Recensioner

New Avengers #55

onsdag 19 augusti, kl 00:16 av 0 kommentarer

new_avengers_55_coverDet slår mig att jag skrivit väldigt lite om Brian Michael Bendis’ New Avengers. En titel som han skriver parallellt med sin Dark Avengers. New Avengers har varit en rätt hygglig titel under Dark Reign hittills. Den är nämligen raka motsatsen mot vad Dark Avengers är — riktiga hjältar som helt plötsligt i Norman Osbornes nya ordning mer eller mindre blivit klassade som kriminella och tvingats leva under jord. Spider-Man, Wolverine, Luke Cage, Ronin, Mockingbird, Spider-Woman och Captain America hänger i Steve Rogers gamla hemliga lägenhet och gör sitt bästa för att motarbeta Osborne och hans pack. Som vanligt med Bendis blir det rätt mycket snack och tjafs karaktärerna emellan om vad som som ska göras, och ofta lite väl lite av action. Men gillar man Bendis’ karaktärsdrivna gruppserier så är New Avengers värd att kolla in. Och i den här serien funkar det rätt bra med mycket snack och lite hockey. Det blir tydligt hur dessa gamla forna hjältar inte riktigt vet hur de ska agera i den nya värld de lever i.

I och med detta nummer har den tidigare illustratören Billy Tan (helt fantastisk i Rise and Fal of the Shi’ar Empire) slutat, och Stuart Immonen tagit över. Jag har bara läst en serie med Immonen tidigare — den helt genialiska Nextwave som han gjorde tillsammans med Warren Ellis för några år sedan. Det var en extremt stilistisk och cartoony historia. I New Avengers tecknar Immonen mer konventionellt, om än med en rätt förenklad och naiv stil. Kvar är dock det stark stilistiska med med mörka ytor. Bitvis ser det riktigt bra ut, men Immonen känns ändå lite ojämn sett till helheten. Men det är lik förbannat en riktigt bra serie.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Stuart Immonen
Tusch: Wade von Grawbadger
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...