Nyheter och tips

Metabaronerna

torsdag 30 juli, kl 01:38 av 2 kommentarer

Det svenska förlaget Albumförlaget släpper inom kort en ny albumserie med namnet Metabaronerna. Serien vars första del heter Othon, Ättefadern, beskrivs av förläggaren Jonas Anderson så här:

metabaronerna_1_cover”Metabaronerna är en Science-fiction berättelse i form av en släktkrönika. Del ett handlar om hur Othon blir den första Metabaronen, efter att den stora hemligheten har avslöjats. Metabaronerna har varit en riktig storsäljare i Frankrike, och även i många andra länder. Det finns ytterligare sju delar i denna krönika över universums största krigare.”

Serien är skriven av den chilenske mångsysslaren och serieförfattaren Alejandro Jodorowsky och illustrerad av argentinaren Juan Giménez. Den publicerades i Frankrike i åtta delar mellan 1992 0ch 2003. Albumförlaget planerar att ge ut alla åtta delar. Jag är för dåligt insatt i den här typen av serien för att uttala mig allt för mycket, men bara av att titta på omslaget så får i alla fall jag stor seriepepp! Mer info om Albumförlaget hittar du här.

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Mer Metabarons-info här: http://en.wikipedia.org/wiki/Metabarons

  2. Petter says:

    Serien är en slags spin-off till Incal som Jodorowsky gjorde med Moebius. Incal är rätt kul. Jag har bara sett lite av Metabarons. Gimenez teckningar tycker jag är tråkigare än Moebius. Men serien är rätt hyllad. Warren Ellis och Matt Fraction tillhör dess förespråkare.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...