Nyheter och tips

Julklappstips 2014

tisdag 9 december, kl 23:58 av 0 kommentarer

Efter mitt första julklappstips med första volymen av Ms. Marvel kommer här en hög med samlingsvolymer av några av årets bästa serier, enligt undertecknad, färdiga att läggas under granen till den serietörstige i familjen. Vill man ha lite mer kött på benen kan man alltid följa länken till mina och Anders recensioner.

20898006Moon Knight, Vol.1: From the Dead (Marvel Comics)

Manus: Warren Ellis, Bild: Declan Shalvey

Marvels bästa serie för år 2014. Sex fristående episoder med ”Mr. Knight” i en hårdkokt, galen och mörk blandning. Fint sammanhållen, stilistiskt fulländad och rasande bra. Perfekt för gamla älskare av Moon Knight och ni som aldrig har har läst ett nummer.

deadlyDeadly Class, Vol.1: Reagan Youth (Image Comics)

Manus: Rick Remender, Bild: Wes Craig

Följ med till Ronald Reagans USA och stifta bekantskap med en mystisk skola för lönnmördare där vi får följa den nye eleven Marcus Lopez, en kille med ett trasigt förflutet och som inte passar in någonstans. Remender presenterar ond bråd död, LSD-trippar, tonårskonflikter, utanförskap och komplicerad kärlek i en obehaglig historia med självbiografiskt innehåll.

4204859-01Elektra, Vol.1: Bloodlines (Marvel Comics)

Manus: Haden Blackman, Bild: Mike Del Mundo

Nya äventyr med Marvels mesta mördare i en poetisk, vacker, gåtfull och bloddrypande historia. Mike Del Mundos bilder är så underbara att de kunde ställas ut på ett galleri och den nya skurken Bloody Lips är en synnerligen ruskig och obehaglig prick.

Velvet_Vol1-1Velvet, Vol.1: Before the Living End (Image Comics)

Manus: Ed Brubaker, Bild: Steve Epting

Tänk om sekreteraren är den hårdaste personen i ett rum fyllt av hemliga agenter? Efter en framgångsrik agentkarriär har Velvet Templeton haft ett lugnt kontorsjobb i nästan 20 år men tvingas åter ut i hetluften för att rentvå en vän och sitt eget namn samt ta reda på vilka som verkligen låg bakom mordet på agent X-14. Brubaker och Epting levererar en mörk agent- och spionthriller som bara de kan.

4149743-03Hawkeye, Vol.3: L.A. Woman (Marvel Comics)

Manus: Matt Fraction, Bild: Annie Wu

Kate Bishop tröttnar på Clint Bartons destruktiva tjurskallighet och beslutar sig för att stå på egna ben och prövar därför lyckan i Änglarnas stad. Med den hämndlystna Madame Masque i hasorna visar sig det bli besvärligt, men underhållande. Orkidéjakt, lyxiga villor, jobbiga Bell-Boys, kattmat, evigt unga stjärnor, excentriska poplegender och mycket annat i en historia om att hitta sig själv.

RocketGirl_Vol1-1Rocket Girl, Vol.1: Times Squared (Image Comics)

Manus: Brandon Montclare, Bild: Amy Reeder

Tonårspolisen DaYoung Johansson gör en tidsresa från ett futuristiskt 2013 tillbaka till år 1986 i ett desperat försök att stoppa hennes egen tidsepok från att bli verklighet. Hon är beredd att offra sig för att rättvisa ska skipas trots att det kommer att innebära att hon aldrig mer får återse sina gamla vänner. En av mina favoritserier och DaYoung aspirerar, tillsammans med The Wakes Leeward, om titeln årets bästa karaktär.

9780785154624_p0_v2_s260x420Miracleman, Book 1: A Dream of Flying (Marvel Comics)

Manus: The Original Writer (Alan Moore), Bild: Garry Leach, Alan Davis

Innan Alan Moore blev ett namn på allas läppar med bland annat Watchmen författade han den ultimata superhjältehistorien som nu äntligen återtrycks av Marvel Comics. Läs och häpna över detta makalöst fantastiska epos om mannen, myten och legenden Miracleman.

91rexW5dysLSuperior Foes of Spider-Man, Vol.1: Getting the Band Together Again (Marvel Comics)

Manus: Nick Spencer, Bild: Steve Lieber

Nu när serien är avslutad finns det ingen återvändo. Bedrövliga C-skurkar som är bedrövliga mot varandra och de hysteriskt roliga efterverkningarna av detta. Följ med storskrävlaren Boomerang, praktarslet Speed Demon, tjejtjusaren Overdrive, buttra Beetle och fegisen Shocker i den hejdlösa jakten på Maggia-bossen Silvermanes robothuvud. När du ändå är igång kan du skaffa andra volymen också.

sex-criminals-vol-01-releasesSex Criminals, Vol.1: One Weird Trick (Image Comics)

Manus: Matt Fraction, Bild: Chip Zdarsky

Upplev Suzie och Jons stormiga, roliga, charmiga och underbara kärlekshistoria från början när de upptäcker att de kan stoppa tiden genom att ha sex. Paret använder sig av sina krafter för att stjäla från de som redan har men upptäcker snart att sexpolisen är dem i hälarna. En av årets absolut bästa serier.

alexada_tp_v1Alex + Ada, Vol.1 (Image Comics)

Manus: Jonathan Luna, Sarah Vaughn Bild: Jonathan Luna

När slutar vi vara människor och förvandlas till själlösa robotar? Den hjärtekrossade Alex får androiden Ada i present och inser snart att han vill lämna alla sorger och bedrövelser bakom sig och börja ett nytt liv genom att ge henne en själ. En oemotståndlig berättelse om förbjuden kärlek och längtan efter frigörelse.

AfterlifeWithArchie_BookOne_001-600x941Afterlife with Archie, Vol.1: Escape from Riverdale (Archie Comics)

Manus: Roberto Aguirre-Sacasa, Bild: Francesco Francavilla

Archie och hans vänner i Riverdale upptäcker till sin fasa att de hamnat mitt i en zombieapokalyps där ingen av dem går säker. En serie för er som inte läser Archie och samtidigt något för er skräckfans som alltid velat läsa en Archie comic. En av årets absolut bästa serier.

STK650108The Wake (Vertigo)

Manus: Scott Snyder, Bild: Sean Murphy

Möt Lee Archer och framtidens Leeward i en tvådelad miniserie om undervattensvarelser som är lika mycket klaustrofobisk skräck som underbar sci-fi. Recension av Part One hittar du här och Part Two här.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...