Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 30 (2018)

lördag 28 juli, kl 09:47 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

THE NEW WORLD #1
Manus: Aleš Kot
Illustration: Tradd Moore
Förlag: Image Comics

Aleš Kots febriga och mycket läsvärda agentthriller Zero rekommenderar jag alla dagar i veckan men tyvärr har jag inte fastnat för hans senaste serier från Image Comics, såsom Generation Gone och Days of Hate. De två sistnämnda utspelar sig i framtiden med ”millennials” och superhjältar respektive ett älskande par som skilts åt av ett amerikanskt raskrig. Den nya serien The New World utspelas också i ett dystopiskt USA efter ett förödande andra inbördeskrig men här skruvar Kot upp temperaturen betydligt eftersom serien tecknas av den oefterhärmlige Tradd Moore vars dynamiska superaction man kan njuta av i bland annat All-New Ghost Rider och Luther Strode. Serien beskrivs som Romeo och Julia för en ny era där två älskande möts: ”One: a straight-edge vegan hacker anarchist boy with a penchant for messing with the State. The other: a chaotic, hedonistic cop with a reality TV show and a license to kill.”

BONE PARISH #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Jonas Scharf
Förlag: BOOM! Studios

En ny drog dyker upp på New Orleans gator – gjord av askan efter döda människor. Krig utkämpas om vem som ska styra tillgången allt medan efterfrågan ökar men medan de kriminella gängen är upptagna av brutala konflikter upptäcker användare av drogen fasansfulla upplevelser av döda som kommer tillbaka till livet. Cullen Bunn har profilerat sig som en författare av skräckserier på flera förlag, bland annat den nyligen avslutade Harrow County (Dark Horse Comics), The Empty Man och The Unsound (BOOM! Studios) samt Regression och den mycket lovande Cold Spots (Image Comics). I Bone Parish bjuder Cullen och nykomlingen Jonas Scharf på nekromantisk skräck och jag ska definitivt kolla upp den.

MR. & MRS. X #1
Manus: Kelly Thompson
Illustration: Oscar Bazaldua
Förlag: Marvel Comics

Nu i sommar ljöd bröllopsklockorna hos både Marvel och DC med utlovade bröllop mellan Kitty Pryde och Colossus respektive Batman och Catwoman. Hur det gick med den saken tänker jag låta vara osagt men ett annat par av supermutanter knöt också hymens band, Anna Marie och Remy LeBeau, det vill säga Rogue och Gambit. Kelly Thompson författade nyligen en miniserie med paret och har nu också fått äran att skildra deras öden och äventyr som nygift par i serien Mr. & Mrs. X som tecknas av Oscar Bazaldua.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...