan (som skall undersökas). Hennes verk för Marvel har varit sporadiska men hon har bland annat författat en run med Deadpool och spin-off-serien Agent X (2002-2003). Nästa månad har filmen Deadpool 2 premiär där mutanten Domino, som kan manipulera verkligheten med sina ”turkrafter”, gör sin premiär på vita duken (spelad av Zazie Beetz) och dessutom, som av en händelse, får Domino en egen solotitel författad av Gail Simone och tecknad av den skicklige David Baldeón (Monsters Unleashed, Nova)

THE DEAD HAND #1
Manus: Kyle Higgins
Illustration: Stephen Mooney
Förlag: Image Comics

Kyle Higgins jobbar bland annat åt DC Comics (Batman Eternal, Nightwing) samt med Mighty Morphin Power Rangers på BOOM! Studios men han har också publicerat två egna serier (tillsammans med Alec Siegel och Rod Reis) på Image Comics: C.O.W.L. (ett fackförbund för superhjältar i 60-talets Chicago) och Hadrian’s Wall (mordmysterium i rymdmiljö). I hans nya serie från samma förlag förflyttas vi till tiden strax efter Kalla krigets slut där superspionen Carter Carlson upptäcker en hemlighet som inte bara ändrade hans liv utan även vår egen historia. Till sin hjälp har Kyle ett eget superteam i form av tecknaren Stephen Mooney (Half Past Danger, Generation Zero), färgläggaren Jordie Bellaire och textaren Clayton Cowles.

CRUDE #1
Manus: Steve Orlando
Illustration: Garry Brown
Förlag: Image Comics

Crude är ett mörkt familjedrama och en brutal hämndhistoria där den tidigare lönnmördaren Piotr Petrovich tar upp jakten på sina gamla fiender som dödat hans bisexuelle son som han knappt hade någon kontakt med. Serien är skriven av Steve Orlando (som bland annat författat ”queer-sploitation”-serien Virgil och DC:s stenhårda actionserie Midnighter) och tecknad av Garry Brown (The Massive, Black Road, Babyteeth).

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...