Nyheter och tips

Veckans nyheter special – Grant Morrison

onsdag 22 juli, kl 23:10 av 0 kommentarer

heavymetalVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Eftersom veckans skörd av serier från staterna bara bestod av en enda ny serie, nämligen Cyborg från DC Comics av David Walker och Ian Reis, tänkte jag att det är dags att bjuda på en karamell som jag sugit på sedan juni månad – ett specialavsnitt om kommande projekt av den skotske seriemogulen Grant Morrison.

I början på juli annonserade det gamla anrika seriemagasinet Heavy Metal att Grant Morrison kommer att bli deras nye chefredaktör från och med februari 2016. Förutom redaktörsjobbet kommer Morrison även bidra med prosatexter och egna serier till magasinet, som mest är känt för sin blandning av fantasy, science fiction och erotik, och hans hoppas också kunna knyta sina gamla samarbetspartners Frazer Irving och Chris Burnham till tidningen. Denna utnämning samt det faktum att Image Comics börjat ge ut seriemagasinet Island kommer förmodligen innebära en nytändning för detta serieformat.

Avatarex_CVRUnder San Diego Comic-Con presenterade Morrison även sin första helt digitala serie, Avatarex, tillsammans med Graphic India via Humble Bundle. Sex sidor varannan vecka, som tecknas av Jeevan J. Kang, kan man se fram emot och serien blandar levande myter med vardagsliv i dagens Indien. Förutom Avatarex kommer Humble Bundle även tillhandahålla serieversionen av Stan Lees animerade TV-serie om den indiske superhjälten Chakra The Invincible samt Grant Morrison’s 18 days #1-10 som handlar om den indiska myten Mahabharata och Grant Morrison’s 18 days: The Illustrated Hardcover Scriptbook med häpnadsväckande målningar av Mukesh Singh. Som vanligt med Humble Bundle bestämmer köparna själva hur de vill fördela sina pengar mellan seriernas kreatörer eller till olika former av välgörenhet som till exempel Worldreader och Läkare utan gränser.

The_Multiversity_Guidebook_Vol_1_1_Textless_Jimenez_VariantUnder en av DC Comics paneler på SDCC meddelade Morrison också att han kommer att ge ut fristående historier om The Multiversity under namnet Multiversity Too samt flera olika versioner av Batman i antologiserien Batman: Black & White. Multiversity Too, som ges ut i formatet original graphic novel, bygger på flera olika historier som Morrison velat berätta men som har lagts på hög av olika anledningar och första numret heter Multiversity Too: Flash vilken kommer ut 2016 och är en kärlekshistoria där Flash uppnår ljusets hastighet. I Batman: Black & White, som också ges ut i formatet original graphic novel, samarbetar Morrison med flera olika alternativa bildskapare från Los Angeles, som konstnärer, fotografer och designers, som alla skapar sin version av Batman men vi kommer också få se mer traditionella alster av bland andra Bill Sienkiewicz och Ivan Reis.

klaus-0d106Sist ut har vi den smaskigaste nyheten som handlar om en helt ny serie av Morrison i sex delar från BOOM! Studios som ser dagens ljus i november i år, nämligen Klaus med tecknaren Dan Mora (Hexed) som handlar om jultomtens ursprung som vi aldrig sett det förut. Denna serie, som lika gärna kunnat heta Santa Claus Year Zero eller All-Star Santa Claus, bygger på flera olika myter och legender om jultomten men Morrisons grundidé är att göra en berättelse om jultomten som om han var en superhjälte. Hur var han som ung? Hur fick han säcken? Hur hittade han sina renar? Hur fick han tag i släden? I Dan Moras omslag framställs han som en mörkhårig reslig Conan the Barbarian-liknande figur med en varg vid sin sida vilket känns ganska långt från en vithårig fryntlig farbror i röd dräkt. Den här serien bara måste jag läsa 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...