Recensioner

Batman: Arkham City

torsdag 27 oktober, kl 13:01 av 2 kommentarer

BAC_360_PACKSHOT_GER-no rating_2DEfter ett antal timmars spel så är det då dags att försöka samla intrycken från det spel jag sett fram emot mest det här året, nämligen Batman: Arkham City, uppföljaren till Arkham Asylum. När Asylum kom för två år sen så slog det ned som en bomb och blev, som jag skrev i min recension av spelet, det bästa TV-spelet någonsin baserat på en serie. Så när nu Arkham City har kommit ut så gör den det med enorma förväntningar på sig och frågan är hur pass väl spelutvecklarna Rocksteady lyckats förvalta och inte minst förfina spelupplevelsen från föregångaren?

Det visar sig att det har lyckats väldigt väl. I princip allt har blivit bättre sen Asylum. Grafiken och miljöerna är lysande, kontrollen sitter som ett smäck och striderna har blivit roligare då Rocksteady gett spelets skurkar grejer som kroppspansar, sköldar, knivar och annat kul för att göra det svårare men också roligare för dig som spelare. En annan förbättring vad gäller striderna är att man nu kan använda i stort samtliga av Batmans gadgets genom vissa knappkombinationer. Lägg därefter till en del nya moves som Batman kan utföra så har stridssystemet blivit långt mer mångfacetterat än det var tidigare.

Men jag har en invändning mot Arkham City och det är storyn som inte känns lika tight som den gjorde i Arkham Asylum. Jag tror mycket av det har att göra med Arkham City är ett utpräglat sandlåde-spel, med en drös olika sidouppdrag, vilket inte Asylum  var. Storyn är på inga sätt dålig eller så men alla de olika sidouppdragen är Batman ställs mot skurkar som Deadshot, Mr. Zsasz, m.fl. så tappar spelet lite fokus.

batman-arkham-city1Det kanske mest positiva med Arkham City som jag ser det är dess storlek. Arkham City består av en större stadsdel av Gotham City som gjorts om till superfängelse av Hugo Strange och är till ytan fem gånger större än Asylum. Det är ren och skär njutning att glidflyga runt i Arkham City eller ta sig till någon hög position och njuta av omgivningarna för att sedan störtdyka ned mot en grupp skurkar och göra processen kort med dem.

Vi har ju här på Shazam veckorna innan släppet av Arkham City snackat lite om att Catwoman skulle finnas med som spelbar karaktär. Detta är lite en sanning med modifikation för vad det egentligen handlar om är att man får med en redeem-kod med spelet för att ladda ned Catwoman-delen via Xbox Marketplace. Lite falsk marknadsföring och ganska irriterande då jag saknar hårddisk på min tjock-Xbox eftersom jag var lite snål när jag köpte konsolen och inte tyckte att jag behövde någon hårddisk. Nu när man väl inser sitt misstag så är det nästan stört omöjligt att få tag på en… Nåja, jag har bara mig själv att skylla på.

Trots några små skavanker och invändningar så är Arkham City ett klart steg uppåt från sin föregångare och får nu ta över tronen som bästa TV-spel efter serieförlaga. Batman-fans bör och gamers omedelbart införskaffa detta spel!

Betyg: 4+/5

Kommentarer

  1. Vilken miss att inte ha hårddisk till xboxen. Det där var ju en jävla dum grej som MS gjorde när de erbjöd den där jävla arcade-maskinen till billigare pris. Många spel idag kräver nästan hårddisk.

    Köp en ny!

    Håller för övrigt med om spelet, bland det bästa jag kört i år.

  2. http://ps3key.se

    Batman: Arkham City « Shazam.se…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...