Recensioner

Brightest Day #1

onsdag 19 maj, kl 09:17 av 1 kommentar

brightestday1Innan vi knappt har hunnit hämtat oss från Blackest Night så kastar DC Comics oss in i nästa event, Brightest Day. Vi får här följa de tolv hjältar och skurkar som återuppstod efter Blackest Night. Men Brightest Day skiljer sig ganska markant från sin föregångare. Tonen är ljusare, tempot något lungare och det ligger en viss mystik i luften. Varför har dessa tolv hjältar och skurkar, till synes helt utvalda på måfå, återfått livet? Finns det någon mening och vad är den i så fall? Vad är Deadmans roll i det hela? Är det möjligen han som kommer att få en vita ringbatteriet som Hal Jordan, Carol Ferris (nu som Star Sapphire) och Sinestro försöker lyfta i början av numret?

Geoff Johns och Peter Tomasi har gjort ett riktigt bra jobb med det här numret. Tempot är som sagt lugnare, vilket känns välkommet efter Blackest Night rätt hårda tempo. Däremot inte sagt att det saknas action, som t.ex. då Aquaman och Mera ger sig på en båt med ett gäng somaliska pirater. Men det är inte där som Johns och Tomasi lagt fokus utan fokus ligger på de mysterier som kretsar kring det återuppstådda.

När det gäller illustrationerna så vet säkert ni trogna läsare att jag anser att oftast aldrig är en bra grej att fler än två illustratörer har varit inblandade i ett nummer. Allt för ofta slutar det med att de inblandade illustratörernas stilar krockar med varandra och det blir pannkaka av alltihop. I Brightest Day #1 har vi inte mindre än fem olika illustratörer inblandade! Upplagt för katastrof alltså. Men Brightest Day #1 är faktiskt ett undantag, för trots fem olika illustratörer så hamnar de aldrig på kollisionskurs med varandra utan lyckas alla dra åt samma håll. Anledningen till detta är nog främst två saker. Dels att varje illustratör har sin egen lilla del av tidningen som fokuserar på en viss karaktär och dels att alla fem har stilar som som passar bra ihop.

Efter actionfesten i Blackest Night så känns Brightest Day som ett välkommet andningshål med ett lugnare och ett fokus som känns mer karaktärsdrivet, vilket jag tycker känns väldigt positivt.

Manus: Geoff Johns & Peter Tomasi
Illustration: Ardian Syaf, Ivan Reis, Joe Prado, Pat Gleason & Scott Clark
Tusch: Oclair Albert, Dave Beaty, Vicente Cifuentes & Mark Irwin
Färgläggning: Peter Steigerwald
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. […] story som jag just nu känner minst för är Deadmans, där det inte hänt så mycket sedan Brightest Day #1, men det har nog sin förklaring i att Johns och Tomasi valt att lägga lite mer fokus på de andra […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...