Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 47

lördag 21 november, kl 13:30 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BMEUR-Cv1-ds-0aa1cBATMAN: EUROPA #1
Manus: Matteo Casali, Brian Azzarello
Illustration: Jim Lee, Giuseppe Camuncoli
Förlag: DC Comics

Redan 2004 annonserade DC miniserien Batman: Europa, skriven av Matteo Casali och Brian Azzarello samt tecknad av Jim Lee och Giuseppe Camuncoli. Sedan hände ingenting tills den dök upp i Previewskatalogen i november 2010 med utlovad start i januari 2011, men ingen serie kom. Nu, mer än ett decennium sedan första annonseringen ser den äntligen dagens ljus och själva konceptet är att Batman infekterats av ett virus som sakta tar död på honom och allting tyder på att Jokern, som för tillfället är i Berlin, ligger bakom. Det visar sig dock vara fel eftersom även Jokern infekterats av samma dödliga virus och för att överleva tvingas nu detta omaka par samarbeta för att ta reda på vem som ligger bakom detta mysterium.

Huck01_CvrHUCK #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Rafael Albuquerque
Förlag: Image Comics

Den godhjärtade Huck använder sina speciella krafter för att göra en god gärning varje dag och invånarna i staden han bor i älskar vad han gör och gör allt för att bevara hans hemlighet. Allt är frid och fröjd, enda tills en nykomling avslöjar honom för hela omvärlden. Ytterligare en ny serie från Mark Millar, den här gången tecknad av Rafael Albuquerque, där filmrättigheterna redan är klara innan serien sett dagens ljus. Jag borde egentligen inte läsa den med den har ett charmigt Silver Age-drag som jag tycker är oemotståndligt. Ungefär som om att Clark Kent aldrig blev Superman utan stannade kvar i Smallville och tillbringade resten av sitt liv med att rädda katter i träd eller byta däck på bilar. MPH och Chrononauts är bara två exempel på riktigt dåliga Millar-serier på senare år men samtidigt kan jag inte glömma Starlight eller Jupiter’s Legacy, eller varför inte klassiker som Ultimates eller Marvels bästa event någonsin, Civil War. Recension kommer i december.

RTHORN-Cv1-d6e22RED THORN #1
Manus: David Baillie
Illustration: Meghan Hetrick
Förlag: Vertigo

Den unga amerikanskan Isla Macintosh reser till Glasgow för att lösa sin familjs största tragedi. Hennes syster, Lauren, försvann innan Isla föddes, någonstans i Skottland, och för att fylla det hemska tomrummet och komma över händelsen skaffade sig hennes föräldrar ytterligare ett barn, nämligen Isla. Enda sedan unga år har Isla präglats av att hon är, vad hon själv kallar, ”a replacement kid” men en dag upptäcker hon att hon har märkliga magiska krafter: Ibland när hon ritar människor så får de liv och detta verkar ha något med den försvunna systern att göra. Förutom Isla får vi även stifta bekantskap med den ständigt vresige och halvnakne halvguden Thorn som suttit inspärrad under Glasgows gator i 1600 år. Just själva staden Glasgow samt skotska myter och legender är fundamentala delar av Red Thorn, skriven av skotten David Baillie. Bara själva arcens namn, Glasgow Kiss, betyder egentligen dansk skalle och är bara en av många motsägelser som gör staden så intressant.

PrettyDeadly06-Preview-Page-1-5fdcbPRETTY DEADLY #6
Manus: Kelly Sue DeConnick
Illustration: Emma Rios
Förlag: Image Comics

Efter 19 månader är det så åter dags för andra volymen av Pretty Deadly, författad av Kelly Sue DeConnick, tecknad av Emma Rios och färglagd av Jordie Bellaire. Berättelsen utspelas några efter förra arcen men vi får åter möta Deathface Ginny, Fox, Sissy (som nu är den nya Döden) och naturligtvis seriens bisarra berättarpar: Butterfly och Bunny. Serien tar oss den här gången till Första världskrigets skyttegravar och en döende kvinnas sista önskan att få återse sin son. Vi får bland annat möta menige Cyrus, en av soldaterna i USA:s 369:e infanteriregemente som kallades Harlem Hellfighters, Black Rattlers och Men of Bronze. Detta regemente var USA:s första helt afroamerikanska och spelade en avgörande roll för framtida afroamerikanska soldater. Nu när DeConnick lämnat Marvel och sin långa run med Captain Marvel kan hon fokusera mer på sina båda Image-titlar, Bitch Planet och Pretty Deadly, och Rios har under året också profilerat sig hos förlaget, både som tecknare och författare, i den nya antologiserien Island.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...