iPad /Recensioner

The Woods #1

söndag 11 maj, kl 01:33 av 1 kommentar

Woods-001-coverA-15c5aUnder en helt vanlig dag på en helt vanlig High School i Milwaukee, Wisconsin händer något märkligt. Helt plötsligt transporteras hela skolan med elever och personal till en mörk läskig skog på en till synes främmande planet. En omaka sextett av elever beslutar sig för att svaret på gåtan ligger inne i hjärtat av skogen och ger sig ut på en synnerligen farlig färd.

Den här serien dök upp helt oväntat, pockade på min uppmärksamhet och vägrade försvinna ur min hjärna. Det som lät väldigt lockande var en helt egen serie författad av James Tynion IV (Red Hood and The Outlaws), från det lilla förlaget Boom! Studios (vars serier jag har väldigt dålig koll på, förutom Planet of the Apes och Mark Waids Incorruptible/Irredeamable) samt tonåringar som befinner sig i en farlig och främmande miljö.

Ni som har läst flera av mina recensioner vet att jag är svag för genren tonårsdrama. Buffy, Runaways, Young Avengers, Avengers Arena och nu senast Afterlife with Archie är alla exempel på serier som enligt mig har den bästa blandningen av tonårsangst, high school, kärlek och hotfulla elementet som till exempel vuxna, vampyrer och zombies.

the-woods-1-bright-lightsThe Woods börjar övertygande med kortfattade presentationer av seriens sex huvudrollsinnehavare fram till den chockartade förflyttningen av hela skolan. Eftersom jag älskar skräck och sci-fi köper jag naturligtvis fullständigt hela konceptet annars hade jag aldrig plockat upp den här serien med det är den brådskande genomföringen och logiska förvirringen i författandet som får mig att tvivla. Att sex tonåringar skulle komma på den geniala idén att kasta sig huvudlösa ut i en okänd vildmark på en främmande värld kommer som en blixt från klar himmel och att det dessutom görs i en handvändning innan chocken har lagt sig rimmar illa i sammanhanget.

3761352-4+the+woods+001+preview-pg4.jpgAntingen är James Tynion IV bara en otålig och dålig författare eller så är han rädd att vi ska sluta läsa serien om han inte lyckas få ut ungdomarna i skogen redan i första numret. The Woods hade verkligen tjänat på en långsammare inledning där eleverna fick brottas med det faktum att något fruktansvärt och oförklarligt inträffat och sakta men säkert insett att lösningen på deras predikament fanns i djupa skogen. Nu bara händer det och det förstör. Jag kan föreställa mig att serien hade fått en helt annan progression om den hade getts ut av Image Comics som verkligen jobbar med att ge ut indieserier och känner sig trygga i det.

Michael Dialynas penna känns också ibland lika stressad som handlingen. De yttre miljöerna är bra och karaktärerna funkar för det mesta förutom när vissa elever ser yngre ut än vad de är och när en del tjejer ser ut som killar med långt hår. The Woods kan fortfarande rädda ansiktet om händelserna i skogen är tillräckligt intressanta men så här långt kan jag inte rekommendera dig att läsa den.

Manus: James Tynion IV
Illustration: Michael Dialynas
Färgläggning: Josan Gonzalez
Förlag: Boom! Studios
Betyg: 2/5

Kommentarer

  1. […] The Woods #1 Nyheter och tips /Snygga […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...