Recensioner

A-Force #1

tisdag 4 augusti, kl 19:52 av 0 kommentarer

AFORCESW2015001-DC11-12e54Nu när Marvels senaste event Secret Wars kommit halvvägs tänkte jag presentera några av de många titlar som har med eventet att göra. Efter att vårt universum förintats i kollision med Marvels Ultimate Universe består världen av Battleworld där Dr. Doom härskar som en gud. Med hjälp av Dr. Strange, som är Sheriff of Agamotto, och en polisstyrka, bestående av alla alternativa versioner av Thor du kan tänka dig plus några till, håller Lord Doom Battleworld i ett järngrepp. Varje del av detta märkliga rike består dock av flera självständiga delar som alla styrs av en baron eller baronessa och den sistnämnda titleln innehar She-Hulk som härskare över den paradisiska ön Arcadia och ledare för öns samlade styrka av superkvinnor vid namn A-Force.

A-Force_1_Preview_11Under en av A-Forces regelbundna patruller av ön råkar de ut för en gigantisk haj som Captain Marvel, Sister Grimm och Dazzler lyckas besegra med samlade krafter. Allt är frid och fröjd tills den bångstyriga och rebelliska Ms. America Chavez (She’s beauty, she’s grace, she’ll punch you in the face) beslutar sig för att avlägsna den slagna hajen från ön med ett jättekast som skickar den över landets gräns till Deadlands där den blir en munsbit för alla Marvelzombies som bebor denna gudsförgätna plats. Det skulle hon inte ha gjort. Hon har precis brutit mot Dooms första lag om att gränserna aldrig får korsas och trots protester från She-Hulk, övriga A-Force och framförallt hennes4576812-americayes fostersyster Sister Grimm och fostermamma Loki tas Chavez i fängsligt förvar av Thor-styrkan som för henne till The Shield för straffkommendering. She-Hulk tycker inte Dooms lag är rättvis och hon beslutar sig därför att gå till botten, bokstavligen, med var hajen kom från i första taget. Det blir ett uppdrag för The Sub-mariners (Namor, Namorita och Namora) som skickas ut på jakt efter svaret på gåtan nere i havets mörka djup.

tumblr_nonn9fVnPQ1sn9379o6_1280A-Force är skriven av Marguerite Bennet (Earth 2: World’s End, Angela: Asgard’s Assassin, Sleepy Hollow, Butterfly) och G. Willow Wilson (Ms. Marvel) samt tecknad av Jorge Molina (Birds of Prey, X-Men) och är en helt okej titel med mycket potential. Hela Jonathan Hickmans världsbygge med Battleworld är en galen blandning av Game of Thrones (The Shield är The Wall och Marvel zombiesarna är White Walkers), asatro, feodalsamhälle och nya versioner av gamla beprövade koncept från Marvels stora katalog av äventyr. A-Force känns dock ganska oprövat och påminner mest om DC:s Wonder Woman och hennes amazoner samt ön Themyscira och är ett mycket välkommet inslag i Marvels universum, speciellt i händerna på Bennet och Willow Wilson. Molinas bilder är mycket snygga och alla karaktärer A-Force-1-Preview-3-ffa1aär välskrivna, framförallt Chavez och Nico Minoru (Sister Grimm), och eftersom jag älskar både Young Avengers och Runaways är jag än så länge mycket nöjd med resultatet. A-Force är även en av de titlar som kommer att få en fortsättning i All-New, All-Different Marvel efter Secret Wars vilket jag ser fram emot. Nästa stopp blir Where Monsters Dwell.

Manus: Marguerite Bennett, G. Willow Wilson
Illustration: Jorge Molina
Tusch: Jorge Molina, Craig Yeung
Färgläggning: Laura Martin, Matt Milla
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...