Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 45

lördag 7 november, kl 20:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Monstress01-Cvr-5713eMONSTRESS #1
Manus: Marjorie Liu
Illustration: Sana Takeda
Förlag: Image Comics

Marjorie Liu (Astonishing X-Men, Black Widow) har tidigare samarbetat med tecknaren Sana Takeda på Marvel-titeln X-23 och nu presenterar de en fantasyberättelse som blandar steampunk och Kaiju (japanska monster) i en alternativ version av Asien härjat av krig. Här får vi möta tonårstjejen Maika som är på väg att upptäcka sitt mystiska förflutna och att hon har mental kontakt med en kraftfull varelse från en annan värld. Denna symbios kommer att förändra dem båda och göra dem till måltavlor – både för människor och utomvärldsliga krafter. Hela första numret innehåller 66 reklamfria sidor för det modesta priset av $4,99 så det finns helt enkelt inget att tveka på. Skaffa den!

VISION2015001-DC41-LR-c927cVISION #1
Manus: Tom King
Illustration: Gabriel Hernandez Walta
Förlag: Marvel Comics

En av de få grejer jag gillade med filmen Avengers: Age of Ultron var Paul Bettanys gestaltning av syntezoiden Vision som varit en del av originalteamet enda sedan han dök upp första gången i Avengers #57 (1968). Genom åren har Vision genomgått flera skeenden: gift med Scarlet Witch, avhumaniserad och demonterad, dödad av sin exfru och återuppbyggd av Tony Stark. Nu vill han ha ett normal liv och bygger en egen familj och bosätter sig i förorten. Serien är tecknad av Gabriel Hernandez Walta (Magneto) och skriven av Tom King (Grayson) som lyckats med konststycket att göra en hit av DC Comics Omega Men som blev så populär att serien utökades med sex nummer tack vare entusiastiska fans.

Bond01-Cov-A-Reardon-6e86eJAMES BOND #1
Manus: Warren Ellis
Illustration: Jason Masters
Förlag: Dynamite Entertainment

När var det du läste en serie med James Bond sist? Själv drar jag mig till minnes serieversionerna av Levande måltavla och Octopussy och lagom till premiären av Daniel Craigs fjärde film som Agent 007 (Spectre) ger Dynamite ut en helt ny serie i sex delar med undertiteln VARGR som är författad av ingen mindre än Warren Ellis (Injection) och jag kan inte tänka mig en bättre författare till en modern spionthriller med Bond i huvudrollen…eller? Jo, i och för sig hade det varit helt okej med Ed Brubaker också och den här titeln åker lätt upp på min pull list och jag återkommer med en recension.

UNF-Cv1-ds-59b70UNFOLLOW #1
Manus: Rob Williams
Illustration: Mike Dowling
Förlag: Vertigo

Larry Ferrell, miljardären som uppfann Chirper (ett socialt medium inte helt olikt twitter) är döende och hans sista önskan är att ge 140 av sina prenumeranter en summa på totalt $120 miljoner var. Snart kommer dessa (o)lyckliga få en exklusiv app som tillkännager att de är utvalda. Hur skulle du göra i en sådan situation? Vem skulle du dela informationen med? Vem skulle du lita på och vad tror du väntar dig på den avskilda ön där du ska få reda på vad du ska göra för att få pengarna? Efter oktobers Survivor’s Club, The Twilight Children, Clean Room och Art Ops är det så dags för Vertigos första nya titel av fyra för november, skriven av Rob Williams (The Royals: Masters of War, Martian Manhunter), och hittills är jag sugen på alla dessa titlar. Härligt att förlaget återigen sticker ut hakan och ger oss serier vi sent ska glömma.

CitizenJack-01-cover-final-293beCITIZEN JACK #1
Manus: Sam Humphries
Illustration: Tommy Patterson
Förlag: Image Comics

2016 är det presidentval i USA och även om jag kommer att sakna den klockrena satiren i DC:s Prez om tonårspresidenten Beth Ross (tolv utlovade nummer ser ut att bara bli sex) så tar Sam Humphries (Avengers A.I., Planet Hulk) upp fanan den här veckan med Citizen Jack med undertiteln ”En skräckkomedi för alla som hatar politik”. Jack Northworthy är en skandalomsusad lokalpolitiker som har ett hemligt vapen i form av en ondskefull demon med höga ambitioner vid namn Marlinspike. Tillsammans bestämmer de sig för att ställa upp i presidentvalet och det blir upptakten på en kampanj som det amerikanska folket sent ska glömma.

joegolemcoverJOE GOLEM: OCCULT DETECTIVE #1
Manus: Mike Mignola, Christopher Golden
Illustration: Patrick Reynolds
Förlag: Dark Horse Comics

Ockulta detektiver finns det gått om inom populärkulturen, alltifrån Van Hellsing, TV-serier som Supernatural, Grimm och The Dresden Files till seriernas Doctor Spektor, Hellblazer (Constantine), Hellboy, nya Wolf från Image Comics samt vår svenske Viktor Kasparsson av Dennis Gustafsson (som för övrigt är aktuell med det femte albumet Vinterbrand men mer om den i ett kommande inlägg) och nu får vi även stifta bekantskap med Joe Golem. Detta senaste tillskott är dock redan varm i kläderna eftersom han dök upp första gången i Mike Mignola och Christopher Goldens illustrerade roman Joe Golem and the Drowning City 2012 (som inte utspelas i ”Mignolaverse”, d.v.s. Hellboy, BPRD, Abe Sapien och andra trevliga skapelser av Mignola) men nu gör han sin seriedebut med miniserien som fått namnet The Rat Catcher. 1925 drabbades New York av en jordbävning som gjorde att Lower Manhattan svämmade över och nu, 40 år senare, jagar Joe Golem en hemsk varelse som drar ner barn i stadens djupa kanaler. Till sin hjälp har han den urgamle Simon Church som håller sig ung med hjälp av magi och maskiner samtidigt som han försöker dölja sitt ursprung för Joe.

Klaus-001-A-Main-27485KLAUS #1
Manus: Grant Morrison
Illustration: Dan Mora
Förlag: BOOM! Studios

Slutligen så vill jag presentera en serie som jag tror kommer att bli en av årets snackisar. Grant Morrison (The Multiversity, Annihilator, Nameless) och tecknaren Dan Mora (Hexed) gör sin alldeles egna tolkning av jultomtens ursprung i en serie som lika gärna skulle kunnat heta All-Star Santa eller Santa Claus: Year One. Inspirerad av sibirisk shamanism och vikingasagor kommer här en berättelse som liknar Disney på droger om hur Klaus blev Santa Claus och det börjar med att han bekämpar överheten i en by där man förbjudit leksaker.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...