Samla på serier

Köpa amerikanska serier del 2 – Nätbokhandeln

lördag 22 augusti, kl 19:48 av 10 kommentarer

I förra veckan berättade jag om mina erfarenheter kring att köpa serier i specialiserade seriebutiker. Nu har turen kommit till att handla över nätet. När jag köper serier på internet så gör jag det uteslutande på vanliga etablerade nätbokhandlarna. Svenska Adlibris och Bokus brukar ha ett hyfsat brett sortiment och hyggligt låga priser. Men den bästa butiken att köpa serier ifrån är tveklöst brittiska The Book Depository. De har de lägsta priserna jag har hittat och erbjuder dessutom fri frakt. Jag har aldrig näthandlat från butiker som specialiserar sig på serier. Det finns en del välsorterade amerikanska, men när jag provat har det alltid fallit i slutet på att frakten blivit alldeles för dyr. Många svenska seriebutiker har dessutom webshoppar, bl.a. Staffars Serier och Alvglans.

Fördelen med att handla i nätbokhandlar är så klart priset. Det är nästan alltid så att vad du än jämför med så kommer nätbokhandeln vara det billigaste alternativet.

Nackdelen är att ingen av det bokhandlar jag nämner har ett heltäckande sortiment. Särskilt från de lite mindre förlagen. Vill du köpa smalare serier, eller sådan som är slut hos bokhandlarens leverantörer (vilket inte alltid betyder att den är slut hos förlaget) är det ofta bättre att söka upp en seriebutik. Dessutom säljer bokhandlarna i princip bara samlingar. Är du ute efter lösnummer får du leta på annat håll.

Kommentarer

 1. Henrik says:

  Skitbra tips. Brukar själv alltid köpa mina trades på mycomicshop.com i USA. Någorlunda billigt. Försöker sikta in när dollarn är låg.

  Hur bra packar The Book Depository? En samlare som mig vill ju ha min skit mint. 🙂 Se om man hinner en beställning med lektyr till flygresan.

 2. Ferdinand says:

  Packningen är inte Book Depositorys starka sida. De skickar albumen u vadderade kuvert. Inte i wellpapp som många andra. Det händer då och då att det blir lite småskador. Är också samlare, men när det gäller trades har jag slutat bry mig lika mycket om skicket.

 3. David says:

  Kort men konsivt. Kan dock tillägga (för den som är lite petigare… som jag!) att *butiker* som även har postorder ofta brukar plocka sina titlar från just själva *butiken* (och inte något separat lager), vilket betyder att tidningen som man köper kan vara kladdad på, bläddrad i, framtagen och tillbakastoppad igen, m.m. Kan även ha en prislapp sittandes på den. M.a.o. så är skicket inte alltid sprillans nytt om massa ungar har varit inne i butiken och kikat på tidningen flera gånger. Detta fick jag erfara när jag handlade från Sci-fi bokhandeln en gång – kantstött tidning med prislapp. Till fullpris. Nej tack.

  Kan även rekommendera vissa säljare på Tradera och ännu bättre – EBAY. Priserna på Ebay är mer eller mindre oslagbart och speciellt på brittiska Ebay (ebay.co.uk) finns det massor av säljare som har helt fabriksnya produkter, skickade direkt från lager (och inte någon butik). Jag brukar handla från en kille som heter a-place-in-space på brittiska Ebay, rekommenderas starkt!

 4. Tomb says:

  Hm.. The Book Depository.. Blir det inte dyrt med tull?

 5. Ferdinand says:

  Tull? Allt som skickas inom EU är tullfritt.

 6. Henrik says:

  Att tänka på om man beställer ifrån USA är att hålla kostnaderna, exklusive frakt, under 50-60 dollar. Annars kan man åka på tullavgifter.

  David: A-place-in-space är ett av mina ställen med. Good stuff!

 7. Ferdinand says:

  Själv har jag köpt en del grejer från Horizon Comics på amerikanska Ebay. Del 3 i denna artikelserie kommer handla just om hur man köper serier via auktionssiter. Så kom gärna med fler tips på fler bra handlare.

 8. Tomb says:

  Ferdinand: bara beställt en t-shirt från utomlands. Så jag hade ingen koll alls. Men då låter ju det jättebra!

 9. Jonas says:

  Litet tillägg om Book Depository: Jag har beställt en hel del därifrån men har aldrig fått något kantstött eller skadat. Kan iofs hänga på vad man beställer också. Har mest köpt dyrare och större/tyngre böcker där (hardcovers och Omnibus), och då får man det bättre packat.

 10. David says:

  Bland våra egna landsmän kan beyonder2000 på Traderas rekommenderas varmt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...