Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 35 (2018)

söndag 2 september, kl 23:17 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

HOUSE AMOK #1
Manus: Christopher Sebela
Illustration: Shawn McManus
Förlag: Black Crown/IDW

Efter den första rundan av serier från Shelly Bonds egna etikett Black Crown från IDW (med titlar som Kid Lobotomy, Assassinistas och Punks Not Dead) är man nu i full gång med nya spännande titlar. Euthanauts av Tini Howard och Nick Robles dök upp i juli, Lodger av paret David och Maria Lapham dyker upp i oktober och den här veckan är det också dags för den nya titeln House Amok av Christopher Sebela och Shawn McManus. Sebela är redan i gång med två lovande titlar från Image Comics (Shanghai Red och Crowded) och Shawn McManus har ett förflutet som tecknare hos Vertigo under Shellys tid på förlaget med titlar som Fables, Fairest och The Sandman: Game of You.

Serien berättas av tioåriga flickan Dylan Sandifer som är på väg från Portland till den amerikanska östkusten tillsammans med sina föräldrar och tvillingsystern Ollie. Detta är dock ingen vanlig familj utan en familj som präglas av konspirationsteorier och makabra vanföreställningar om hemliga implantat, organstölder, parallella verkligheter och utomjordiska erövrare där mord, tortyr och bränder följer i deras spår i jakten på frälsning eller svaret på familjens alla frågor. Kan Dylan, som verkar vara den minst galna i en familj av galningar, rädda sin nära och kära från dessa vanföreställningar eller händer allt detta verkligen på riktigt?

BEYONDERS #1
Manus: Paul Jenkins
Illustration: Wesley St. Claire
Förlag: AfterShock Comics

I House Amok bjuds det på blodiga och hemska följder av galna konspirationsteorier medan Beyonders, Paul Jenkins tredje titel från AfterShock Comics, har ett mera lättsamt och äventyrligt anslag. Unge Jake Cody är besatt av sädesfältscirklar och kryptografi och får sitt livs största bekräftelse när det visar sig att hans favoritkonspirationsteorier är sanna.

”What is the connection between a lost mountaineer, an indecipherable manuscript, and the lost library of Alexandria? How is this connected to a one-eyed, flatulent Welsh Corgi and endless plates of corned beef sandwiches? Find out in…BEYONDERS!”

SCARLET #1
Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Alex Maleev
Förlag: Jinxworld/DC Comics

Den unga kvinnan Scarlet Rue från Portland revolterar mot ett korrupt samhälle och startar därmed det som ska bli början på en ny amerikansk revolution. Det är premissen i Brian Michael Bendis och Alex Maleevs egna serie som tidigare varit en del av Marvels etikett Icon men som nu bytt hemvist till DC Comics och etiketten Jinxworld med anledning av Bendis flytt till förlaget. Den första serien på tio nummer publicerades inte så lite haltande mellan 2010 och 2016 men jag har gått hopp om fortsättningen på Bendis och Maleevs samarbete som även gett oss runs med Daredevil, Spider-Woman, Moon Knight och Infamous Iron Man.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...