Guider /Nyheter och tips

Comics of Future Past – maj 2022

söndag 8 maj, kl 22:35 av 0 kommentarer

Så var det dags att ta en titt på vad som dyker upp på de amerikanska seriehyllorna i maj 2022.

Som vanligt följer jag Pärs femgradiga skala och Månadens tips hittar ni längst ner i inlägget.

1 – Helt ointressant

2 – En intressant skapare

3 – Två intressanta skapare eller enbart en fast med lockande premiss

4 – Två favoritskapare eller enbart en med lockande premiss Prenumerationsvärdig

5 – Två favoritskapare med lockande premiss Given Prenumeration

Mot titlarna!

DC COMICS

BATMAN: FORTRESS #1
Manus: Gary Whitta
Illustration: Darick Robertson

”When an unknown alien ship enters Earth’s atmosphere, disrupting global power and communications and plunging the planet into chaos, the world is left wondering…where is Superman when he is needed most? In the mysterious absence of the Last Son of Krypton, Batman must rally the rest of the Justice League to counter the alien threat…but first, he must quell a crime wave on the blacked-out streets of Gotham!”

Intresse: 3
Kommentar: Darick Robertson har tidigare gjort lyckade samarbeten med Warren Ellis (Transmetropolitan), Garth Ennis (The Boys) och Grant Morrison (HAPPY!). I Batman: Fortress jobbar Robertson med Gary Whitta och dessa herrar är också hjärnorna bakom den postapokalyptiska superhjälteversionen av Charles Dickens klassiker Oliver från Image Comics.

THE JURASSIC LEAGUE #1
Manus: Daniel Warren Johnson, Juan Gedeon
Illustration: Juan Gedeon

”You know the story: an infant escapes the destruction of its home planet and is deposited on Earth to be raised by human parents. A goddess from a lost city defends truth. A Tyrannosaurus rex dons the visage of a bat to strike fear into evildoers’ hearts. This heroic trinity, alongside a league of other super-powered dinosaurs, join forces to save a prehistoric Earth from the sinister machinations of Darkseid.
Wait…what?
Okay, maybe you don’t know the story. So join us and bear witness to a brand-new—yet older than time—adventure and experience the Justice League as you have never seen them before!”

Intresse: 5
Kommentar: En dinosaurie-version av Justice League låter fullständigt galet i mina öron, men samtidigt är jag övertygad om att det kommer att bli något alldeles fantastiskt eftersom Daniel Warren Johnson ligger bakom detta underbara projekt. Han har bland annat skapat de lysande serierna Space-Mullet och Extremity samt Wonder Woman: Dead Earth från DC och Beta Ray Bill från Marvel och med tanke på den argentinske tecknaren Juan Gedeons sedvanliga svulstiga schvung i bilderna så tror jag att The Jurassic League kommer slå alla med häpnad.

MÅNADENS TIPS: FABLES #151
Manus: Bill Willingham
Illustration: Mark Buckingham, Steve Leialoha

”The dust has barely settled from the climactic battle between Totenkinder and Cinderella—and everything is far from happily ever after. A legendary new adversary has arrived, and he plans to get even with Geppetto for the mess that has been made of Manhattan. But it’s a new day…and with it, a new Jack in the Green has arrived in the Black Forest. And within the emergency room of a New York hospital…a Fable long thought dead returns!”

Intresse: 5
Kommentar: Lagom till 20-årsjubiléet återkommer en av Vertigos största succéer, nämligen Fables. Den nya följetongen ”The Black Forest” i tolv delar tar vid där Fables #150 slutade och naturligtvis står Bill Willingham för manus och Mark Buckingham för bilderna.

MARVEL COMICS

NEW FANTASTIC FOUR #1 (OF 5)
Manus: Peter David
Illustration: Alan Robinson

”SPIDER-MAN! GHOST RIDER! WOLVERINE! HULK!
When these unlikely heroes first banded together to become the NEW FANTASTIC FOUR, they made Marvel history. Now this fan-favorite team returns in an all-new adventure written by Peter David! Set shortly after the events of the group’s first appearance, brace yourself for a wild ride and guest stars aplenty — including the original FF. Plus, a series of mystery villains that you’ll never see coming!”

Intresse: 3
Kommentar: 1990 (Fantastic Four #347) skapade Walter Simonson och Art Adams ett ersättningsteam för Fantastic Four som förolyckats. Detta var naturligtvis en bluff iscensatt av ondskefulla skruller men det nya teamet, bestående av Spider-Man, Ghost Rider, Wolverine och Hulk i sin gråa persona, var en frisk fläkt under Simonsons läsvärda run. Nu presenterar veteranen Peter David en miniserie som utspelas under denna korta era, tecknad av Alan Robinson.

MOON KNIGHT: BLACK, WHITE & BLOOD #1 (OF 4)
Manus: Jonathan Hickman, Marc Guggenheim, Murewa Ayodele
Illustration: Chris Bachalo, Jorge Fornés, Dotun Akande

”A BLOOD MOON RISES – AND ITS CONTENTS ARE BLACK, WHITE & RED!
A bevy of comicdom’s finest creators put their mark upon the Fist of Khonshu in stories depicted in stark black, white and blood-red! Jonathan Hickman and Chris Bachalo introduce the all-different Moon Knight of the future! Marc Guggenheim and Jorge Fornés tell a Moon Knight adventure in reverse! And Murewa Ayodele and Dotun Akande team the white-clad crusader up with the Amazing Spider-Man for a harrowing night of adventure!”

Intresse: 3
Kommentar: Moon Knight har dykt upp i flera läsvärda följetonger de senaste åren, främst de från Warren Ellis/Declan Shalvey och Jeff Lemire/Greg Smallwood och nu när hans egen TV-serie på Disney+ är lanserad så bjuder Marvel på en lovande antologiserie där bland annat Jonathan Hickman dyker upp med ett manus.

IMAGE COMICS

METAL SOCIETY #1 (OF 5)
Manus: Zack Kaplan
Illustration: Guilherme Balbi

”In an inverted future, evolved robots have resurrected humans for manual labor. When a tribalistic cultural clash breaks out, a fearless human fighter and a frustrated, displaced robot will square off in a public MMA-style sport fight of epic stakes to determine once and for all who reigns supreme: man or machine.”

Intresse: 2
Kommentar: Zack Kaplan har gjort sig ett namn med flera science fiction-serier de senaste åren, bland annat Eclipse och Port of Earth från Image Comics samt Break Out från Dark Horse Comics men även en äventyrsserie från AfterShock Comics med namnet Lost City Explorers. Den nya miniserien Metal Society presenteras som ”Blade Runner meets Rocky” och tecknas av nykomlingen Guilherme Balbi.

TWIG #1 (OF 5)
Manus: Skottie Young
Illustration: Kyle Strahm

”It’s the first day of Twig’s new job as a journeyer on a JEFF SMITH’s Bone-esque quest to save a The Dark Crystal/Labyrinth-style world. Join our hesitant hero for an inspiring and imaginative tale of hope, heartache, and determination to overcome insurmountable odds!”

Intresse: 4
Kommentar: Skottie Young slog igenom som illustratör av Marvels adaption av L. Frank Baums sex första böcker om landet Oz (manus av Eric Shanower) som han senare följde upp med egna projekt hos Image Comics, som den underbara I Hate Fairyland och det mörka fantasyäventyret Middlewest, den senare tecknad av Jorge Corona. Nu kommer Twig, inspirerad av Jeff Smiths Bone och Jim Hensons fantasyfilmer The Dark Crystal och Labyrinth, som är ett lovande fantasyäventyr för yngre läsare tecknat av Kyle Strahm.

EIGHT BILLION GENIES #1 (OF 8)
Manus: Charles Soule
Illustration: Ryan Browne

”If you had one wish…what would you wish for? Now, what if everyone else had one wish too? That’s EIGHT BILLION GENIES, the new eight-issue series from CHARLES SOULE & RYAN BROWNE (CURSE WORDS). At exactly the same moment, everyone on earth gets a genie and one wish. All hell breaks loose, in a very entertaining way…and that’s just the beginning. Buckle in for the wildest ride of the year!”

Intresse: 4
Kommentar: Efter sin smått galna och satiriska serie om mäktiga trollkarlar (Curse Words) presenterar Charles Soule och Ryan Browne sitt senaste projekt, Eight Billion Genes, som bjuder på nya skruvade galenskaper, som det faktum att hela jordens befolkning får en önskan uppfylld av en magisk ande…samtidigt.

DARK HORSE COMICS

TALES FROM HARROW COUNTY: LOST ONES #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Emily Schnall

”Ten years have passed since Emmy left Harrow County. Since then, a lot has happened in town, but what happened to Emmy herself, and what adventures has she gone on since she forfeited her magical powers and left town with the Abandoned. In this epic and essential tale, find out where life has taken Emmy and what dangers lurk in the shadows waiting for in this story that takes place outside of Harrow County for the first time.”

Intresse: 3
Kommentar: Ny följetong i Cullen Bunn och Tyler Crooks Harrow County-universum. Den här gången får vi veta vad som hänt i Emmys liv sedan hon lämnade denna gudsförgätna plats.

SHAOLIN COWBOY: CRUEL TO BE KIN #1
Manus/Illustration: Geof Darrow

”In Phase 4 of the SCU, the Shaolin Cowboy finds his parenting skills being tested when he is forced to homeschool during a pandemic of unparalleled violence, in this story torn from yesterday’s viral twitter feeds.

Can he get a kung fu grip on the situation before a horde of .45 loving human monsters and not so human monsters send him to the ICU?

Only guns, swords, and flying guillotines will tell!!!!!!!!!!!!!!

AMITOUFU!!!!!!”

Intresse: 3
Kommentar: Den mästerlige Geof Darrow är tillbaka med en ny köttig följetong med Shaolin Cowboy, full med monster, svärd och flygande giljotiner.

HELLBOY AND THE B.P.R.D.: NIGHT OF THE CYCLOPS ONE-SHOT
Manus: Mike Mignola, Olivier Vatine
Illustration: Olivier Vatine

”Just as he finishes up one job in Greece, Hellboy is detoured into another adventure by . . . a goat? Join Hellboy in a strange hidden land of treachery and togas as he takes on the wrath of a jealous god.

Featuring the storytelling genius of Mike Mignola and Olivier Vatine, with art by Vatine and letters by Clem Robins, the Mignolaverse meets classical mythology in this new one-shot!”

Intresse: 3
Kommentar: Hellboy ger sig ut på ett nytt äventyr i denna one-shot. Denna gång utspelas handlingen i antikens Grekland och Olivier Vatine står för illustrationerna.

PEARL III #1
Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Michael Gaydos

”A brand-new, (yes, all new!) chapter in the tattoo artist, Yakuza assassin romantic odyssey. . . Pearl.  that’s right, the critically acclaimed Jinxworld title makes its Dark Horse debut with a brand-new chapter in the wild life of Pearl Tanaka.

Fully painted by award-winning graphic novelist Michael Gaydos, Pearl is a very unique experience about an artist discovering all the secrets of the modern yakuza world she was born into by no fault of her own. After finding out the truth about her parents in previous volumes, the real question is, ”Who is the ghost dragon of San Francisco?””

Intresse: 3
Kommentar: Brian Michael Bendis och Michael Gaydos är tillbaka med en ny följetong med den lite annorlunda tatueringskonstnären Pearl som först såg dagens ljus hos DC Comics men som nu, precis som Bendis övriga verk på hans egna förlag Jinxworld, är en del av Dark Horse Comics.

JOYAMA VOL. 1 TPB
Manus/Illustration: Daniel Isles

”In the lively city of Joyama, long-time friends Ringo, Arwen, and Silas work together as Outrider Soldiers, a team of highly-skilled individuals contracted by prestigious clients and government officials to shake down organized crime. Following a high-level assassination, a recently closed case has been reopened, but this was no ordinary takedown. The first volume of a genre-bending sci-fi trilogy!”

Intresse: 3
Kommentar: Daniel Isles, a.k.a. DirtyRobot, debuterar med ett seriealbum hos Dark Horse Comics. ”For fans of manga, fantasy, cyberpunk, and sci-fi!”

THE STONE KING TPB
Manus: Kel McDonald
Illustration: Tyler Crook

”When you become an adult, you have to prove yourself, at least that’s how it works for the Stoneport thieves. But what Ave thought would buy her a ticket to adventure and a better life, brings disaster instead. Now her home is in danger and fixing her mistakes is the city’s only hope.”

Intresse: 4
Kommentar: The Stone King publicerades ursprungligen digitalt av ComiXology Originals och nu kommer den första fysiska samlingen ut av denna serie. Förutom att den nominerades till en Eisner Award i kategorin Best Digital Series så är den illustrerad av Tyler Crook (Petrograd, Harrow County) som aldrig gör mig besviken.

BOOM! STUDIOS

GRIM #1 
Manus: Stephanie Phillips
Illustration: Flaviano

”Jessica Harrow is dead. But her journey has only just begun!

Discover the world of the afterlife, where Jessica has been recruited as a Reaper, tasked with ferrying countless souls to their final destination.

But unlike the rest of the Reapers, she has no memory of what killed her and put her into this predicament.

In order to unravel the mystery of her own demise, she’ll have to solve an even bigger one – where is the actual GRIM REAPER?

Intresse: 3
Kommentar: En ny version av Döden i händerna på Stephanie Phillips (Harley Quinn) and tecknaren Flaviano (New Mutants).

AFTERSHOCK COMICS

DOGS OF LONDON #1
Manus: Peter Milligan
Illustration: Artecida

”Frank and Terry are about to find out. They were once members of The Dogs, a feared gang who ruled much of London’s underworld back in the swinging 60s. They thought they’d escaped their troubled pasts, but the past isn’t dead – it’s just bashed about a bit and very pissed off. Spanning different times and classes, DOGS OF LONDON is a brutal, bloody tale of violence, love, revenge…and sleeping dogs who refuse to roll over and play dead.”

Intresse: 2
Kommentar: Ny serie av veteranen Peter Milligan (X-Force, Hellblazer) tillsammans med tecknaren Artecida

SPECTRO ONE SHOT #1
Manus/Illustration: Juan Doe

”A Quartet of Quintessential Horror Tales from the Multi-Talented Juan Doe – Presented in a
Single Prestige-Format One Shock!

SPECTRO explores the unnerving spectrum of fear through four terrifying stories rooted in a cosmic game of twisted karma and phantasmagoric terror:

1. What is at stake when sentient technology manipulates a man with projections of his desired self?

2. What are the consequences of excommunicating a member of the ”nine” planets?

3. What is discovered when an explorer travels to Mars to ascend the tallest mountain in the solar system?

4. What happens when a scientist aboard the International Space Station is confronted with the most horrifying aspects of humankind?

In what realm of fear do these stories exist? SPECTRO.

Intresse: 2
Kommentar: SPECTRO är en skräckantologi skriven och illustrerad av Juan Doe som tecknat flera titlar på Aftershock Comics, t.ex. Dark Ark, American Monster, World Reader och The Descendent.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...