Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 8 (2019)

lördag 23 februari, kl 00:28 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

HIGH LEVEL #1
Manus: Rob Sheridan
Illustration: Barnaby Bagenda
Förlag: Vertigo/DC Comics

2018 firade Vertigo sitt 25-årsjubileum som förlag och annonserade en rad nya titlar. Förutom fyra titlar som alla var en del av nystarten av Neil Gaimans Sandman Universe presenterade man ytterligare sju titlar som nu blivit fem (den första titeln, Border Town, lades ner efter fyra nummer när det blev känt att seriens författare Eric M. Esquivel anklagades för sextrakasserier och Mark Russells kommande Jesus-satir Second Coming drogs tillbaka efter ett gemensamt beslut av Russell och Vertigo och letar nu nytt förlag): Hex Wives, American Carnage, Goddess Mode, Safe Sex och så veckans nya titel High Level.

Serien är skapad av Rob Sheridan (Multimedia Artist och Alternate Reality Game-designer mest känd för sitt samarbete med rockbandet Nine Inch Nails) och Barnaby Bagenda (Omega Men) och är en postapokalyptisk cyberpunkdystopi där civilisationen måste börja om från början men som samtidigt innehåller en mytologisk högteknologisk stad, som gett serien dess namn, som man aldrig kan lämna. I serien får vi möta smugglaren och sakletaren Thirteen som får i uppdrag att leverera ett barn/ny Messias till de som står högst upp i näringskedjan, det vill säga High Level.

STRONGHOLD #1
Manus: Phil Hester
Illustration: Ryan Kelly
Förlag: AfterShock Comics

Collegestudenten Claire, som även extraknäcker på en budfirma, förälskar sig i den intetsägande försäkringstjänstemannen Michael Gray på sin leveransrunda. Hon är dessutom medlem av en urgammal hemlig organisation kallad ”The Stronghold” som hävdar att Michael egentligen är en odödlig, utomjordisk dödsängel som lider av minnesförlust och om hans krafter skulle släppas fria skulle det innebära ett kosmiskt Armageddon. Claire är dock villig att pröva kärlekens vingar men för att deras kärlek ska bli sann, innebär det inte också att Jorden måste dö? Denna tragiska kärlekshistoria blandad med kosmisk skräck och halsbrytande äventyr är skapad av Phil Hester, som mest jobbat som tecknare (bland annat i Warren Ellis Shipwreck), och Ryan Kelly (Lucifer, Cry Havoc)

SHARKEY THE BOUNTY HUNTER #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Simone Bianchi
Förlag: Image Comics

Sedan Netflix blev ägare till Mark Millars seriefabrik Millarworld 2017 har det pratats en del om vilka av hans serier som skulle dyka upp på streamingtjänsten och nu verkar det som att produktionen är igång.  Förutom TV-serieversioner av Jupiter’s Legacy och American Jesus kommer det även produceras tre filmer: Empress, Huck och så Sharkey the Bounty Hunter som gör sin debut i serietidningsform den här veckan. Här kastas vi ut i rymden där vi får följa den blåfärgade prisjägaren Sharkey och hans tioåriga partner Extra-Billy som jagar brottslingar i galaxen i sin raketdrivna glassbil och nu verkar det som att de fått sin största och fulaste fisk någonsin på kroken.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...