Guider /Nyheter och tips

Comics of Future Past – augusti 2021

söndag 8 augusti, kl 01:10 av 0 kommentarer

Så var det dags att ta en titt på vad som dyker upp på de amerikanska seriehyllorna i augusti 2021.

Som vanligt följer jag Pärs femgradiga skala och Månadens tips hittar ni längst ner i inlägget.

1 – Helt ointressant

2 – En intressant skapare

3 – Två intressanta skapare eller enbart en fast med lockande premiss

4 – Två favoritskapare eller enbart en med lockande premiss Prenumerationsvärdig

5 – Två favoritskapare med lockande premiss Given Prenumeration

Mot titlarna!

DC COMICS

BATMAN: THE WORLD
Manus: Brian Azzarello, m.fl.
Illustration: Lee Bermejo, m.fl.

”DC takes Batman’s war on crime worldwide in a new hardcover anthology, Batman: The World. This 160-page book will feature Batman stories by creative teams from across the globe, taking place in their home countries. This original Batman project launches worldwide on Tuesday, September 14, 2021 and the complete anthology will be localized to the following international territories: North America, France, Spain, Italy, Germany, the Czech Republic, Russia, Poland, Turkey, Mexico, Brazil, China, Korea, and Japan.
This global collaboration is the first of its kind for DC, so join us for this phenomenon, proving that Batman is a true pop culture icon–and that the call for justice knows no borders.”

Intresse: 4
Kommentar: Mycket intressant antologiprojekt från DC Comics där Batman dyker upp på olika platser i världen i historier som dessutom är gjorda av serieskapare från respektive land.

THE JOKER PRESENTS: A PUZZLEBOX #1
Manus: Matthew Rosenberg
Illustration: Jesus Merino, Joshua Hixon

”It’s story time! The G.C.P.D. discover a mysterious corpse, a magical box, and a murderer’s row of the city’s most dangerous villains sitting in a jail cell. Now all they need to figure out is what exactly happened. Fortunately, one suspect is willing to talk. Unfortunately, it’s The Joker. Now, superstar writer Matthew Rosenberg, magnificent artist Jesús Merino, and a multitude of rising-star artists invite you to spend a night in the Gotham Central interrogation room for a dozen tales of murder, mayhem, and mystery as told by the Clown Prince of Crime himself. Can you solve this puzzle before the sun comes up?”

Intresse: 3
Kommentar: Ett mysterium skapat av Jokerns briljant galna hjärna och dessutom författat av Matthew Rosenberg som är lysande när han är som bäst.

PENNYWORTH #1
Manus: Scott Bryan Wilson
Intresse: Juan Gedeon

”Spanning the years between the hit TV show and today, Pennyworth tells the continuing adventures of Alfred Pennyworth as an MI6 counterintelligence agent—this time in Cold War-era Soviet Russia. When Alfred and his partner receive intelligence that nuclear weapons are being manufactured near the Arctic Circle, they’re off to infiltrate the remote military base to learn more. But things don’t go exactly as planned, and the ramifications of this mission may be more far-reaching than anyone could have guessed, as our present-day butler gets dragged back into his past…”

Intresse: 4
Kommentar: Jag hade totalt missat att det fanns en TV-serie med samma namn som den här serien där vi får följa Alfred Pennyworth, Batmans trogne betjänt, i hans ungdom som hemlig agent i Hennes majestäts hemliga tjänst. Bond blandat med superhjältemys låter inte dumt alls.

MARVEL COMICS

BLACK PANTHER #1
Manus: John Ridley
Illustration: Juann Cabal

”Secrets from T’Challa’s past have come back to haunt him! Fresh from returning from his travels in space, Black Panther receives an unexpected and urgent message from a Wakandan secret agent! Now T’Challa must race the clock not only to save his agent, but also to keep his true agenda under wraps. Because if the truth comes out, it could cost T’Challa everything…”

Intresse: 3
Kommentar: Efter en lång run med Ta-Nehisi Coates är det dags för vaktombyte i Wakanda när manusförfattaren och regissören John Ridley (12 Years a Slave) tar över rodret tillsammans med tecknaren Juann Cabal.

KANG THE CONQUEROR #1 (OF 5)
Manus: Collin Kelly & Jackson Lanzing
Illustration: Carlos Magno

”The man called Kang the Conqueror has been a pharaoh, a villain, a warlord of the space ways and even, on rare occasions, a hero. Across all timelines, one fact seemed absolute: Time means nothing to Kang the Conqueror.
But the truth is more complex. Kang is caught in an endless cycle of creation and destruction dictated by time and previously unseen by any but the Conqueror himself. A cycle that could finally explain the enigma that is Kang. And a cycle that begins and ends with an old and broken Kang sending his younger self down a dark path…”

Intresse: 3
Kommentar: Kang the Conqueror är en favoritskurk i många skepnader från Marvels universum som nu äntligen (tack vare den mycket sevärda TV-serien Loki på Disney+) introducerats i Marvel Cinematic Universe. Själv föredrar jag dock originalversionen men är försiktigt avvaktande till denna serie, mest för att jag inte känner igen några av skaparna.

WINTER GUARD #1 (OF 4)
Manus: Ryan Cady
Illustration: Jan Bazaldua

”Russia is cleaning house! And when the Red Guardian starts hunting down state secrets, he puts himself right back in his home country’s crosshairs — dragging the White Widow along with him. But the motherland has new heroes now…and not even the Red Room could have prepared Alexei and Yelena for the Winter Guard’s retribution. Bold twists and bombastic action abound as Jason Aaron’s Winter Guard tracks down two of Russia’s dirtiest secrets! Don’t miss the chills and thrills of Ryan Cady and Jan Bazaldua’s new epic thriller!”

Intresse: 3
Kommentar: Soviet Super-Soldiers, The People’s Protectorate, Supreme Soviets eller Winter Guard. Kärt barn har många namn och jag var väldigt förtjust i den första laguppställningen efter ett minnesvärt Hulk-nummer som kom ut på 1980-talet på svenska. Det här är också en titel knuten till Marvel Cinematic Universe, närmare bestämt Black Widow där både Alexei Shostakov (Red Guardian) och Yelena Belova (den nya Black Widow) presenterades.

DEFENDERS #1 (OF 5)
Manus: Al Ewing
Illustration: Javier Rodríguez

”When existence itself faces extraordinary threats, it needs an extraordinary defense! That’s when you call…THE DEFENDERS!
DOCTOR STRANGE and the MASKED RAIDER take a non-team of Marvel’s weirdest, wildest heroes on a mission that will uncover the hidden architecture of reality itself! This cosmos was not the first to exist…but if the DEFENDERS can’t track Marvel’s oldest villain through the deepest trenches of time — it might be the last!”

Intresse: 4
Kommentar: Defenders ligger mig mycket varmt om hjärtat, särskilt Steve Gerbers hejdlöst galna och fascinerande run på 1970-talet, men även senare versioner som den av Matt Fraction och Terry Dodson för några år sedan. Nu är det dags för Al Ewing att ta sig an icke-teamet och med tanke på vad han gjort med Hulk i den mycket läsvärda titeln The Immortal Hulk så ser detta mycket lockande ut.

IMAGE COMICS

THE ME YOU LOVE IN THE DARK #1 (OF 5)
Manus: Skottie Young
Illustration: Jorge Corona

”An artist named Ro retreats from the grind of the city to an old house in a small town to find solace and inspiration without realizing the muse within is not what she expected. Fans of Stephen King and Neil Gaiman will enjoy this beautiful, dark, and disturbing story of discovery, love, and terror.”

Intresse: 4
Kommentar: Skaparna bakom det Eisnernominerade fantasyäventyret Middlewest, det vill säga Skottie Young och Jorge Corona, kommer med en helt ny mörk historia som handlar om en konstnär vars inre demoner sätter käppar i hjulet för hennes konstnärskap, plus ett hemsökt hus.

MÅNADENS TITEL: ECHOLANDS #1
Manus: J.H. Williams III, W. Haden Blackman
Illustration: J.H. Williams III

”In a bizarre future world that has forgotten its history, a reckless thief, Hope Redhood, holds the key to excavating its dark, strange past—if only she and her crew can escape a tyrannical wizard and his unstoppable daughter. But fate will send them all on a path leading to a war between worlds. ECHOLANDS is a landscape format, mythic-fiction epic where anything is possible—a fast-paced genre mashup adventure that combines everything from horror movie vampires to classic mobsters and cyborg elves, to Roman demigods and retro rocket ships. It’s going to be a helluva ride!”

Intresse: 5
Kommentar: Teamet bakom den hyllade Batwoman-titeln från början på 2010-talet, J.H. Williams III och W. Haden Blackman, är tillbaka med en helt egen historia Echolands som annonserades redan 2018 men som nu äntligen ser dagens ljus. Det är ett episkt äventyr som vilken utspelas i en värld med en gömd historia som är en mystisk mix av robotar, cowboys, vampyrer, pirater och allt annat härligt du kan tänka dig. Serien handlar först och främst om Hope som är en tjuv som stjäl något värdefullt från en despotisk trollkarl, flyr tillsammans med sina vänner och utforskar världen och alla dess hemligheter.

DARK HORSE COMICS

KILLER QUEENS #1 (OF 4)
Manus: David M. Booher
Illustration: Claudia Balboni

”Meet Max and Alex. Reformed intergalactic assassins for hire. On the run. Also super gay. Their former boss-a fluffy monkey with a jetpack-is hot on their tail to take back his stolen ship. They gotta eat, so they take a mission from Alex’s old flame. Your standard no-kill, casualty-free kidnapping recovery from a nearby moon. Only complication? Half the moon is ruled by a fascist dictator hostile to foreigners. They’re the Killer Queens, so what could possibly go wrong?”

Intresse: 3
Kommentar: Queera lönnmördare i rymden? Varför inte! Killer Queens är en kärleksfull parodi och hyllning till science fiction-serier från 1950-talet sett genom moderna LGBTQI-glasögon och som, enligt egen utsago, vänder upp och ner på välkända koncept och scenarior vi sett förut i sf-genren.

THE UNBELIEVABLE UNTEENS #1 (OF 4)
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Tyler Crook

”After signing at a comic book convention, Unbelievable Unteens artist Jane Ito finds herself visited by one of the characters from her own creation-but was it her own creation? Were the Unteens an actual school of teenaged misfit superheroes who battled supervillains under the lead of the mysterious Dr. Miles Moniker? And if so, who wiped their memories and why?  As Jane’s world is turned upside down and she learns the true nature of her identity she discovers a sinister plot leading her to assemble a team she had suspected was purely fictional.”

Intresse: 5
Kommentar: The Unteens, bestående av Jack Sabbath, Kid Boom, Snapdragon, Straka och Strobe, är fiktiva tonårshjältar med superkrafter skapade av Jane Ito, eller finns det någon djupare och mörkare sanning bakom teamets ”existens”? Detta är twisten i Jeff Lemires metadoftande spin-off i det ständigt växande Black Hammer-universat och återigen får han sällskap av illustratören Tyler Crook (Cononel Weird: Cosmagog).

LUCKY DEVIL #1 (OF 4)
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Fran Galan

”A down-on-his-luck schlub is possessed by a malevolent demon. Just when he thinks things can’t get worse, the exorcism goes wrong . . . and he finds that somehow he’s retained all of the entity’s supernatural gifts. After a path of revenge on all the people that have wronged him, he begins to gather worshippers and form a cult.

But the legions of Hell don’t take kindly to this, and they send demonic agents to murder the schlub-turned-god before he gains too much power.”

Intresse: 3
Kommentar: Cullen Bunn är hjärnan bakom en mängd läsvärda skräckserier som Harrow County, The Sixth Gun, The Empty Man och många fler men han senaste projekt, Lucky Devil, är lika mycket en komedi som en berättelse om att vara besatt av demoner och början med en exorcism som går åt pipsvängen.

BOOM! STUDIOS

EAT THE RICH #1 (OF 5)
Manus: Sarah Gailey
Illustration: Pius Bak

”What unspeakable horror eats away at the heart of Crestfall Bluffs?

With law school and her whole life ahead of her, Joey plans to summer with her boyfriend Astor in his seemingly perfect hometown of Crestfall Bluffs.

It’s a chance to finally meet Astor’s family and childhood friends, all while enjoying a vacation with every need attended to by servants.

But beneath the affluent perfection lies a dark, deadly rot… will Joey discover the truth before it’s too late, and if she does, can she survive to tell the tale?

Intresse: 4
Kommentar: Eat the Rich är en psykologisk thriller om de onämnbara fasor som döljer sig bakom den perfekta fasaden hos de rika som har allt, men hungrar efter mer. Premissen påminner lite om Get Out och är författad av Sarah Gailey, en prisbelönad science fiction-författare med titlar som The Echo Wife, Magic for Liars och Upright Women Wanted i sin katalog.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...