Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 20 (2018)

söndag 20 maj, kl 23:26 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

FLAVOR #1
Manus: Joseph Keatinge
Illustration: Wook Jin Clark
Förlag: Image Comics

En intensiv och mycket givande jobbvecka gjorde att det blev torka på seriefronten för min del men efter en solig och skön helg är jag redo att ta nya tag. Veckans första nya serie är ett kulinariskt äventyr, författat av Joseph Keatinge (GloryShutter) och tecknat av Wook Jin Clark (Megagogo) där kockar är megakändisar och mat världens mest värdefulla råvara. Här får vi möta den olicensierade kocken Xoo och hennes förtjusande hund Buster som befinner sig i en märklig muromgärdad stad där de upptäcker ett mysterium som kan få världen på fall. Till sin hjälp har Keating en alldeles särskild kulinarisk konsult, nämligen den välrenommerade matforskaren Ali Bouzari, författare till den prisbelönade kokboken Ingredient: Unveiling the Essential Elements of Food. Förbered dig på en välsmakande blandning av Miyazaki, Hunger Games, Chew och matlagningsprogrammet Top Chef.

ETHER: THE COPPER GOLEMS #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: David Rubín
Förlag: Dark Horse Comics

En av förra årets bästa titlar var utan tvekan Ether av Matt Kindt (Grass Kings) och David Rubín (Black Hammer, Rumble, Beowulf) och nu kommer äntligen fortsättningen på denna Eisnernominerade serie. När flera portaler mellan Jorden och The Ether rämnar och spyr ut förödande magisk galenskap är det dags för äventyraren Boone Dias att lösa problemet. För att få stopp på kaoset rekryterar Boone ett kraftfullt team av mystiska varelser (”a grumpy, spell-writing fairy; a bickering, lavender gorilla; and a bull-headed, motorcycling spell-hacker”) och den nya följetongen utlovar även resor genom aktiva vulkaner, öknar fulla av levande mumier och sfinxer samt bisarra magiska skogar. Förutom den underbara magiska världen The Ether innehöll även första volymen en mycket intressant, smart, skicklig och sårbar protagonist med en djupt tragisk bakgrundshistoria och jag tänker definitivt utforska även denna volym.

A WALK THROUGH HELL #1
Manus: Garth Ennis
Illustration: Goran Sudžuka
Förlag: AfterShock Comics

När det gäller Garth Ennis titlar från AfterShock Comics blev jag sjukt provocerad av hans skabrösa agenthistoria Jimmy’s Bastards medan jag njöt i fulla drag av hans gripande Andra världskriget-historia Dreaming Eagles. Som jag nu konstaterat är Ennis bäst när han håller sig inom en ram och inte får fria tyglar och det är min förhoppning att hans nya titel från förlaget (skräckserien A Walk Through Hell, tecknad av Goran Sudžuka) tillhör den tidigare kategorin. Reklamen utlovar en blandning mellan Arkiv X och Dödligt vapen där två FBI-agenter, den erfarne men ärrade veteranen Shaw och den yngre, hängivne idealisten McGregor, letar efter två kollegor som försvunnit inuti ett gigantisk lager och innan natten är slut har de upptäckt en fasa som överträffar deras värsta mardrömmar…på en plats där natten aldrig tar slut.

Det var allt för den här veckan! Som vanligt blir det ett Veckans omslag också och de kommande veckorna blir det recensioner av Royal City, X-Men: Grand Design, Redlands, Daniel Thollins Theo och Uppsalas väktare, Fabian Göransons Martilo och riddarna och Karin Gafvelins Djupet så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...