Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 46 (2019)

lördag 16 november, kl 22:59 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

FOLKLORDS #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: Matt Smith
Förlag: BOOM! Studios

”From Narnia to Harry Potter, we’ve seen our hero leave the real world for a fantasy world-but in Ansel’s world of monsters and magic he’s haunted by visions of our world with tailored suits and modern technology!
Ansel embarks on his Quest to find the mysterious Folklords, hoping they can explain his visions…but looking for the Folklords is punishable by death. What will Ansel risk to find out about the world he has never truly belonged in?”

Matt Kindt är en mycket skicklig serieskapare i en mängd olika genrer, som i till exempel den saknade sci-fi-titeln Pastaways om vilsna chrononauter, episk superhjältesaga i Divinity, psykedelisk action med mörkt djup i Ether eller kriminaldramat Grass Kings om människor som vill leva sitt liv på sina egna villkor. Hans kommande titel Folklords är en fantasyserie med en twist och dessutom tecknas den av den lysande Matt Smith, vars alster man kan njuta av i den mycket läsvärda Lake of Fire som är en titel det talas alldeles för lite om.

BLACK STARS ABOVE #1
Manus: Lonnie Nadler
Illustration: Jenna Cha
Förlag: Vault Comics

”The year is 1887 and a storm brews. Eulalie Dubois has spent her entire life tending to her family’s trapline, isolated from the world. A chance at freedom comes in the form of a parcel that needs delivering to a nameless town north of the wilderness. Little does Eulalie know, something sinister hides in those woods and it yearns for what she carries.”

Från och med i år satsar förlaget Vault Comics på en egen skräcketikett vid namn Nightfall som kommer att dyka upp årligen mellan september och december. Först ut var The Plot i september och nu är det dags för den andra, Black Stars Above, som är en Lovecraft-inspirerad berättelse författad av Lonnie Nadler (The Dregs) och illustrerad av debutanten Jenna Cha.

FAMILY TREE #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Phil Hester
Förlag: Image Comics

”When an eight-year-old girl literally begins to transform into a tree, her single mom, troubled brother, and possibly insane grandfather embark on a bizarre and heart-wrenching odyssey across the back roads of America in a desperate search for a way to cure her horrifying transformation before it’s too late.
But the farther they get from home, the more forces threaten to tear the family apart as fanatical cults, mercenaries, and tabloid Paparazzi close in, determined to destroy the girl-or use her for their own ends.”

2019 har visat sig vara ett mycket produktivt år för den alltid lika flitige och fenomenale serieskaparen Jeff Lemire, vars alster jag alltid håller väldigt högt. Nystart på Descender med titeln Ascender (tillsammans med Dustin Nguyen på Image Comics), fortsatt samarbete med Andrea Sorrentino på Gideon Falls (Image Comics) och den nya titeln The Joker: Killer Smile från DC Comics, hans egna och ständigt växande superhjälteuniversum med Black Hammer och dess olika spin-offs samt den mycket lovande miniserien Berserker Unbound med Mike Deodato (alla på Dark Horse Comics), den nya titeln Sentient från TKO Studios (tillsammans med Gabriel Hernandez Walta) plus att han även hunnit med att färdigställa Frogcatchers, ytterligare en seriebok där han står för både manus och illustration. Denna arbetstakt skulle ge de flesta serieskapare ett rejält magsår men det bekommer inte Lemire som den här veckan är aktuell igen med en helt ny titel från Image Comics tillsammans med Phil Hester som bland annat illustrerat Warren Ellis mardrömslika serie Shipwreck. Family Tree är en surrealistisk och övernaturlig road trip mixat med familjedrama som jag ser fram emot med spänd förväntan och som förmodligen kommer att bli ytterligare en juvel i Lemires redan imponerande seriekrona.

THE DOLLHOUSE FAMILY #1
Manus: Mike Carey, Joe Hill
Illustration: Peter Gross, Dan McDaid
Förlag: Hill House Comics/DC Comics

”On Alice’s sixth birthday, her dying great-aunt sent her the birthday gift she didn’t know she always wanted: a big, beautiful 19th-century dollhouse, complete with a family of antique dolls. In no time at all, the dollhouse isn’t just Alice’s favorite toy…it’s her whole world. And soon, young Alice learns she can enter the house to visit a new group of friends, straight out of a heartwarming children’s novel: the Dollhouse family. But while the Dollhouse family welcome her with open arms, in the real world, her family life is becoming much more complicated…and deep within the Dollhouse’s twisting halls, the black room waits, with an offer to Alice. The house can fix all this, the black room says. All she has to do is say the words…”

Vid sidan av alla nya serier jag läst under året har det även funnits lite tid att läsa en riktig modern klassiker, nämligen alla sex volymerna av Locke & Key (IDW) av Joe Hill och Gabriel Rodríguez. Ett mästerverk från början till slut och en av de mest underhållande och läskigaste serierna jag läst alla kategorier. Jag är därför särskilt intresserad av Joe Hills egna underetikett hos DC Comics, Hill House Comics, och särskilt då The Dollhouse Family av radarparet Mike Carey och Peter Gross som bland annat bjudit på Lucifer, The Unwritten och den mycket läsvärda fantasyserien The Highest House.

PUNISHER: SOVIET #1
Manus: Garth Ennis
Illustration: Jacen Burrows
Förlag: Marvel Comics

”A dozen Russian mobsters lie dead at the Punisher’s feet and he wasn’t the one who pulled the trigger.
If you know Frank Castle, you know this doesn’t necessarily set his mind at ease.
Who is in New York City decimating the Russian mob and can it be long before they come into conflict with Frank?”

Garth Ennis har skapat några av de bästa följetongerna med The Punisher och efter den senaste succéen Punisher: The Platoon är det nu dags för en tripp till den gamla supermakten Sovjetunionen i vad som på ytan verkar vara en Kalla kriget-historia kryddat med ryska gangsters i New York.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...