Recensioner

Moon Girl and Devil Dinosaur Vol. 1: BFF

lördag 21 maj, kl 23:21 av 0 kommentarer

5192pS8+zkL._SY344_BO1,204,203,200_Nioåriga Lunella Lafayette retas av sina klasskamrater för sina uppfinningar och udda sätt. De kallar henne Moon Girl och skrattar åt henne, men vem behöver vänner när man har coola gizmos, böcker och ett eget hemligt labb under skolan. Lunella bidar bara sin tid tills hon kommer in på en bra skola för geniala barn som hon. Det är bara ett problem: Lunella bär på Inhuman-genen, vilket betyder att hon riskerar att förvandlas till ett missfoster med krafter om hon råkar ut för Terrinen-dimman som dyker upp då och då. Hon hittar en artefakt som hon tror kan stoppa det: ett stycke Kree-teknologi som hon kallar ”The Omni-Wave Projector”. När den av misstag aktiveras öppnas en tidsportal och New York får plötsligt nya invånare i form av ett gäng Neanderthal-busar, som kallar sig Killer Folk samt en stor röd Tyrannosaurus Rex. Killer Folk stjäl projektorn och nu måste Lunella och Devil Dinosaur hitta den innan det är för sent.

moon-girl-devil-dinosaur-2-rev-uneEfter att ha läst första numret av Moon Girl and Devil Dinosaur hade jag en förhoppning att serien skulle bli mer än okej men ack vad jag bedrog mig. Visst är serien för alla åldrar men jag tror inte ens min 10-årige son skulle köpa alla logiska förvecklingar och ständiga tjat om Lunellas Inhuman-DNA. Det är som en dålig animerad TV-serie på valfri kabelkanal för barn fast istället för att gå på extacy så går den på valium. Min lilla sammanfattning i första stycket är i stort sett det ända som händer på sex nummer, förutom att Killer Folk lär sig tala engelska på ett nummer och dessutom konkurrerar med Yancy Street Gang om att vara det tuffaste gänget i stan.

Lunella_Lafayette_(Earth-616)_from_Moon_Girl_and_Devil_Dinosaur_Vol_1_5_001Det räcker inte med ett coolt namn och alter ego, tokiga uppfinningar, superhjältedräkt med rullskridskor, ett eget lab eller ett gästspel av Totally Awesome Hulk. Moon Girl and Devil Dinosaur är pinsamt dålig. Det enda som räddar serien från totalt magplask är Devil Dinosaur som är som en alldeles för stor hund när han sorgset tittar på månen och undrar var Moon Girl tagit vägen eller i den gripande cliffhangern som ändå är för lite och för sent.

Marvel har utlovat minst en volym till av Amy Reeder, Brandon Montclare och Natacha Bustos skapelse men jag är mer imponerad av Reeder och Montclares Rocket Girl vars andra volym är sorgligt försenad. Om du vill läsa en ny serie under Marvels baner All-New, All-Different Marvel så läs Doctor Strange, The Vision eller Black Widow men lägg för guds skull inte pengarna på Moon Girl.

Manus: Brandon Montclare & Amy Reeder
Illustration: Natacha Bustos
Färgläggning: Tamra Bonvillain
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...