Recensioner

A-Force #2-5

torsdag 5 november, kl 22:13 av 3 kommentarer

4851459-05I början på augusti började jag recensera fyra i mitt tycke intressanta serier från Marvels pågående event Secret Wars: A-Force, Where Monsters Dwell, Planet Hulk och Weirdworld. Själva huvudserien Secret Wars av Jonathan Hickman har halkat efter i utgivningen plus att den nu också kommer att innehålla totalt nio nummer istället för de annonserade åtta men Marvel har redan avslutat de flesta av eventets tie-ins och tjuvstartat nästa kapitel i Marvel-kronologin, nämligen All-New, All-Different Marvel. Detta tillvägagångssätt är inte helt lyckat, som ni kommer att märka under mina kommande recensioner, men de flesta av de här titlarna berättar dock en självständig historia där Secret Wars bara tjänar som ett ramverk. Först ut har vi de återstående numren av A-Force, skrivna av Marguerite Bennett och G. Willow Wilson samt tecknad av Jorge Molina.

tumblr_nooezkMo5X1ti7ekzo1_540Efter att Ms. America Chavez förvisats till The Shield skickar Arcadias baronessa She-Hulk ner Namor, Namorita och Namora till havets botten, för att undersöka var jättehajen i första numret kom ifrån, där de hittar en mystisk portal som verkar leda till alla olika delar av Dooms Battleworld. Under tiden har den av sorg förkrossade Nico Minoru fått en ny vän i form av en mystisk, fåordig och kvinnlig stjärnvarelse som störtat från himlen som en komet. När Nico presenterar henne för övriga teamet öppnas en ny portal och en Sentinel attackerar Arcadias förkämpar. Även om portalen verkar hänga ihop med Nicos mystiska vän anar She-Hulk att det finns andra och mörkare krafter i görningen och när hon går in i portalen besannas hennes misstankar: Det finns en förrädare bland A-Forces medlemmar. Som om det inte vore nog anklagas nu She-Hulk och hela A-Force för att ha brutit mot Dooms lagar och en kvinnlig Thor-styrka utfärdar nu undantagstillstånd på hela ön.

tumblr_inline_ntcpt3D0FP1t3m202_500Hela den här miniserien är rätt så okej med mycket snygga teckningar av Jorge Molina men flera delar av berättelsen hade helt klart blivit bättre om den varit lite längre än fem nummer. Som det är nu blir det väldigt ytligt, hafsigt och inte så lite förutsägbart, både hur det ska sluta och när det gäller vem förrädaren är. Slutstriden blir ett klassiskt mischmasch av alldeles för många superhjältar på samma gång och coola replikskiften i stridens hetta som inte alls är coola utan bara tafatta och fåniga. Där serien lyckas är i mötet mellan Nico och den mystiska främlingen, som visar sig heta Singularity, och denna kraftfulla och bedårande hjälte kommer vi få se mer av i fortsättningen på A-Force som även får ett liv efter Secret Wars.

AFORCE2015001-covREV-e2331I den kommande volymen består teamet av She-Hulk, Captain Marvel, Nico, Dazzler, Medusa och Marvels senaste supertillskott Singularity och detta är helt logiskt för det är dessa hjältar som får mest spelrum i den första volymen. G. Willow Wilson och Jorge Molina kommer att fortsätta skriva respektive teckna serien medan Marguerite Bennett går vidare till andra projekt såsom Angela: Queen of Hel och en ny volym med Red Sonja för Dynamite Entertainment i januari. Istället dyker Kelly Thompson (Jem and The Holograms) upp som ny medförfattare och hon har även jobbat tillsammans med Kelly Sue DeConnick på hennes Secret Wars-tie in: Captain Marvel & The Carol Corps. Summa summarum lever inte A-Force upp till hypen men har alla förutsättningar att leverera i den kommande volymen (som även hamnat på min pull list) som ser dagens ljus i december.

Manus: Marguerite Bennett, G. Willow Wilson
Illustration: Jorge Molina
Tusch: Jorge Molina, Craig Yeung, Walden Wong
Färgläggning: Laura Martin
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

 1. Niklas says:

  Alla miniserier är inte vara superbra, A-Force är ändå rätt okej och även om avslutningen faller lite platt så är det väl alltid roligt att se stora uppslag med massor av karaktärer 🙂

  Väldigt snygg iaf och känns lovande inför fortsättningen i 616(eller vad det kommer att benämnas…)universat. Ska bli kul att se vad de gör med Dazzler i en ny omgivning, en karaktär som legat i malpåse alldeles för länge.

 2. Thomas Fels says:

  Är Secret Wars i sig bra då?

 3. Andreas Mars says:

  Själva huvudserien av Hickman tycker jag är mycket bra. Har bara läst de fyra första numren och de fick högsta betyg i min recension.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...