Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 46

lördag 19 november, kl 13:20 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

30559ETHER #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: David Rubín
Förlag: Dark Horse Comics

Kan det övernaturliga och magi förklaras med hjälp av vetenskap och sunt förnuft? Den interdimensionella äventyraren Boone Dias är övertygad om detta och han är med andra ord rätt man på rätt plats när det gäller att lösa en mordgåta i den magiska världen Ether. Matt Kindt, skapare av MIND MGMT, Past Aways och Dept H. hos Dark Horse Comics och Ninjak, Rai och Divinity hos Valiant, har alltid hyst hatkärlek till det övernaturliga och ville ta reda på varför han aldrig gillat den genren. Karaktären Boone i Ether är på många sätt ett surrogat för Kindts egen önskan att utforska det övernaturliga men som också vill förstå den likt en rationell Sherlock Holmes. Serien är tecknad av den formidable David Rubín vars alster man kan njuta av i Paul Popes The Rise of Aurora West och The Fall of The House West.

hr-001-cover-a-robertson-1HARBINGER RENEGADES #1
Manus: Rafer Roberts
Illustration: Darick Robertson
Förlag: Valiant Entertainment

Joshua Dysarts Harbinger var enligt mig juvelen i Valiants praktfulla superhjältekrona och nu återvänder serien med de unga psioterna Faith, Torque, Kris Hathaway och Peter Stanchek. Efter att världen fått reda på psioternas existens har förföljelsemanin och rädslan gått i taket och varje gång man upptäcker en ny psiot följs det av upplopp och våldsamheter och Renegades tänker göra allt i sin makt för att stoppa denna utveckling. Likheten mellan Marvels X-Men är påtaglig men det som gjorde Harbinger så mycket bättre var att de kändes mer mänskliga och det är min förhoppning att Rafer Roberts och Darick Robertson lyckas med sammalunda.

grandpassion01-cov-a-cassadayGRAND PASSION #1
Manus: James Robinson
Illustration: Tom Feister
Förlag: Dynamite Entertainment

Det enda som talar emot den här serien i mina ögon är att den kommer ut på Dynamite Entertainment. De få gånger jag prövat serier från det förlaget har jag blivit grymt besviken, speciellt i fallet med Rick Remenders Devolution, och jag får ibland känslan att de suger åt sig kreatörsägda serier som de andra stora förlagen inte tror på. Det är möjligt att jag får äta upp det jag precis har skrivit för James Robinson har flera gånger visat att han lever upp till sitt rykte som en lysande författare, speciellt då med den lysande Airboy, och jag hoppas att den här serien om polisen Doc och skurken Mabel som fattar tycke för varandra och startar en rånarturné är mer än bara ytligt trams.

alexandadadeluxe-1ALEX + ADA: THE COMPLETE COLLECTION DELUXE EDITION HC
Manus: Jonathan Luna, Sara Vaughn
Illustration: Jonathan Luna
Förlag: Image Comics

Att läsa en avslutad och riktigt bra serie i sin helhet är för mig en högtidsstund och som tur är satsar förlagen ofta på lyxiga samlingsutgåvor för att göra upplevelsen ännu mer njutbar. Ed Brubaker och Sean Phillips Fatale och The Fade Out är lysande exempel på feta volymer som är värda att införskaffa men jag tänkte passa på att göra reklam för en annan avslutad Image-serie som lätt faller under radarn men som är värd att plocka upp och läsa från pärm till pärm. Alex + Ada, Jonathan Luna och Sarah Vaughns lysande berättelse om kärleken mellan en människa och en robot, bjuder både på en stilistiskt fulländad njutning, starkt drama och koncept som förmodligen inte ligger så långt in i framtiden. En perfekt julklapp till alla som gillar riktigt bra serier.

rqSlutligen kan jag glädja alla som älskar Rat Queens för serien återkommer i mars 2017 med den mycket skicklige Owen Gieni (Negative Space, småhistorier i Harrow County och färgläggare till Manifest Destiny) som ny tecknare. Serien startar om med ett nytt förstanummer där vi åter får följa med Betty, Violet, Dee, Braga och Hannah på nya äventyr. Författaren Kurtis Wiebe verkar vara på hugget igen för den här veckan återvänder även Peter Panzerfaust (tecknad av Tyler Jenkins) med seriens näst sista nummer som många väntat på sedan februari 2015. Nu hoppas jag också att Wiebe kan avsluta den lovande Pisces (tecknad av Johnnie Christmas) som tog ett uppehåll efter bara tre nummer.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...