Nyheter och tips

I Seriernas Värld 2011

fredag 28 oktober, kl 22:25 av 0 kommentarer

isvIdag drog I Seriernas Värld 2011, arrangerad av Seriefrämjandet, igång på allvar med invigningsfest på Form/Design Center i Malmö. Då Shazam-redaktionen håller till i södra Norrland och Stockholm kommer vi följaktligen inte att rapportera något från festivalen men för er som bor närmare kontinenten finns en del godbitar. Fokus är som vanligt på de yngre och i år även Frankrike vilket för med sig att det finns en rad intressanta samtal i festivalprogrammet. Om jag hade varit i Malmö hade jag gått på Peter Madsens föredrag kl 12 eftersom han var väldigt underhållande och proffsig på spx häromåret, samtal Julien Neel kl 13 eftersom han skapat fantastiska serien Lou!, samtal om svenska barnserier kl 14 med bland andra Jennie Warg från Positiv förlag och Lisa Wibom samt avslutningsvis lite tips från Tivoli-tecknaren Annika Giannini hur man gör serier för barn kl 16. På söndagen blir det inte lika intensivt men ett föredrag om Spirou kl 12 låter intressant och kl 15 är det samtal om fransk-belgiska seriers status i Sverige med bl.a. Sylvain Runberg, Jonas Anderson, Josefin Svenske och Lisa Wibom. Dessutom finns det flera vernissager runt om i Malmö. Hela festivalprogrammet finns här.

Det intressantaste under festivalen är dock vinnarna av tävlingen Den nya barnserien eftersom bra nya barnserier är en bristvara i Sverige. Om man inte börjar läsa serier som barn är det inte så troligt att man fortsätter alt. återvänder till serieläsandet som vuxen därav behovet av fler bra barnserier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...