Recensioner

Adventure Comics #12

tisdag 8 juni, kl 20:19 av 0 kommentarer

adv12Det finns två saker jag inte gillar med Adventure Comics #12 och de har båda med det visuella att göra. Till att börja med stör jag mig en del på Scott Clark’s omslag. Bilden i sig är det egentligen inget större fel på, nej felet ligger i hur Clark har valt att illustrera karaktärerna. Att vissa illustratörer tycks ha en förkärlek till att rita extremt pumpade muskler må vara hänt, och hör till viss del till genren, men här tycker jag Clark har tagit i mycket att det nästan blir löjligt. Det ser mindre ut som karaktärerna har dräkter på sig utan ner som att de har fått dräkterna målade direkt på sig. Sen ska vi inte prata om Phantom Girls i princip helt obefintliga midja. Det finns ett annat omslag till Adventure Comics #12 av Lee Bermejo som är hundra gånger bättre än Clarks, och som dessutom är ett homage till klassiska The Great Darkness Saga. Får ni tag på tidningen men det omslaget så är det bara gratulera!

Den andra saken jag inte gillar är Kevin Sharpes illustrationer inne i själva tidningen. Jag kan inte påminna mig om när senast såg illustrationer som var lika platta och endimensionella som Sharpes är här. Det ser inte snyggt ut för fem öre, än mindre finns det någon som vart fall liknar konsekvens i hur han tecknar karaktärernas ansiktsuttryck. Dels ser det rent ut sagt horribelt ut och dels stämmer det ansiktsuttryck Sharpe tecknat sällan helt överens med vad det är meningen av karaktären i fråga ska uttrycka. Möjligen kan det hela bero på att Sharpe har haft ont om tid när han tecknat Adventure Comics #12 men det är absolut ingen ursäkt för ett så här dåligt illustrationsarbete. Nej skäms på dig Kevin Sharpe!

Det bästa med Adventure Comics #12 är storyn. Visserligen inget mästerverk av Paul Levitz men det är en ganska klassisk story om hur Superboy (alltså den unge Superman och inte den nuvarande Superboy) besöker det 31:a århundradet och medlemmarna i Legion of Super-Heroes för lite lättsamma äventyr tillsammans. Det med andra ord en back-to-basics historia av klassiskt Legion-snitt och som mellannummer tycker jag den är helt ok, och räddar Adventure Comics #12 från att bli ett hopplöst katastrof-nummer.

Manus: Paul Levitz
Illustration: Kevin Sharpe
Tusch: Marlo Alquiza & Marc Deering
Färgläggning: Blond
Förlag: DC Comics
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...