Nyheter och tips

All-New Marvel Now! – februari 2014

torsdag 5 december, kl 23:17 av 1 kommentar

Som tidigare meddelats är det dags för vårstädning i Marvel-hyllan under 2014 i och med lanseringen av All-New Marvel Now!. En ansiktslyftning av gamla beprövade kort men också flera nya titlar som verkar högintressanta. För min egen del ser jag inte bara det här som en chans att hoppa på något nytt utan även att jag med gott seriesamvete kan slopa mediokra titlar från min alltför digra pull list. Guardians of the Galaxy av Bendis och Nova av jag-vet-snart-inte-vem går fett bort eftersom dessa titlar i mina ögon länge hopplöst trampat vatten. Det är sorgligt men den vitaminjektion som gav Marvels kosmiska avdelning en guldålder under Abnett/Lanning har slutat verka för länge sedan.

Jag tänkte här presentera några av nyheterna för februari månad som antingen är glada utropstecken eller bara förbryllande frågetecken. Blivande mästerverk eller meningslöst dravel? Vi får väl se!

FANFOUR2014001_cov

Fantastic Four Vol.5 #1

Fantastic Four

James Robinson (Starman, Earth 2) tar över Marvel’s First Family tillsammans med tecknaren Leonard Kirk (Super-Girl, Captain Britain and MI:13). Att vår kvartetts andraserie FF, skapad av Jonathan Hickman och väl förvaltad av Fraction/Allred, inte har någon framtid i All-New Marvel Now! kan jag leva med och jag ser fram emot en nytändning för Fantastic Four som varit min favoritserie ända sedan jag slukade min första Atlantic-serien för över 30 år sedan. Om Fractions FF var stilfull, rolig och galen så blev hans Fantastic Four ljummet tråkig men mer om dessa serier efter deras respektive final i januari.

Robinson, som även kommer att författa All-New Invaders, har utlovat fantastiska äventyr, kvartettens undergång, nya rödsvarta dräkter och gästspel av den gamle draken med det störtsköna namnet Fing Fang Foom.

MsMarvel-CMYK600-2

Ms. Marvel Vol.3 #1

Ms. Marvel

Den muslimska tonårstjejen Kamala Khan, född och uppvuxen i New Jersey med sin pakistanska familj, får superkrafter och axlar Carol Danvers tidigare mantel i denna högintressanta serie. Författad av G Willow Wilson (Cairo, Air), själv kvinna uppvuxen i New Jersey som konverterat till islam, har tidigare intervjuats av Henrik och känns som ett utmärkt val av Marvel. Tecknar gör Adrian Alphona som lanserade Runaways tillsammans med Brian K Vaughan. Helt klart en kandidat till min pull list.

SHEHULK2014001_COV

She-Hulk Vol.3 #1

She-Hulk

Under förra Hulk-eran med Jeph Loeb, Greg Pak och Jeff Parker dök det upp inte mindre än tre olika grönröda titlar: Incredible Hulk med Bruce Banner samt Hulk med General Ross som Red Hulk (den senare titeln bytte namn till Red She-Hulk med Betty Ross i huvudrollen). Red She-Hulk lades ner tidigare i år efter 10 trevande nummer med en onödigt invecklad historia som jag började recensera här och kvar är Mark Waids Indestructible Hulk med vår gammagröne vän som massförstörelsevapen i S.H.I.E.L.D.s regi.

Därför känns det extra skönt att Marvel återigen satsar på hans kusin Jennifer Walters a.k.a. She-Hulk, nu författad av Charles Soule (Swamp Thing, Superman/Wonder Woman, Thunderbolts) och tecknad av Javier Pulido (Hawkeye). Soule är precis som Jennifer Walters verksam som advokat så räkna med roliga och intrikata rättegångsförhandlingar.

WSTBD2014001_Anderson

Winter Soldier: The Bitter March

Övriga nya titlar i februari är en ny version av The Punisher (Nathan Edmondson/Mitchell Thomas Gerads) där Frank Castle byter New York City mot Los Angeles, Novas nygamla team New Warriors återkommer (Christopher Yost/Markus To) samt en riktigt skum titel: Loki: Agent of Asgard (Al Ewing/Lee Garbett). Att Loki nu är vuxen igen beror nog på händelser i Young Avengers men jag vill inte spolia mitt eget läsande av min favorittitel från Marvel men kom igen! Loki som hemlig agent för Asgård? Tumme ner!

Något som istället verkar intressant är en miniserie i fem delar av Rick Remender och Roland Boschi: Winter Soldier: The Bitter March. Tillbaka till 1966 och en härlig spionthriller från Kalla krigets dagar. Kan vara värt att utforska vid något tillfälle. Härnäst All-New Marvel Now! mars månad.

Kommentarer

  1. Momiji says:

    Jag ska ge Ms Marvel ett försök. Upplägget verkar spännande och jag gillade Wilsons miniserie på Marvel, Mystic.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...