Nyheter och tips

All-New Marvel Now! – januari 2014

fredag 29 november, kl 22:00 av 1 kommentar

Så var det dags igen! För ungefär ett år sedan gjorde Marvel Comics en kraftig makeover med sin nya giv Marvel Now! och nästa år är det dags för ny vårstädning med det föga inspirerande namnet All-New Marvel Now! Det ursprungliga syftet med Marvel Now! var att presentera nya och gamla titlar i ny skrud och All-New Marvel Now! är helt enkelt bara en fortsättning på det initiativet och ingen reboot eller liknande. Dagens seriekonsumenter behöver tydligen nya fräscha förstanummer för att hoppa på Marvel-tåget och det är inget fel med det. En av de bästa trenderna med Marvel Now! är att många titlar kan ses som smidigt förpackade säsonger kraftigt inspirerade av TV-serie-genren och det tilltalar mig mycket. Kontinuitet är bra men behöver inte bli ett självändamål.

Flera titlar fortsätter och andra säger tack och hej då, däribland förträffliga Young Avengers. Jag kommer här att presentera de titlar som kommer ut i januari som kan vara värda att utforska. Som säg bör dyker de flesta nya titlarna upp med en uppsjö av variant-omslag med bland annat Young Variants av Skottie Young, Animal Variants samt en serie omslag av Alex Ross som ska uppmärksamma Marvel Comics 75-årsjubileum.

ANMNPOINTONE2014001_DC11All-New Marvel Now! Point One #1

Först ut är denna tjocka antologi som ska få det att vattnas i munnen på svältfödda marveliter med ett axplock av några av alla nya titlar som dyker upp under våren. Samlingen innehåller små självständiga berättelser från titlarna Loki: Agent of Asgard, Silver Surfer, Black Widow, Ms. Marvel, All-New Invaders och Avengers World. För er som är sugna finns en preview här.

 

tumblr_mv2svneK0N1qes700o1_500Avengers World

Nick Spencer (Secret Avengers, Superior Foes of Spider-Man, Morning Glories & Thief of Thieves) tillsammans med Jonathan Hickman (Avengers, New Avengers, East of West, Manhattan Projects) tar nya tag med våra hjältar med hela världen i baktanke. Dessa herrar fick tydligen blodad tand under sitt tidigare samarbete med Avengers under året. Tyngdpunkten i serien ska ligga på mer okända medlemmar i teamet som till exempel Hyperion, Smasher, Cannonball, Shang-Chi, Starbrand och Sunspot. Tecknar gör Stefano Caselli.

skottie-young-x-factorAll-New X-Factor

Peter David fortsätter sin långa följetong med X-Factor med ett nytt team av mutanter under Polaris ledning. Borta är Jamie Madrox mutant-detektivbyrå utan X-Factor jobbar nu istället åt ett världsomspännande företag i vapen- och nätverksbranschen, Serval Industries. Vilka mutanter som är med är oklart men Quicksilver och Gambit dyker upp. Tecknar gör Carmine Di Giandomenico.

5296197c91e45All-New Invaders

Efter sitt plötsliga avhopp från DC Comics dyker James Robinson (Starman, Earth 2) nu upp som författare hos Marvel. Förutom en ny version av Fantastic Four (som dyker upp i nästa post) får han även äran att presentera en modern version av Marvels hjältar från Andra Världskrigets dagar. Captain America, Winter Soldier, Namor och androiden Human Torch samlas åter för att skydda oss mot allehanda faror. Tecknar gör Steve Pugh (Animal Man).

b1a0f62a1c667c699de88c9023924ae4Black Widow

Marvel försöker regelbundet satsa på kvinnliga hjältar med alldeles egna titlar och 2014 års All-New Marvel Now! erbjuder fem tappra försök att ändra den manliga dominansen bland förlagets utgåvor. Under Marvel Now! fick flera superkvinnor stryka på foten (Red She-Hulk, Sif och Valkyrias superteam Fearless Defenders) medan Captain Marvel och den kvinnliga upplagan av X-Men klarade sig bra. Marvels egna superspion Black Widow känns som en säkert kort under ledning av Nathan Edmondson (Who Is Jake Ellis?) och Phil Noto.

3383981-savwolv2013014_cvr_+colSavage Wolverine

Efter Savage Land, ninjor, okända planeter och Madripoor är det så dags för vår lilla kanadensare att resa tillbaka till 1930-talet. Richard Isanove (The Dark Tower) bjuder på en historia från den Stora depressionen och Dust Bowl-misären där Logan hankar sig fram som spritsmugglare. Isanove, som tidigare jobbat med Wolverine: Origin, både skriver och ritar serien och säger sig ha inspirerats av John Steinbecks Vredens druvor vilket låter inspirerande i mina öron.

Miracleman_1_Buckingham_VariantMiracleman

Sist men inte minst har vi återutgivningen av Miracleman i Marvels regi. Denna kultförklarade superhjälteserie som sedan 1990-talet legat i malpåse på grund av ett invecklat ägarbråk återkommer äntligen efter att Marvel skaffat sig rättigheterna till karaktären. Hela Alan Moores beryktade run samt det efterlängtade slutet på Neil Gaiman och Mark Buckinghams avbrutna sejour på grund av tidningens nedläggning 1994 kommer att presenteras i tidningsform. Själv kommer jag nog dubbeldippa den här serien, det vill säga köpa lösnummer samt en fet omnibus om den kommer ut. Helt klart det bästa som hänt på Marvel-fronten på mycket länge. Härnäst All-New Marvel Now! februari.

Kommentarer

  1. […] tidigare meddelats är det dags för vårstädning i Marvel-hyllan under 2014 i och med lanseringen av […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...