iPad /Recensioner

Nailbiter #1

fredag 9 maj, kl 22:17 av 2 kommentarer

Nailbiter-01-e6b95FBI-agenten Carroll är besatt av staden Buckaroo i Oregon. Det kusliga är att den lilla staden är födelseort för sexton av landets mest bestialiska seriemördare av vilka den senaste är den ökände Edward Warren, mer känd som ”Nailbiter”. Carroll har äntligen kommit på Buckaroos hemlighet och kontaktar den ende han litar på: NSA-agenten Finch som för tillfället är avstängd från aktiv tjänst av okänd orsak. Problemet är att Carroll är försvunnen när Finch anländer till Buckaroo och den ende som kan lösa mysteriet är Edward Warren som blivit frikänd och återvänt till föräldrahemmet.

Joshua Williamson stiftade jag bekantskap med förra året när jag läste hans riktigt trevliga Ghosted från Image Comics, en blandning av Ghostbusters och Ocean’s Eleven med den otrevlige Jackson T Winters i huvudrollen. I Nailbiter går tankarna till TV-serien Criminal Minds (seriemördare) och Image-serien Revival (lantlig stad med mörka hemligheter). De yttre jämförelserna kommer dock raskt på skam eftersom Williamsons historia inte är en efterapning av dessa utan mer inspirerad av dem.

tumblr_inline_n1punllO7w1qhp16z

Som exempel kan man ta seriens namne Edward Warren själv: trots att jag känner mig härdad efter att ha sett den ene seriemördaren efter den andre med olika sjuka böjelser i Criminal Minds är ändå Warrens tillvägagångssätt när det gäller att ta livet av sina offer något som ger mig rysningar. Han kidnappar oskyldiga män och kvinnor som har ovanan att bita på naglarna, håller dem fångna tillräckligt länge för att deras naglar ska växa ut för att sedan bita ner deras fingrar till benet innan han dödar dem. Eftersom jag själv har ovanan att bita på mina naglar räckte det med ett nummer av serien för att jag ska känna mig helt botad. Jag skulle däremot inte rekommendera Nailbiter som ett alternativ till stopp-och-väx om man samtidigt har svaga nerver.

tumblr_inline_n541769yRG1qhp16zSom förstanummer är Nailbiter #1 närmast perfekt: Williamson slår an tonen direkt med hjälp av Mike Hendersons sparsmakade stil och Adam Guzowskis mättade färgläggning. Alla karaktärer känns trovärdiga och intressanta vilket även gäller presentationen av den regniga staden Buckaroo och hela historien har stor potential att bli ytterligare en juvel i Images redan välfyllda krona. Seriens huvudperson dyker endast upp två gånger i serien men med tanke på hur skräckinjagande och obehagligt han framställs ser denna serie ut att bli en riktigt läsvärd rysare utan allt för höga ambitioner.

Manus: Joshua Williamson
Illustration: Mike Henderson
Färgläggning: Adam Guzowski
Förlag: Image Comics
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. […] (DC Comics). The Empty Man är en deckar-thriller liknande filmen Seven eller Josh Williamsons Nailbiter men med en helt egen röst och ton, stämningsfullt tecknat av Vanesa R. Del Rey och dessutom i ett […]

  2. […] jag recenserade första numret av Nailbiter hade jag mycket höga förväntningar efter ett riktigt bra förstanummer. Likheten […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...