Recensioner

X-Men: Phoenix – Warsong

måndag 3 augusti, kl 13:05 av 1 kommentar

X-Men: Phoenix – Warsong var precis som Friendly Neighborhood Spiderman – Derailed ett album jag inhandlade för en spottstyver (39:-) på Comics Heaven här i Stockholm. Det här är en fristående berättelse som kretsar kring teamet i Astonishing X-Men (Beast, Wolverine, Cyclops, Emma Frost etc.), men främst kring de tre mutanttrillingarna som kallas för The Stepford Cuckoos som skapades av Grant Morrison i New X-Men. Syrrorna börjar här bete sig smått underligt, och det visar sig snart att de är påverkade både av den mäktiga Phoenix-kraften och av sitt mystiska ursprung. Det här är i grunden en helt ok historia, men det blir bitvis tyvärr lite rörigt, mycket på grund av att jag som läsare flera gånger blandar ihop trillingarna och vem som gör vad på vilken plats. Även grejen med Phonenix kontra deras histroria känns lite rörig, och för att vara en X-Men-story så lyckas inte Greg Pak skapa något större intresse kring karaktärerna eller gruppdynamiken. Hyggligt snyggt tecknat är det iallafall av Tyler Kirkham (som även gjort nyligen recenserade Fusion #1, 2 & 3). Så, är X-Men: Phoenix – Warsong läsning värd 39 kr? Ja, det tycker jag, men jag skulle själv inte rekommendera ett köp av den till standardpris.

phoenix_warsong

Författare: Greg Pak
Tecknare: Tyler Kirkham
Förlag: Marvel
Betyg: 2+/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Jag läste den i söndags och tyckte den var trist som fan! Det enda som var givande var avslöjandet av Cuckoos bakgrund. Men värd pengarna hela veckan ändå.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...