Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 10 (2019)

söndag 10 mars, kl 00:39 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BLACK HAMMER ’45 #1
Manus: Jeff Lemire & Ray Fawkes
Illustration: Matt & Sharlene Kindt
Förlag: Dark Horse Comics

Den redan produktive serieskaparen Jeff Lemire har den här veckan presenterat ytterligare två titlar som kommer ut i augusti respektive september 2019: först miniserien Berserker Unbound från Dark Horse Comics tillsammans med tecknaren Mike Deodato Jr. följt av en helt ny Original Graphic Novel av Lemire själv på Simon and Schusters exklusiva serieboksetikett Gallery 13, nämligen Frogcatchers. Lemire har tidigare gett ut serieboken Roughneck på Gallery 13 och på Dark Horse Comics är han sedan några år tillbaka sysselsatt med sitt alldeles egna, ständigt expanderande, superhjälteuniversum Black Hammer där ytterligare en miniserie ser dagens ljus den här veckan. Black Hammer ’45 utspelas under Andra världskriget där vi får möta Black Hammer Squadron, som verkar vara en hyllning till Quality Comics och sedermera DC Comics Golden Age-serie Blackhawks, när de kämpar mot ockulta hot och vad som också kan vara en hyllning till DC Comics Enemy Ace. Till sin hjälp har Lemire sina gamla vänner Ray Fawkes (medförfattare) och Matt Kindt (illustration) och även Matts hustru Sharlene som står för färgläggningen.

MEET THE SKRULLS #1
Manus: Robbie Thompson
Illustration: Niko Henrichon
Förlag: Marvel Comics

Efter Tom King och Gabriel Hernandez Waltas skruvade och bitterljuva familjedrama The Vision får vi återigen följa en familjs öden och äventyr från Marvels universum, men den här gången är det inte androider som försöker leva ett medelsvenssonliv utan utomjordiska skepnadsskiftare som förbereder sig inför den kommande invasionen. Skrullerna har varit en del av Marvel Comics ända sedan Stan Lee och Jack Kirby blåste nytt liv i förlagets avsomnade superhjälteuniversum med Fantastic Four på 1960-talet men efter eventet Secret Invasion 2008 har de synts till rätt så lite, men eftersom skrullerna spelar en viktig roll i filmen om Captain Marvel, som dessutom hade premiär den här veckan (hoppas på att se den under morgondagen), så är det knappast en tillfällighet att de dyker upp just nu. Meet the Skrulls är en fristående miniserie som författas av Robbie Thompson (Silk, Spider-Man/Deadpool) och tecknas av Niko Henrichon (Pride of Baghdad, Doctor Strange).

RONIN ISLAND #1
Manus: Greg Pak
Illustration: Giannis Milonogiannis
Förlag: BOOM! Studios

Greg Pak har jobbat länge på Marvel Comics, mest med Hulk-relaterade titlar som The Incredible Hulk, Skaar och The Totally Awesome Hulk men även titlar som Storm och Alpha Flight, men på senare år även för DC Comics med titlar som Action Comics och Batman/Superman. 2017 såg hans alldeles egna serie (tecknad av den trogne samarbetspartnern Takeshi Miyazawa) Mech Cadet Yu dagens ljus på BOOM! Studios och nu kommer ytterligare en titel från samma förlag som utspelas i 1800-talets Östasien. Efter att en mystisk attack utplånat Japans, Kinas och Koreas största städer hittar överlevande från alla tre länderna en tillflyktsort på en gömd ö där de försöker bygga ett nytt samhälle men den nyvunna friden blir kortvarig när en ny Shogun invaderar ön och kräver att invånarna betalar honom för att skydda dem och resten av världen från en muterad hord av blodtörstiga krigare. I centrum av berättelsen får vi möta ett omaka par – den föräldralösa bonddottern Hana från Korea och Kenichi, son till en berömd samurajledare – som upptäcker att det ända de har gemensamt är en yttre fiende och att de avskyr varandra.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...