Nyheter och tips

Onsdagslänkar

onsdag 4 juli, kl 08:08 av 4 kommentarer
 • Luc Besson arbetar med en filmatisering av Jean-Pierre Mezieres och Pierre Christins sci-fi serie Linda & Valentin som getts ut av Carlsen i Sverige för ett antal år sedan och sedan även gått i Fantomen. Besson ska enligt Variety skriva både manus och regissera vilket bekräftats av EuropaCorps VD Christopher Lambert (jepp, Highlander/Greystoke-Lambert). Det här kan bli bra eftersom Besson är mannen bakom mästerverket Léon och sci-fi njutningen Det femte elementet. Om man bara lyckas behålla charmen och humorn från serien så gör jag tummen upp.
 • Bl.a. Ifanboy skriver om att Marvel har meddelat att de tänker göra om lite bland sina titlar i höst och har valt att kalla det Marvel NOW! Axel Alonso, Editor in Chief, säger ”This ain’t a reboot, this is a new beginning!”. Tre titlar presenterades med nya team, Uncanny Avengers av Rick Remender, All New X-Men av Brian Michael Bendis och Avengers av Jonathan Hickman. Start i oktober till december för titlarna. Jag är… inte speciellt imponerad. Däremot kände jag spontant: suck! Marvel kallar sig tydligen House of Ideas vilket är ett hån mot de som faktiskt har idéer. Jag undrar om brainstormingen gick till ungefär så här: Vi måste ha nya titlar, något som känns fräscht och fräsigt! Jag vet, vi slår ihop Uncanny X-Men och Avengers och får Uncanny Avengers! Super! Fler bra idéer! X-Men har vi kört om typ hundra gånger redan så vi måste ha någon riktigt bra titel. Lång tystnad! Jag vet! All New X-Men! Alla ställer sig upp och applåderar vilt och dunkar varandra i ryggen över den sprudlande kreativiteten. Nu saknar vi bara en titel som har alla möjligheter att bli närmast omöjlig att hänga med i även för de mest inbitna och där vi slipper lägga tid på karaktärsutvecklig. Ännu längre tystad. Tada! Vi lanserar Avengers för femtielfte gången men nu har vi inte bara sex hjältar utan 18! En närmast euforisk stämning utbryter och en del börjar gråta över detta historiska ögonblick. Se där vad House of Ideas är kapabelt till!
 • Nu kanske det låter som att jag avskyr superhjältar men det gör jag inte, jag avskyr bara trötta idéer. En superhjälterelaterad nyhet som jag blir nyfiken av är istället filmatiseringen av Guardians of the Galaxy som Marvel kommer att berätta om under San Diego Comic-Con. Hjältarna i detta rymdteam är för mig okända men jag är riktigt nyfiken på Rocket Racoon och Groot som verkar vara suveräna karaktärer som jag skulle vilja spana in närmare. IGN har mer om denna nyhet.
 • Edit av Jonas: Jag hijackar Rikards post och tipsar om våra Guardians of The Galaxy-recensioner för de som vill veta mer om det gänget: Volym 1, Volym 2 och Volym 3.
 • Sist men inte minst så satsar National Geographic på dokusåpa i seriebutiksmiljö i sommar med start nästa vecka vilket för min del innebär att jag byter ut någon kanal mot just National Geographic. Comic Store Heroes utspelar sig i en av Midtown Comics butiker på Manhattan. Man kommer både att få följa personalen och vissa kunder. Kan bli hur kul som helst. Trailer finns hos Comics Alliance. När drar Kanal 5 igång den svenska motsvarigheten med Staffars serier?

Kommentarer

 1. Lars says:

  Luktar panik av Marvel. De får väl stryk av DC just nu, och det här känns som ett försök att göra något liknande. Ordet reboot är ganska laddat, va? Inte ens DC vill väl säga det.

 2. Anders L says:

  Håller med om att Marvelsatsningen inte känns särskilt nydanande. Blev dock glad av denna bild:
  http://www.comicbookresources.com/prev_img.php?disp=img&pid=1341348225
  Kolla vilken framskjuten position Rocket Raccoon har!

 3. Saito says:

  Det här är ju inget annat än en våt önskedröm. Marvel satsar stort på Hickman som, som synes, får göra om Avengers till LSH. Fantastic!

 4. Andreas says:

  Håller med om den våta önskedrömmen. Att ge Hickman inte en, utan två Avengers-titlar (både Avengers och New Avengers) gör att de åker direkt upp på min pull-list. För mig är han den klarast lysande stjärnan i Marvels stall just nu.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...