Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 34 (2018)

fredag 24 augusti, kl 22:22 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BEASTS OF BURDEN: WISE DOGS & ELDRITCH MEN #1
Manus: Evan Dorkin
Illustration: Benjamin Dewey
Förlag: Dark Horse Comics

Ända sedan jag upptäckte Evan Dorkin och Jill Thompsons mästerliga serie Beasts of Burden i våras har jag dammsugit marknaden på allt jag kan hitta med dessa fyrbenta ockulta detektiver. Serien, som i år firar 15-årsjubileum, är still-going-strong och den här veckan presenteras den senaste miniserien, dock utan Jill Thompson men med den förträfflige Benjamin Dewey (The Autumnlands) som tecknare. Den här gången skiftas också fokus från hundarna Rex, Whitey, Jack, Ace och mopsen Pugsley samt den herrelösa katten Orphan och familiaren Dymphna och istället får vi följa fem av de så kallade ”Wise Dogs” som försöker lösa gåtan med vad det egentligen är för mörka krafter som plågar Burden Hill.

COLD SPOTS #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Mark Torres
Förlag: Image Comics

Det verkar inte finnas någon hejd på nya skräckhistorier som Cullen Bunn kokat ihop och i den nya miniserien Cold Spots från Image Comics bjuder han och tecknaren Mark Torres på en tvättäkta spökhistoria. I händelsernas mitt har vi Dan Kerr som vände sin familj ryggen för tio år sedan och nu har hans fru dotter försvunnit och Dan försöker desperat hitta dem. I en intervju i ComicBook.com säger Cullen: ”Cold Spots is a story about ghosts, sure, but that’s just a small part of the story. There are aspects of cosmic horror and of a supernatural winter at play as well. Most importantly, though, this is a story about a father and a daughter. Ghosts might be a source of fear, but they are nothing compared to the sense of fear and guilt this father feels when he thinks of how badly he’s failed his child.”

STAIRWAY, VOL. 1 OGN
Manus: Matt Hawkins
Illustration: Raffaele Ienco
Förlag: Image Comics

I en sönderfallande postapokalyptisk värld ödelagd av kärnvapenkrig upptäcker en ambitiös doktorand en mystisk avvikelse i vårt DNA som planterats där av en urgammal civilisation vilket blir starten på det största vetenskapliga initiativet sedan Manhattanprojektet. Medan flera olika team av vetenskapsmän försöker hitta och samla in mer data väcks frågan om den sanna verkligheten bakom detta kosmiska mysterium och om denna upptäckt kan vara en ”stairway to heaven” eller rent av ett gömt domedagsvapen som kommer att utrota hela mänskligheten från Jordens yta.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...