Guider /Nyheter och tips

Comics of Future Past – mars 2021

lördag 6 mars, kl 18:39 av 0 kommentarer

Så var det dags att ta en titt på vad som dyker upp på de amerikanska seriehyllorna i mars 2021.

Som vanligt följer jag Pärs femgradiga skala och Månadens tips hittar ni längst ner i inlägget.

1 – Helt ointressant

2 – En intressant skapare

3 – Två intressanta skapare eller enbart en fast med lockande premiss

4 – Två favoritskapare eller enbart en med lockande premiss Prenumerationsvärdig

5 – Två favoritskapare med lockande premiss Given Prenumeration

Mot titlarna!

DC COMICS

BATMAN: URBAN LEGENDS #1
Manus: Chip Zdarsky, Matthew Rosenberg, Stephanie Phillips och Brandon Thomas
Illustration: Eddy Barrows, Marcos To, Ryan Benjamin, Laura Braga och Max Dunbar

”Batman may be the biggest name in Gotham City, but there are lots of other heroes—and villains—who will get a turn to shine in Batman: Urban Legends, a brand-new monthly series tying into the biggest events in Gotham City.”

Intresse: 3
Kommentar: Under mars månad sjösätter DC sin nya ”reboot” Infinite Frontier och det bjuds på flera nya titlar, bland annat denna nya Batman-antologi som innehåller flera olika berättelser av en rad namnkunniga serieskapare.

THE JOKER #1
Manus: James Tynion IV och Sam Johns
Illustration: Guillem March och Mirka Andolfo

”Following the events of Infinite Frontier #1, The Joker is the most wanted man in the world! But the Clown Prince of Crime is several steps ahead of law enforcement—and he’s on the run overseas. James Gordon, facing retirement, realizes this is the manhunt of his life and the last piece of a storied career…but what mysterious and deadly forces are also in pursuit of The Joker?
And in the backup story, following the events of the smash hit Punchline #1, DC’s most controversial new villain navigates the infrastructure of Blackgate Penitentiary—while on the outside, Harper Row takes up the mantle of Bluebird to stop her brother from falling under Punchline’s influence.”

Intresse: 3
Kommentar: En ny soloserie med Jokern med James Tynion IV och Guillem March vid rodret låter lovande.

HARLEY QUINN #1
Manus: Stephanie Phillips
Illustration: Riley Rossmo

”Ahem! You better read this closely, ’cause we’ve got a red-hot relaunch on our hands here—and I should know! Harley Quinn here to let everyone know that I got a brand-new monthly series here with a brand-new status quo. I’m coming back to Gotham City to make up for the sins of my past, and help the city recover from ”The Joker War”!
But there’s no welcoming committee waiting for me, your favorite Maid of Mischief! And between you and me, some real creeps are working to keep the city broken. We can’t let that happen, can we?”

Intresse: 3
Kommentar: Stephanie Phillips har dykt upp som författare av en rad nya serier på senare år, som till exempel sjörövaräventyret A Man Among Ye (Image Comics), The Butcher of Paris (Dark Horse Comics) samt flera titlar hos AfterShock Comics som Red Atlantis, Artemis and the Assassin och Nuclear Family och nu är det även dags för henne att ta över Harley Quinns solotitel tillsammans med Riley Rossmo.

CRIME SYNDICATE #1
Manus: Andy Schmidt
Illustration: Kieran McKeown, Bryan Hitch

”Spinning out of Dark Nights: Death Metal, the Multiverse is reborn—and Earth-3 with it! In this six-issue miniseries, witness the true origins of the malevolent makers of mayhem known as the Crime Syndicate as a common foe unites them! But how long can alliances last between villains like these?
Also in this issue, it’s the origin of Ultraman in our special backup story drawn by superstar artist Bryan Hitch!”

Intresse: 2
Kommentar: The Crime Syndicate är ett team av superskurkar från Earth 3 som består av de onda motsvarigheterna till vår jords Justice League. De dök upp för första gången redan 1964 och nu får de även en egen titel som ett led i att DC:s multiuniversum är tillbaka.

SUICIDE SQUAD #1
Manus: Robbie Thompson
Illustration: Eduardo Pansica

”Things have changed for Task Force X. As Peacemaker takes over as field leader, there will be no more avenging or defending for the government’s top-secret task force of killers, thieves, and criminals. Amanda Waller—now back in control of the Squad—sends a new Squad into Arkham Asylum to ”recruit” the deadly Court of Owls assassin Talon while she interviews another new candidate: Superboy.”

Intresse: 2
Kommentar: Det mest anmärkningsvärda med denna nya omstart med DC:s reformerade skurkteam Suicide Squad är att ingen mindre än Superboy ansöker om att bli medlem. Teamet verkar bestå av nya förmågor, bland annat är Peacemaker ny gruppledare och han dyker även upp James Gunns kommande filmversion av The Suicide Squad samt i en egen TV-serie på HBO Max.

SUPERMAN RED & BLUE #1
Manus: John Ridley, Wes Craig, Brandon Easton, Dan Watters och Marguerite Bennett
Illustration: Clayton Henry, Wes Craig, Steve Lieber, Dani och Jill Thompson

”This new series presents fresh new visions of the Man of Steel in his two signature colors of red and blue! Around the world, everyone knows that when they see a red and blue streak in the sky, it’s not a bird…it’s not a plane…it’s Superman.”

Intresse: 4
Kommentar: Infinite Frontier innehåller dels den tidigare nämnda Batman-antologin Batman: Urban Legends men också en liknande antologitiel med Superman som fokuserar på hans signaturfärger rött och blått. I första numret av Superman Red & Blue får vi bland annat njuta av Stålis i händerna på Wes Craig (Deadly Class), Dan Watters/Dani (Coffin Bound) samt ingen mindre än den fenomenala Jill Thompson (Scary Godmother och Beasts of Burden).

THE SWAMP THING #1
Manus: Ram V
Illustration: Mike Perkins

”Swamp Thing returns in a new 10-issue series that stars Levi Kamei as the next Guardian of the Green. Unable to control his transformation into the monstrous Swamp Thing, Levi is thrust into the harsh, unforgiving mystery of grisly murders committed by a supernatural desert legend. Levi must revisit past events in his homeland of India and face the deadly reality of a ravenous new villain in order to comprehend what he is truly, and horrifyingly, becoming. A new era of global action and horror blossoms here, and Swamp Thing will be at the root of it!”

Intresse: 4
Kommentar: Den Londonbaserade författaren Ram V (som har sina rötter i Indien) är superhet just nu med hyllade titlar som These Savage Shores, Grafity’s Wall och Blue in Green på sitt cv och på senare år har han även författat en hel del DC-titlar som till exempel Catwoman och Justice League Dark. Ram V spänner bågen rejält som ny författare till Swamp Thing genom att låta en ny person, Levi Kamei, ikläda sig rollen som träskmonstret och dessutom förflytta skådeplatsen till Indiens djungler.

TEEN TITANS ACADEMY #1
Manus: Tim Sheridan
Illustration: Rafa Sandoval

”Welcome to Teen Titans Academy! Packed with both new, super-powered teens and numerous dark secrets, Teen Titans Academy’s student body includes Shazam; a new Australian speedster; a trio of Goth(am) teen expatriates obsessed with Batman—and one member of this first class will become the deadly Red X. Original New Teen Titans including Nightwing, Starfire, Raven, Cyborg, and Beast Boy take on the role of teachers and mentors for superpowered teens. Their goal: to shape the next generation of heroes.”

Intresse: 2
Kommentar: De ursprungliga medlemmarna av Teen Titans grundar en egen superhjälteakademi som innehåller en brokig ny skara av tonåringar med superkrafter.

MARVEL COMICS

BETA RAY BILL #1
Manus/Illustration: Daniel Warren Johnson

”The second-most famous wielder of Mjolnir. The right-hand man to the god of Thunder. And now, a warrior without his best weapon. Beta Ray Bill is tired of playing second fiddle to Thor – and with Bill’s famous hammer, Stormbreaker, recently destroyed at the new All-Father’s hands, tensions are higher than ever. The Korbinite must strike out in search of a new weapon…and a new destiny. Assuming he can first defeat a Knullified Fin Fang Foom!”

Intresse: 5
Kommentar: Serieskaparen Daniel Warren Johnson är en av mina favoriter med serier som Space-Mullet, Extremity och Ghost Fleet. På senare år har han bland annat gjort en fristående följetong med Cable och så den hyllade Wonder Woman: Dead Earth och även om jag helst av allt hade velat att han la krutet på att färdigställa sin egen serie Space-Mullet så plockar jag gärna upp hans tolkning av Beta Ray Bill under tiden.

THOR & LOKI: DOUBLE TROUBLE #1 (OF 4)
Manus: Mariko Tamaki
Illustration: Gurihiru

”They’re brothers, gods and sons of Odin — but Thor and Loki just don’t get along! Especially since Loki keeps tricking Thor into doing things that will get him in trouble. Even so, when Loki dares Thor to steal a powerful relic from Odin’s vault, how can the God of Thunder say nay?”

Intresse: 4
Kommentar: Författaren Mariko Tamaki har ett anslag som tilltalar mig mycket, framförallt när hon jobbar med sin kusin Jillian Tamaki (Skim, This One Summer), men andra höjdare är Supergirl: Being Super, She-Hulk, Harley Quinn: Breaking Glass och naturligtvis den Eisner-belönade Laura Dean Keeps Breaking Up with Me. Tillsammans med det japanska illustrationsteamet Gurihiru (Superman Smashes the Klan) har hon tidigare gjort Spider-Man & Venom: Double Trouble och nu är det dags för en fristående uppföljare med det omaka syskonparet Thor och Loki.

ALIEN #1
Manus: Phillip Kennedy Johnson
Illustration: Salvador Larrocha

”Gabriel Cruz gave his life to Weyland-Yutani–In the case of an alien attack he barely survived, almost literally! Recently retired, Cruz is trying to patch things up with his abandoned son with the help of his friend, a Bishop-model android, but his re-entry into civilian life is not going smoothly…and his encounters with the deadly Xenomorph are far from over. Phillip Kennedy Johnson and Salvador Larroca team up to tell an all-new tale of the titan of horror and science fiction that has scared audiences for decades. No one is safe. No one is innocent. And no one can hear you scream.”

Intresse: 3
Kommentar: Under flera har franchisen till serieversionen av Alien tillhört Dark Horse Comics men i och med Disneys införskaffande av 21st Century Fox så hamnade rättigheterna till rymdserien under ett nytt paraply och nu är det dags för Marvel Comics att skrämma sina läsare.

AMERICA CHAVEZ: MADE IN THE USA #1 (OF 5)
Manus: Kalinda Vazquez
Illustration: Carlos Gómez

”America Chavez is incredible – her origins, her strength, her dimension-shattering star portals! But when the foundation of everything she believes is shaken, America will stand up and face the parts of herself she’s been running from. From writer Kalinda Vazquez (Marvel’s Runaways) and artist Carlos Gomez (Amazing Mary Jane) comes an explosive, brand-new story all about what made America Chavez who she is – and what she’ll do to protect the ones she loves.”

Intresse: 3
Kommentar: Miss America, eller America Chavez, var min absoluta favorit i Kieron Gillen och Jamie McKelvies underbara version av Young Avengers när det begav sig och karaktären har en stor skara av hängivna fans. Detta är hennes andra soloserie och hon kommer även dyka upp på vita duken så småningom i Doctor Strange in the Multiverse of Madness där hon porträtteras av Xochitl Gomez från Netflixs The Baby-Sitters Club.

DEMON DAYS: X-MEN #1
Manus/Illustration: Peach Momoko

”From STORMBREAKER PEACH MOMOKO comes a Marvel story unlike any you’ve ever seen before! A wandering swordswoman with a psychic blade arrives at village that’s being targeted by demons. One demon is black and white with a terrifying red tongue and another may be the strongest demon there is! In the stunning kick-off issue of this prestige quarterly story, you’ll see a revolutionary reimagination of the Marvel Universe that could only come from Peach Momoko. Ready your katana and enter a mysterious world of demons, monsters, mutants, and magic!”

Intresse: 3
Kommentar: Peach Momoko har fått fria händer hos Marvel Comics och bjuder på ett high fantasy-äventyr med orientalisk touch som kommer att komma ut en gång i kvartalet.

AVENGERS: CURSE OF THE MAN-THING #1
Manus: Steve Orlando
Illustration: Francesco Mobili

”BURN AT THE TOUCH OF THE HARROWER!
Critically acclaimed writer Steve Orlando (Martian Manhunter, Batman, Wonder Woman) makes his Marvel debut with a blockbuster celebration of MAN-THING’S 50TH ANNIVERSARY! For decades, the Man-Thing has haunted the Florida Everglades. Now a new enemy has hijacked his body on a quest to take his incendiary abilities global! We wake to fear as gargantuan monoliths menace cities worldwide, with only the AVENGERS standing between the population of Earth and a planetwide inferno. Can they save Man-Thing in time to douse the fires? And does the man inside the thing, TED SALLIS, even want to be saved? Introducing a sensational new villain, THE HARROWER! PART 1 of 3!”

Intresse: 3
Kommentar: Man-Thing fyller 50 år i år och det är en karaktär som ligger mig varmt om hjärtat. Särskilt förtjust är jag i Steve Gerbers kultförklarade run under 70-talet som jag brukar läsa igenom då och då, tillsammans med Howard the Duck och Defenders av samme Gerber. Nu kommer en tredelad miniserie där Man-Thing blivit besatt av en ondskefull skurk och det är i tur och ordning Avengers, Spider-Man och X-Men som kommer till undsättning.

IMAGE COMICS

KARMEN #1
Manus/Illustration: Guillem March

”Spanish writer and artist GUILLEM MARCH is best known for his ongoing, extensive work with DC Comics on Batman, Catwoman, and Harley Quinn and has worked as an artist on several graphic novels including the English editions of Monika with Titan Comics and The Dream with Europe Comics. Here, he takes up his pen for an edgy new FIVE-PART SERIES about a highly unconventional angel named Karmen and the young woman she takes under her wing when a case of heartbreak strikes hard. Packed with surprises and metaphysics, this gorgeously drawn series deploys tenderness and humor as it dives deep into topics that matter.”

Intresse: 3
Kommentar: Karmen gavs först ut av det belgiska förlaget Dupuis som en seriebok 2020 men kommer nu ut i fem lösnummer från Image Comics. Det är en berättelse om sorg, självmord och försoning men också ömhet och mycket humor.

NOCTERRA #1
Manus: Scott Snyder
Illustration: Tony S. Daniel

”“FULL THROTTLE DARK,” Part One
Ten years after the world is plunged into an everlasting night that turns all living creatures into monstrous shades, the only way to survive is to stay close to artificial light. Enter Valentina “Val” Riggs, a skilled ferryman who transports people and goods along deadly unlit roads with her heavily illuminated eighteen wheeler.”

Intresse: 3
Kommentar: Efter Wytches, After Death och den pågående Undiscovered Country är det dags för en ny serie skapad av Scott Snyder. Tillsammans med tecknaren Tony S. Daniel har han kokat ihop ett övernaturligt postapokalyptiskt äventyr och där seriens protagonist Val Riggs driver en försörjningslinje med sin långtradare som skänker hopp och artificiellt ljus till en värld som tagits över av monstruösa skuggor. Nocterra är även den första titeln i Snyders alldeles egna imprint på förlaget Image Comics (Best Jackett Press) och andra titlar på gång är tecknade av bland andra Francesco Francavilla, Francis Manapul och Tula Lotay.

SHADECRAFT #1
Manus: Joe Henderson
Illustration: Lee Garbett

”Zadie Lu is afraid of her own shadow. She’s a teenager, so she REALLY should have grown out of it by now, right? But something weird is happening in her small town. Zadie could swear the shadows are coming to life. Watching her. Trying to KILL her. But how do you fight something you can’t even touch? And how does all of this tie into her FAMILY, of all things?

Join Zadie Lu as she ventures into the shadows to face her fears and discovers a legacy she never knew she had.”

Intresse: 3
Kommentar: Shadecraft handlar också om övernaturligt mörker men på ett mera personligt plan, nämligen att bokstavligen vara rädd för sin egen skugga. Serien är skapad av Joe Henderson och Lee Garbett som tidigare givit oss den tyngdlösa thrillern Skyward.

ULTRAMEGA BY JAMES HARREN #1
Manus/Illustration: James Harren

”A cosmic plague has spread, transforming everyday people into violent, monstrous kaiju. Only the Ultramega—three individuals imbued with incredible powers—hold the line against this madness. Their battles level cities and leave untold horror in their wake. Now, the final reckoning approaches for the Ultramega…but is this a war they can even win?”

Intresse: 5
Kommentar: Få kan teckna monster och störtskön action som James Harren (Rumble, B.P.R.D.)och hans nya egna serie Ultramega är därmed ett måste.

DARK HORSE COMICS

ORPHAN AND THE FIVE BEASTS #1 (OF 4)
Manus/Illustration: James Stokoe

”Spurred on by her master’s dying words, the adopted warrior ”Orphan Mo” seeks to find and kill five former disciples who now threaten the land with corruption from their demonic powers. Part Five Deadly Venoms and part surreal grindhouse, James Stokoe brings his knack for ultra-detailed fantasy imagery and over-the-top violence to this classic tale of revenge.”

Intresse: 5
Kommentar: James Stokoe, skaparen av bland annat Orc Stain, Aliens: Dead Orbit och Sobek, bjuder på episk kung-fu-action vilket låter mycket lockande.

EVERYTHING VOL. 2: BLACK FRIDAY TP
Manus: Christopher Cantwell
Illustration: I.N.J. Culbard

”Murky answers to bizarre questions finally surface—who, or what, is really in control of the Everything megastore, and why? Monstrous villains will be revealed when an all-out war explodes between unlikely enemies—as unexpected heroes brave the unfathomable, perhaps-inhuman depths of the store to save a derailed American Dream—and rewrite the future.”

Intresse: 5
Kommentar: Första volymen av Everything läste jag i lösnummer och den var riktigt bra. På senare år har Dark Horse Comics valt att skippa lösnummerförsäljning av vissa titlar för att istället ge ut allt i en samlad trade vilket känns lite trist men samtidigt blir jag glad att förlaget ändå väljer att ge ut serien. Jag tänker definitivt skaffa fortsättningen på denna läsvärda thriller.

BOOM! STUDIOS

PROCTOR VALLEY ROAD #1
Manus: Grant Morrison, Alex Child
Illustration: Naomi Franquiz

”August, Rylee, Cora & Jennie have organized a ”Spook Tour” with their classmates on the most haunted, demon-infested stretch of road in America to fund attending the concert of their dreams.

When their visit turns deadly, these four friends race to rescue the missing students… before the town tears them limb from limb.

Now they must slay the evils roaming Proctor Valley Road… along with the monsters lurking”

Intresse: 4
Kommentar: En helt ny titel av ingen mindre än Grant Morrison som helt passerat under min radar! Enligt reklamen ska den vara perfekt för de som gillar Paper Girls eller Die men för mig räcker det med vetskapen att det är en läskig berättelse som kokats ihop av min favoritskotte när det gäller serier.

MÅNADENS TIPS: ONI PRESS

JONNA AND THE UNPOSSIBLE MONSTERS #1
Manus: Chris och Laura Samnee
Illustration: Chris Samnee

”Rainbow has been searching for her sister, Jonna, for a year. The last time she saw Jonna was also the first time she saw one of the monsters that now roam the planet. They’re big, ugly, and dangerous creatures, driving humanity to the brink of extinction. Though there isn’t much hope for survival out in the wild, Rainbow knows that her sister is out there somewhere-and she’ll do anything to find her.”

Intresse: 5
Kommentar: Lusten och entusiasmen som väcktes hos Chris och Laura Samnees barn när deras föräldrar läste böcker som Mike Maihacks Cleopatra in Space, Judd Winnicks Hilo-serie och Jeff Smiths Bone gjorde att paret bestämde sig för att skapa ett liknande äventyr för alla åldrar som nu äntligen ser dagens ljus. Av alla titlar som jag presenterat i detta inlägg så ser Jonna and the Unpossible Monster ut som en riktig höjdare och blir därmed också Månadens tips.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...