Recensioner

Planet Hulk #2-5

fredag 6 november, kl 21:19 av 0 kommentarer

4739574-04God Doom har skickat gladiatorn Steve Rogers till Greenland, en isolerad kontinent befolkad av hulkar. Hans uppdrag: Döda deras ledare, den ondskefulle Red King och befria Steves vapenbroder Bucky Barnes som skickats ut på ett liknande uppdrag och som nu hålls som fången. Tillsammans med Devil Dinosaur och Doc Green har Rogers färdats genom The Mud Kingdom bara för att fångas in av Tribal Hulks som för honom till sin ledare.

Efter A-Force och Where Monster Dwell är det så dags för Planet Hulk av Sam Humphries och Marc Laming och jag var härligt positiv efter första numret, mest tack vare Greg Pak och Takeshi Miyazawas underbara lilla bidrag i slutet av tidningen, men tyvärr får vi inte mer av den varan. Istället får vi stå ut med en frimärkstunn handling, tröttsamma fighter mot olika gammabesudlade monster, krystad dialog och ett slut som är så dåligt och meningslöst att jag verkligen önskar att jag aldrig hade läst den.

Planet Hulk 003-004Jag förstår verkligen inte poängen med den här serien överhuvudtaget. Man får ingen känsla för någon av karaktärerna, Cap går mest omkring och tycker synd om sig själv, Doc Green håller på med någon sorts amatörpsykologi och Devil Dinosaur…ja, han är en stor röd T-Rex som inte bidrar något till historien mer än att han är en stor röd T-Rex. Marc Lamings bilder är också tämligen oinspirerande och färgläggningen ointressant. Sedan tycker jag att titeln Planet Hulk är helt missvisande, den borde istället hetat Greenland, Land of The Hulks eller något liknande. Nej, det enda som är bra med serien är Mike Del Mundos omslag som utlovar tusen gånger mer fantasi och äventyr än vad herrarna Humphries och Laming kan prestera med den här bleka berättelsen.

HULK2015001-WOO-96fdfNåja, vi som saknar Hulk får stå ut till december då Greg Pak återkommer till serien, som byter namn till Totally Awesome Hulk, och där ingen mindre än Amadeus Cho är det gammagröna kraftpaketet. Denna serie, tecknad av Frank Cho, ser jag verkligen fram emot eftersom Pak är en av de bästa Hulk-författarna alla kategorier och det är mycket glädjande att Marvel äntligen insett det. Vill man läsa mer med Devil Dinosaur behöver man inte vänta lika länge för Moon Girl och Devil Dinosaur dyker upp den här månaden och är skapad av Amy Reeder och Brandon Montclare som ligger bakom den bedårande serien Rocket Girl från Image Comics. Devil Dinosaur såg dagens ljus 1978 när DC jobbade med att göra en animerad TV-serie av Jack Kirbys skapelse Kamandi och Marvel bad Kirby att göra något liknande för dem fast med en dinosaurie i huvudrollen. Någon TV-serieMGDEVILD2015001-cov-f2cc3 blev det inte av varken Kamandi eller Devil Dinosaur men vi fick i alla fall nio nummer av en serie med Devil Dinosaur och hans apliknande följeslagare Moon-Boy. I Moon Girl och Devil Dinosaur får vi stifta bekantskap med tonårsgeniet och det senaste tillskottet i Inhumansfamiljen, Lunella Lafayette, som får en stor röd T-Rex på halsen och den serien verkar mycket lovande på papperet.

Manus: Sam Humphries
Illustration: Marc Laming
Färgläggning: Jordan Boyd
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...