Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 44 (2019)

lördag 2 november, kl 23:57 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

JOKER: KILLER SMILE #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Andrea Sorrentino
Förlag: DC Comics

”Everyone knows The Joker doesn’t have the most promising history with psychotherapists. In fact, no one’s even been able to diagnose him. But that doesn’t matter to the confident, world-beating Dr. Ben Arnell; he’s going to be the one to unravel this unknowable mind. There’s no way The Joker could ever get through the therapeutic walls Ben has built around himself. Right? There’s no way The Joker’s been entering his house at night…right? There’s no way The Joker has stood over his son’s bed, and put that book in his hands, the one with the, the, the…”

Joaquin Phoenix i rollen som The Joker verkar bli ytterligare en gestaltning av karaktären som kommer att gå till historien alltmedan radarparet Jeff Lemire och Andrea Sorrentino (Green Arrow, Old Man Logan, Gideon Falls) bjuder på en mycket lovande fristående Joker-historia i tre delar från DC Comics Black Label.

BASKETFUL OF HEADS #1
Manus: Joe Hill
Illustration: Leomacs
Förlag: DC Comics

”The rain lashes the grassy dunes of Brody Island, and seagulls scream above the bay. A slender figure in a raincoat carries a large wicker basket, which looks like it might be full of melons… covered by a bloodstained scrap of the American flag.
This is the story of June Branch, a young woman trapped with four cunning criminals who have snatched her boyfriend for deranged reasons of their own. Now she must fight for her life with the help of an impossible 8th-century Viking axe that can pass through a man’s neck in a single swipe-and leave the severed head still conscious and capable of supernatural speech.
Each disembodied head has a malevolent story of its own to tell, and it isn’t long before June finds herself in a desperate struggle to hack through their lies and manipulations… racing to save the man she loves before time runs out.”

Första titeln från Hill House Comics är här, lagom till Halloween och allt, och därmed börjar en ny era av  skräcktitlar under ett och samma tak som kanske först för tankarna till 1950-talets EC Comics men som Joe Hill själv berättat i en intervju så är Hill House Comics mer inspirerad av 1990-talets Vertigo-titlar som Sandman, Swamp Thing och Hellblazer – alla delar av ”The British Invasion” med skapare som Neil Gaiman, Alan Moore, Garth Ennis, Grant Morrison med flera i spetsen – titlar som Joe Hill själv växte upp med.

THE LAST GOD #1
Manus: Philip Kennedy Johnson
Illustration: Ricardo Federici
Förlag: DC Comics

”THE LAST GOD tells the story of two fellowships of heroes struggling with the same threat…30 years apart. One group will doom their world, the other must save it.
Thirty years ago, a band of heroes traveled beyond the borders of creation and killed the last living god, saving the realm of Cain Anuun from an apocalyptic army of the undead. The legendary companions became the rulers of their world and ushered in a new era of peace and prosperity. But it did not last.
Now the foul legions of the Last God march once more, laying waste to all of Cain Anuun and revealing that the aging fellowship may not be the great heroes they claim to be. With the world burning down around them, a new group of unlikely champions must band together and accomplish what no other has done: kill the Last God, once and for all.”

DC Comics Black Label levererar tre lovande titlar den här veckan. Förutom psykologisk thriller med Joker: Killer Smile, följt av ren skräck i Basketful of Heads så bjuds det på klassisk dark fantasy i The Last God. Många, inklusive mig själv, saknar förmodligen Vertigo men DC:s nya underetikett för äldre läsare verkar fylla tomrummet än så länge och det ska bli spännande att se vilka fler titlar som väntar från DC Comics Black Label.

FANTASTIC FOUR: GRAND DESIGN #1
Manus/Illustration: Tom Scioli
Förlag: Marvel Comics

”Because you demanded it! The bestselling GRAND DESIGN franchise continues with Marvel’s First Family!  Brought to you by critically-acclaimed cartoonist TOM SCIOLI (GODLAND, TRANSFORMERS VS. GI JOE) in the sole-authorship tradition made famous by ED PISKOR’S X-MEN: GRAND DESIGN trilogy! Join the Watcher and witness how it all began… Plus appearances by your faves: Doctor Doom! Black Panther! Namor! Galactus! Mole Man! The Inhumans!”

Ed Piskors X-Men: Grand Design lyckades med konststycket att återberätta X-Mens historia i en ny samlad form utifrån en ensam serieskapares vision. Nu är det dags för Tom Scioli att göra det samma med min favoritkvartett Fantastic Four och det kommer förmodligen bli en storartad hyllning till Stan Lee och Jack Kirbys legendariska run som blev startskottet för hela det Marvels universum som existerar än idag.

SENTIENT VOL. 1 TPB
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Gabriel Hernandez Walta
Förlag: TKO Studios

”When an attack kills the adults on a colony ship, the on-board A.I. VALERIE must help the ship’s children survive the perils of space. Can Valerie rise to the task?”

Sist ut den här veckan så vill jag göra reklam för en titel från ett relativt nystartat förlag som bryter nu mark med spännande nya serier av välkända serieskapare. TKO Studios startade sin verksamhet i slutet av 2018 med fyra titlar, bland annat Sara av superteamet Garth Ennis, Steve Epting och Elizabeth Breitweiser, och nu är det äntligen dags för förlagets andra våg av titlar, där man bland annat kan njuta av det lovande rymddramat Sentient skapat av Jeff Lemire och Gabriel Hernandez Walta. TKO Studios har som affärsidé att släppa varje series alla lösnummer på en gång, eller, om man så önskar, en trade paperback som samlar alla numren. Problemet är dock att man valt att stå utanför Diamonds distributionsnät vilket gör att svenska seriebutiker inte köper in dem och därför kostar det skjortan om man själv vill beställa ett fysiskt ex till Sverige. Även om jag naturligtvis helst läser riktiga lösnummer eller en trade så går det att köpa TKO Studios första titlar digitalt från ComiXology och det kommer förmodligen också gälla övriga nya titlar från förlaget. Själv kommer jag införskaffa både Sara och så småningom Sentient i någon form för de verkar för bra för att motstå.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...