Recensioner

A-Force Vol. 2: Rage Against the Dying of the Light

söndag 20 november, kl 19:18 av 0 kommentarer

30621528När A-Force besegrade Singularitys ondskefulla motsvarighet Antimatter resulterade det i att andra varelser från andra världar hamnade i vår egen. Bland dessa var en Dazzler-Thor och hennes mystiska skepnadsskiftande nemesis The Countess. Tillsammans med A-Force lyckades Dazzler-Thor hindra The Countess från att ödelägga den fridfulla hamnstaden Astoria i Oregon…men hon återvänder och använder sin hjärnkontroll för att vända en av A-Forces mäktigaste medlemmar mot sitt eget team. Kommer teamet gå en tidig död till mötes på grund av en av sina egna eller kommer de splittras till följd av det annalkande Civil War II? Inhumans prekognitiva Ulysses förutspår att en av A-Forces medlemmar kommer att begå ett mord och Captain Marvel vidtar åtgärder men alla delar inte hennes uppfattning eftersom det gäller en av deras vänner.

5_love-hateFörsta (eller egentligen andra om man räknar A-Force debut i Secret Wars) volymen av A-Force var en rätt opersonlig kompott trots stor potential med G. Willow Wilson, Kelly Thompson och Jorge Molina vid rodret. Nu när Thompson tar över skrivandet själv hoppades jag att serien äntligen skulle hitta en egen röst och plats i Marvels universum med det verkar som om förlaget själva inte tror på sin skapelse.

wve6j9o-600x511Två korta äventyr, utmärkt tecknade av Ben Caldwell respektive Paulo Siqueira, bjuds det på men serien är hopplöst seg och kommer aldrig till skott trots tappra försök av Thompson. Nico Minoru hamnar i centrum i båda av olika anledningar och trots att hon är min favoritkaraktär räcker det inte på långa vägar. Dessutom förstörs flödet och serien totalt när Civil War II klampar in och den sista miniarcen staplar förutsägbarheter och klichéer på varandra, trots ett välkommet inslag i form av monsterjägaren Elsa Bloodstone och hennes sällsynt fula mun.

5432801-09När dammet lagt sig och alla sjunger Kumbaya visar det sägs också att A-Force #10 blir seriens sista nummer vilket gör att A-Force bara blir en meningslös parentes som jag lika gärna kunde ha varit utan. Denna serie hade en otrolig potential men misslyckades helt enkelt med att hitta sin plats i Marvels universum. Detsamma gäller tyvärr flera andra av förlagets titlar men som tur är finns ju The Vision, Silver Surfer och Ms. Marvel (vars senaste volym jag tänker recensera inom kort) så hoppet är inte helt ute för en gammal marvelit.

Manus: Kelly Thompson
Illustration: Ben Caldwell, Paulo Siquera, Joe Bennett
Färgläggning: Ian Herring, Rachelle Rosenberg
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...