Recensioner

Indestructible Hulk #16-20

måndag 5 maj, kl 22:58 av 0 kommentarer

3468803-16Inhumans sprängde en bomb över New York i eventet Infinity som släppte lös Terrigen-dimma i atmosfären. Detta resulterade i att varje människa med ett uns av Inhuman-gener förändrades till Inhumans med olika superkrafter.

Bruce Banner och hans forskarteam får i uppdrag att stoppa Terrigen-dimman från att spridas samt rensa atmosfären från den farliga strålningen. De bygger en bomb!

Efter en bra inledande arc om att Banner ställer sitt kunnande i S.H.I.E.L.D.-s tjänst mot att de använder Hulk som smaragdgrönt massförstörelsevapen tecknat av Leinil Yu samt en skön utflykt till Jotunheim tecknat av smått legendariske Walt Simonson verkar det som om Marvel själva har tröttnat på Mark Waids Indestructible Hulk. Efter ett kort team work med Daredevil har serien marginaliserats till att bli en tie-in-serie till allehanda event som Marvel tycker om att mata oss med. Förra usla arcen var det Age of Ultron och nu är det dags för Inhumanity.

När en så klassisk Marvel-karaktär som Hulk behandlas så styvmoderligt blir jag grymt besviken. Det är så uppenbart att de historier Mark Waid vill berätta inte passar in i förlagets övergripande schema med Marvel NOW! hit och All-New Marvel NOW! dit och eftersom det här är avslutningen på Indestructible Hulk får man hoppas att Marvel släppt på Waids koppel i den nya adjektivlösa volymen av Hulk som kom ut i april 2014.

3599466-18Bara en sån sak som att på bara fem nummer hinna avverka sex olika tecknare tyder på hafs och en känsla av ”meh” från alla parter utom tecknarna själva som nog är glada över att få en chans att spänna musklerna hos förlaget även om resultatet är synnerligen mediokert. Att förlaget inte bryr sig visas också av att man skriver på framsidan att Raapack tecknat i #20 när det inne i tidningen står att det är Joe Bennet!?

En ljusglimt som räddar betyget från att trilla ner i bottenskrapet är dock #16 där vi får ett fristående nummer (Marvel kallar detta nummer för Humanity Bomb: Part One vilket är förbryllande eftersom #17 heter likadant!? Man börjar undra om redaktören Mark Paniccia tagit semester) som handlar om en av forskarna i Banners udda team som dessutom har en viktig roll i sista arcen av Indestructible Hulk: Dr. Randal Jessup. Märkt av att han inte lyssnade på ett rop på hjälp från sin far och hans alkoholiserade mor är han besatt av att hjälpa Banner till varje pris. Genom att tvinga Hulk tugga på specialpreparerat tuggummi lyckas han lugna gamle grönskinn så pass mycket att han förvandlas tillbaka till Banner. Jessup kommer aldrig svika Banner som han svek sina föräldrar och det är rörande.

indestructiblehulk16b

Det är inte alltid kul att spela i samma liga som Stark, Richards eller Pym.

Mark Waids komiska ådra lyser också igenom i det här numret när Banner försöker uppfylla sitt löfte till sig själv om att leverera en ny och banbrytande uppfinning varje vecka och upptäcker att Tony Stark, Reed Richards och Hank Pym hunnit före honom tre gånger samma vecka. Hulk smash Tony!!!

Min högsta önskan är nu att vi får se mer av den här varan i nya Hulk med Mark Bagley som tecknare och slutet på Indestructible Hulk bjuder också på en saftig cliffhanger så jag fortsätter hålla tummarna. Annars ser jag mest fram emot nya tidningen Savage Hulk som dyker upp i juni där min favorit Alan Davis står för både text och bild. Om någon kan leverera så är det han. Hoppas, hoppas.

Manus: Mark Waid
Illustration: Mahmud Asrar, Clay Mann, Seth Mann, Miguel Sepulveda, Jheremy Raapack, Joe Bennet
Färgläggning: Val Staples
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...