Recensioner

Batman: Arkham Asylum

lördag 29 augusti, kl 15:15 av 9 kommentarer

batmanbox360Efter att nu ha spelat ett antal timmar av Batman: Arham Asylum så är det dags att skriva ner mina intryck och tankar om detta spel. En sak stod i alla fall helt klart för mig redan efter en dryg timmes spelande: Arkham Asylum är klart det bästa TV-spelet efter en serieförlaga och i och med det också det bästa Batman-spelet som någonsin gjorts. Helt underbart och fullt av kända karaktärer och referenser till serien.

Spelet börjar med att Batman för Jokern tillbaka till Arkham efter att ha han spritt död och förstörelse över Gotham ännu en gång. Men det är något som inte stämmer och kort efter återkomsten till Arkham lyckas Jokern bryta sig loss och sätta sin plan i verket. Arkham förvandlas till en dödsfälla för Batman och sjukhusets personal när Jokern släpper lös både sina egna underhuggare och allsköns skurkar med ett horn i sidan till Batman. Inte den mest komplicerade storyn direkt, men effektiv, och den lyfts också av utmärka röster. Framför allt av Mark Hamill (Jokern) och Kevin Conroy (Batman) som är karaktärernas klassiska röster från Batman: The Animated Series. Utmärkt val!

batman_arkham_asylum_screenMen hur går det då att spela Arkham Asylum? Jo, det går faktiskt riktigt bra. Kontrollerna är riktigt bra och efter ungefär en tjugo minuter så har du koll på de flesta funktioner och rörelser som Batman kan utföra. Någonting som jag tycker spelutvecklarna har lyckats väldigt bra med är stridssystemet där Batman kan ta sig an ett stort antal skurkar där han så att säga flyter mellan de olika anfallarna, vilket resulterar i riktigt fräna slagsmål. Det enda man som spelar behöver hålla reda på är två knappar, den man slår med och den som man kontrar attacker med. Men när skurkarna får ta i skjutvapen så blir det mer komplicerat och Arkham Asylum blir då mer ett smyga-spel där det gäller att ta ut dessa vapenbärande skurkar en och en utan att själv bli upptäckt.

Som sagt, Batman: Arkham Asylum är det ultimata Batman-spelet och det bästa spel jag har spelat hittills i år. Det är riktigt roligt och timmarna försvinner i ett nafs när man väl sjunkit in i spelvärlden.
batman-arkham-asylum

Betyg: 5/5

Kommentarer

 1. Tomb says:

  Spelar demot tills PC versionen kommer. 🙂

  Jag tycker det är lite roligt att de gör en serietidning baserad på spelet som är baserat på en serietidning.

 2. Ferdinand says:

  Ha! Lite som boken Bram Stokers Dracula, baserad på Coppolas film Bram Stokers Dracula, baserad på boken Dracula av Bram Stoker.

 3. Johan says:

  Jonas, har du fått tag på spelet också? Det skulle vara kul att höra vad du tycker om det.

 4. Johanna says:

  Hejsan, håller med om att spelet är helt suveränt!
  Har ett problem, när mn ska rädda de 3 doktorerna så är det en av dom som jag inte riktigt förstår hur man ska kunna rädda. Det är i det gasfyllda rummet med en man som hänger i taket?! Skulle uppskatta lite tips/hjälp om ni har det. Har kämpat med detta i snart 2 dagar men förstår verkligen inte, självklart kommer ni säga något super logiskt som jag bara inte har tänkt på. Fast jag har faktiskt tänkt/försökt/testat/Klickat och allt man kan göra!
  TACKSAM FÖR SVAR SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT!
  MVH Johanna!!

 5. Johan says:

  Mannen som hänger från taket är nyckeln till att lösa det hela. Repet han hänger i går att kapa genom att kasta en batarang och när han faller så kommer han att falla genom taket på rummet under honom vilket kommer ge dig möjligheten att kasta ytterligare en batarang på kontrollen till den sista fläkten.

 6. Jonas says:

  Har lirat igenom det nu. Väldigt bra spel, jag gillade det hela vägen. Räcker dock att spela det en gång för min del så jag bytte in det mot Halo 3: ODST.

 7. […] Stridssystemet ser ut som en trasig variant av (det väldigt bra) systemet i Batman: Arkham Asylum. – AI:n hos fienderna (som alla ser exakt likadana ut) verkar inte särskilt spännade. Kan i och […]

 8. […] Arkham Asylum var inte bara det bästa serietidningsspelet hittills utan också det ett av de bästa spel har så långt har spelat på Xboxen. Uppföljare Arkham City som är planerad att komma till hösten har ända sedan de första bilderna släpptes sett väldigt lovande ut och härom dagen släpptes den första gameplay-trailern. Jag säger bara mumma! Bara den inledande vyn över Arkham City med Gotham City skyline i bakgrunden är skäl nog till spelet nu åker raka vägen upp till toppen på min ”vill ha”-lista. […]

 9. […] det spel jag sett fram emot mest det här året, nämligen Batman: Arkham City, uppföljaren till Arkham Asylum. När Asylum kom för två år sen så slog det ned som en bomb och blev, som jag skrev i min […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...