Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 22 (2018)

söndag 3 juni, kl 14:41 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MAN OF STEEL #1
Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Ivan Reis, Jason Fabok
Förlag: DC Comics

Förra veckan publicerades Brian Michael Bendis sista Marvel-titel (Iron Man #600) vilket också blev slutet på en närmare 20-årig karriär som en av de främsta författarna hos förlaget och den här veckan är det dags för hans första run som ny författare till Superman hos DC Comics. Bendis har tidigare under året publicerat små Superman-historier i bland annat Action Comics #1000 och DC Nation #1 men nu börjar hans sejour som huvudförfattare i ensamt majestät och precis som när John Byrne blåste nytt liv i karaktären på 80-talet så använder sig Bendis av titeln Man of Steel för att vi ska få en fräsch nystart.

BLACKWOOD #1
Manus: Evan Dorkin
Illustration: Veronica Fish
Förlag: Dark Horse Comics

En av de titlar jag ser mest fram emot under 2018 är den senaste följetongen av Evan Dorkins Beasts of Burden som dyker upp i augusti. I Beasts of Burden: Wise Dogs and Eldritch Men får vi följa seriens hundshamaner ”The Wise Dogs” i en miniserie som inte är illustrerad av Jill Thompson utan Benjamin Dewey (Autumnlands) och om man är sugen på mer av Dorkin (vilket jag alltid är) så kan man även spana in hans nya serie Blackwood vars första nummer dyker upp den här veckan. Serier om magi och tonåringar i skolmiljö finns det gott om, till exempel Mystik U, Chilling Adventures of Sabrina och Gotham Academy och denna nya serie är en övernaturlig fantasy om fyra tonåringar som försöker lösa ett magiskt mordmysterium på trollkarlsakademin Blackwood College. Det som talar för Blackwood i sammanhanget är Dorkins grymma timing och känsla för bra historier samt det faktum att den tecknas av Veronica Fish som levererat tonårsdrama förr med Archie och Slam.

THE LAST SIEGE #1
Manus: Landry Q. Walker
Illustration: Justin Greenwood
Förlag: Image Comics

Landry Q. Walker har bland annat författat serier för alla åldrar som Supergirl: Cosmic Adventures in the 8th Grade, Batman: The Brave and The Bold samt serieversionen av Incredibles men han har också publicerat ett seriealbum med Dean R. Koontz karaktär Odd Thomas och Image-serien Danger Club. Den här veckan dyker han upp med en ny serie, The Last Siege, från det sistnämnda förlaget, tecknad av Justin Greenwood (The Fuse), som enligt reklamen ska vara en blandning mellan spaghettiwestern och Game of Thrones. Serien börjar med att en mystisk främling anländer till ett slott som belägras av brutala soldater som tänker störta den rättmätige arvingen till tronen.

Sist men inte minst startade den digitala seriedistributören comiXology en alldeles egen etikett av kreatörsägda serier 1 juni 2018. ComiXology Originals består hittills av fyra nya titlar: Elephantmen 2261: The Death of Shorty (fortsättningen på Richard Starkings serie, tecknad av Axel Medellin och Boo Cock); Savage Game (ett seriealbum på 60 sidor från NFL-spelaren Ryan Kalils företag Strange Turn, författad av Shawn Kittelsen och tecknad av Chris B. Murray); ”World War II Fantasy Story” Ask for Mercy (författare: Richard Starkings, tecknare: Abigail Jill Harding) samt Superfreaks av författarna bakom The Infinite Loop (Elsa Charretier och Pierrick Colinet) och tecknaren Margaux Saltel. Alla fem numren av den sistnämnda serien finns dessutom ute nu så det är bara att börja binga.

Om man vill läsa dessa serier på något annat en en digital plattform så erbjuder comiXology även tjänsten Amazon Print-On-Demand där du kan skaffa dig en fysisk kopia direkt hem i brevlådan. Om du dessutom prenumererar på Amazon Prime, Kindle Unlimited eller comiXology Unlimited så kan du dessutom läsa dem gratis på nätet. Fler titlar – av bland andra Tyler Crook, Mike Norton, Sam Humphries och Tim Seeley – kommer att annonseras på San Diego Comic-Con i sommar.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...