Recensioner

Friendly Neighborhood Spiderman – Derailed

onsdag 29 juli, kl 18:56 av 3 kommentarer

derailedFörst och främst: Jag hade aldrig köpt den här samlingen om den inte kostat 29 kr. När jag tänker efter lite så har jag nog egentligen inte läst Spiderman sedan Carnage-tramset och den där klonhärvan på 90-talet. Tappade väl lite sugen efter det. Hur som helst, Derailed samlar #5-10 av Friendly Neighborhood Spiderman och består av tre stycken olika berättelser. I den första så får vi följa en bloggerska som under hela sitt liv inbillar sig att Spiderman förföljer henne och försöker få hennes uppmärksamhet. Rätt kul idé faktiskt, och bra berättat, men det känns ändå rätt mycket som utfyllnad. I den andra storyn så går Spiderman efter lite om och men med på att wrestlas mot en mexikansk brottare som kallar sig själv för El Muerto, och den här delen känns väl mest som rätt klassisk action med Spiderman. Fighting och oneliners alltså. Tredje storyn är den som är mest dramatisk och som lär ha konsekvenser för kommande nummer efter dessa. En ung kvinna bestämmer sig i framtiden för att mecka lite det förgångna, och specifikt då det förgångna som rör nutidens Spiderman. Hennes farsa, som råkar vara framtidens Spiderman, ser dock till att hon fänglas för sitt tidsmixtrande. Ett jailbreak senare så har den tidigare så snälla dottern förvandlats till en ny och galen Hobgoblin, och naturligtvis så åker hon tillbaka i tiden för att ha ihjäl vår tids Spiderman. Som grädde på moset flytter hon även över morbor (farbror?) Ben från en parallell verklighet så att han dyker upp livs levande och ställer till det. Mycket tidsparadoxer här med andra ord. Rätt ok överlag. Så, var den här samlingen värd 29 kr? Absolut. Hade den varit värd 149 kr? Absolut inte. Kommer jag att köpa fler volymer av Friendly Neighborhood Spiderman? Sannolikt inte.

Författare: Peter David
Tecknare: Mike Weiringo, Roger Cruz
Förlag: Marvel
Betyg: 3-/5

Kommentarer

  1. WildCrawler says:

    Vart hittade du den för 29:-?

  2. Ferdinand says:

    På Comics Heaven i Gamla Stan/Stockholm. Har själv inte varit där och kollat rea-grejerna, men tänkte nog ta en titt förbi i morgon.

  3. […] Phoenix – Warsong var precis som Friendly Neighborhood Spiderman – Derailed ett album jag inhandlade för en spottstyver (39:-) på Comics Heaven här i Stockholm. Det här […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...