Recensioner

Brightest Day #3

måndag 14 juni, kl 21:21 av 1 kommentar

brightestday3Brightest Day fortsätter att imponera på mig. Serien har så här långt varit riktigt bra, kanske inte någon fullpoängare men väl en riktigt bra och välskriven serie. Efter actionrökaren Blackest Night så känns det riktigt skönt att se en event-serie där karaktärerna står i fokus, och inte en hel massa action (dock inte sagt att Brightest Day saknar tung, schysst action) och när nu serien kommit en bit och vissa frågetecken börjar rätas ut så börjar jag se tydliga favoriter bland de olika inblandade karaktärernas historier.

Den klart mest intressanta är Firestorm-storyn där Ronnie Raymond och Jason Rouch försöker komma till greps med att efter Blackest Night nu blivit ihopkastade med varandra som varsin del av Firestorm, något som också verkar (av än så länge okända anledningar) vara direkt farligt för dem. Inte blir det bättre av att Ronnie och Jason inte direkt är de bästa av polare sedan Ronnie, då han återuppstod som Black Lantern-Firestrom, dödade Jasons flickvän. Som ni märker finns det gott om motsättningar här.

En annan av mina favoriter är den med Hawkman och Hawkgirl (eller är det Hawkwoman numera??). Det är också den mest actionbetonade storyn av alla där Hawkman och Hawkgirl ställs mot sin gamla ärkefiende Hat-Seth. Här lägger Geoff Johns och Peter Tomasi mycket fokus på action-biten, vilket bidrar till att skapa en bra balans till de mer karaktärsdrivna historierna på annat håll i serien vilket är en av orsakerna till att jag gillar storyn.

Den story som jag just nu känner minst för är Deadmans, där det inte hänt så mycket sedan Brightest Day #1, men det har nog sin förklaring i att Johns och Tomasi valt att lägga lite mer fokus på de andra historierna så här inledningsvis. Med tanke på att Brightest Day ska pågå i 26 nummer så finns alla möjligheter att Deadman-storyn kommer att bli bättre, kanske redan i nästa nummer…

Illustrationsmässigt så ligger alla delarna i Brightest Day #3 på topp, vilket är väldigt kul att se. Visserligen kommer min gamla käpphäst om för många inblandade illustratörer ganska mycket på skam, men så länge det funkar och ser riktigt snyggt ut så tänker jag i alla fall inte klaga. Men jag måste nog be Scott Clark (som tecknar Firestorm-delen) lite om ursäkt. I min recension av Avdenture Comics #12 skällde jag, med viss rätt, ut Clark för hans omslag till det numret. Här revanscherar han sig rejält och hans stil passar så mycket bättre till Firestorm än till Legion of Super-Heroes. Så DC om ni tänker göra en ny Firestorm-serie någon gång framöver så ser jag gärna Scott Clark som illustratör. Ett litet tips bara…

Manus: Geoff Johns & Peter Tomasi
Illustration: Scott Clark, Ivan Reis, Pat Gleason, Joe Prado & Ardian Syaf
Tusch: Dave Beaty, Vicente Cifuentes & Mark Irwin
Färgläggning: Beth Sotelo, John Starr & Peter Steigerwald
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    26 nummer? Det hade jag helt missat. Man har tänkt sig att det här ska bli nåt i 52- och Trinity-stil alltså?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...