Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 12

torsdag 24 mars, kl 23:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

PATIENCE_FC_Colors-(1)PATIENCE OGN
Manus/Illustration: Daniel Clowes
Förlag: Fantagraphics

Patience är Daniel Clowes första seriealbum på sex år och dessutom, med 180 sidor, också hans längsta. Mest känd är han för sin underbara Ghost World (som även blev film 2001 med manus av författaren och hade Thora Birch, Scarlett Johansson och Steve Buscemi i huvudrollerna). Clowes serieskapande kännetecknas av härligt skruvade idéer och skön pop art-stil i olika genrers som skräck (Like A Velvet Glove Cast in Iron), noir (David Boring) och till och med superhjältar (The Death-Ray) och nu ger han sig också i kast med science fiction.

Patience handlar om en ung man vid namn Jack vars enda glädje i livet är hans gravida hustru Patience. När han kommer hem efter ännu en dag där han låtsats att han har ett jobb hittar han hustrun död. Efter att först ha blivit misstänkt för brottet men sedan friats från alla misstankar är han de följande 20 åren besatt av att få reda på vem mördaren är. När han träffar en man som uppfunnit en tidsmaskin ser han nu chansen att åka tillbaka i tiden för att förhindra att Patience och hans ofödda barn tas ifrån honom.

Rust-Prologue-TP-cover-6d9ceRUST: THE BOY SOLDIER Tpb
Manus/Illustration: Royden Lepp
Förlag: Archaia

En serie som jag fluktat på sedan 2011 är Royden Lepps Rust som handlar om jordbrukarfamiljen Taylor vilka försöker överleva i en värld som läker såren efter ett förödande världskrig. En vacker dag kraschar en mystisk pojke utrustad med ett jetpack in i familjen Taylors lada. Medan resten av familjen är misstänksam mot denne Jet Jones så tror äldste sonen Roman Taylor att pojkens ursprung kan vara nyckeln till deras överlevnad. Serien ges ut av Archaia (som ägs av BOOM! Studios) och hittills har den kommit ut i tre inbundna seriealbum och den fjärde och sista delen beräknas komma under året. Nu kommer hela serien även att ges ut i trade och som en aptitretare har man sammanställt alla prologerna från de tre första albumen plus prologen från den ännu icke utgivna Rust Vol.4: Soul in the Machine. Perfekt tillfälle att hoppa på med andra ord.

CircuitBreaker_01-1CIRCUIT BREAKER #1
Manus: Kevin McCarthy
Illustration: Kyle Baker
Förlag: Image Comics

Det som på ytan bara ser ut som ytterligare en ny manga-serie är mycket mer än så. Den är nämligen tecknad av ingen mindre än Kyle Baker, en flitigt prisbelönad illustratör som bland annat ligger bakom serier som Why I Hate Saturn, Nat Turner och den hyllade versionen av Plastic Man. I Circuit Breaker har han hämtat inspiration från skaparen av hela manga-vågen i Asien: Osamu Tezuka, ”Japans Walt Disney” och fadern till Tetsuwan Atom (Astro Boy). Serien tar oss till en alternativ verklighet där robotar som räddade Japan under Fjärde Världskriget förklaras olagliga och därför vänder sig mot mänskligheten. Mänsklighetens sista hopp står till en ny robotsoldat, i skepnad av robotskaparens tonåriga barnbarn, men när hon börjar ifrågasätta sin programmering kan det lika gärna bli den sista spiken i mänsklighetens kista.

Rattler-Cover-Web-07734THE RATTLER OGN
Manus: Jason McNamara
Illustration: Greg Hinkle
Förlag: Image Comics

The Rattler är en skräckhistoria skriven av Jason McNamara och tecknad av Greg Hinkle (Airboy) som de gav ut redan 2014 med hjälp av Kickstarter. Nu ges denna svartvita (med lämpliga inslag av rött) och läskiga historia ut som seriealbum av Image Comics. Vi får följa Stephen Thorns långa kamp för att hitta sin försvunna fästmö som plötsligt en dag tar en dramatisk vändning, och som dessutom får honom att undra om han blivit galen eftersom han hör hennes röst på de mest konstiga ställen. Om du vågar rekommenderar jag att du följer länken ovan för att läsa McNamaras fasansfulla berättelse från verkliga livet som inspirerade honom att skriva The Rattler. Brrr!!!

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...