Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 37 (2018)

måndag 17 september, kl 22:08 av 1 kommentar

Här presenteras varje söndag (bara en dag sen denna gång) vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Let’s get to it!

 • Alterna Comics, som här om veckan mötte kritik för sin nya policy för hur deras skapare använder sociala medier (främst för att den förbjuder blockkedjor), har nu publicerat ett uttalande på Comic Book Resources om de nya reglerna och de anklagelser textaren Micah Myers har riktat mot förlaget. Myers menar att han blev borttvingad från en serie han arbetade på för att han använder blockkedjor, men förlagets publisher Peter Simeti säger att så inte är fallet. Läs Myers sida av historien här och Simetis svar här.
 • Årets invalda i Harvey Awards Hall Of Fame har annonserats. Det är tecknarna Dave Gibbons och Rosalind ”Roz” Chast som kommer bli belönade med denna ära på New York Comic Con 5 oktober. Två andra Harvey Awards har tillkännagetts och de är International Spotlight Award till Harold Sakuishi samt Comics Industry Pioneer till Jackie Estrada. Läs mer om pristagarna och deras gärning här.
 • Scott Lobdell kommer ta över som ny författare på Nightwing i och med novembers #51. Han tar över efter Benjamin Percy som blivit tvungen att sluta på serien på grund av oklara skäl, men antagligen är det för att hans ännu ej färdigskrivna boktrilogi Comet Cycle har blivit uppköpt att bli en filmserie så han behöver bli färdig med böckerna snabbt. Percy var tidigare annonserad som författare på både #51 och #52 och får avsluta sin run på serien i förtid. Läs mer om Percys tankar kring detta här.

 • Chelsea Cain, Marc Mohan och Aud Kochs The Vision skulle ha kommit med sitt första nummer i november, men i ett oklart drag av Marvel Comics har hela sexnummersserien ställts in. Varken seriens skapare eller någon annan verkar veta varför. Första fyra numren var dessutom inlämnade och nästan färdiga. Marvel har inte uttalat sig i frågan. Läs mer här och här.
 • Nick Roche har visat upp ett nytt serieprojekt på sin Twitter, men säger att han än så länge letar efter någon att publicera den och därför inte går ut med dess namn än. Han kommer skriva och teckna den själv med färger av Chris O’Halloran. Se mer här.
 • Marvel Comics har släppt en teaserbild på Daredevil som proklamerar ”The End?”. Den är tecknad av den store Bill Sienkiewicz och Marvel säger att mer kommer annonseras på fredag den 21 september. Läs mer här.
 • Årets vinnare av Ignatz Awards har presenterats. Se alla vinnare här.
 • Serier som annonserats under veckan: DIE av Kieron Gillen och Stephanie Hans i december 2018 (Image Comics), X-Men: The Exterminated av Zac Thompson, Lonnie Nadler, Chris Claremont, Neil Edwards med flera i december 2018 (Marvel Comics), Stargazing av Jen Wang i juli 2019 (First Second Books), Winter Soldier av Kyle Higgins och Rod Reis i december 2018 (Marvel Comics), The Darkness av Matt Hawkins och Tom Grindberg under 2019 (Top Cow Productions/Image Comics), Giant Days: Where Women Glow And Men Plunder av John Allison i december 2018 (Boom! Studios), Sasquatch Detective av Brandee Stillwell, Ron Randall och Gus Vazquez i december 2018 (DC Comics), MegaGhost av Gabe Soria och Gideon Kendall i december 2018 (Albatross Funnybooks), Martian Manhunter av Steve Orlando och Riley Rossmo i december 2018 (DC Comics), X-Force av Ed Brisson och Dylan Burnett i december 2018 (Marvel Comics), Freedom Fighters av Robert Venditti och Eddy Barrows i december 2018 (DC Comics), Miles Morales: Spider-Man av Saladin Ahmed och Javier Garron i december 2018 (Marvel Comics), Venom av Sean Ryan och Szymon Kudranski är ute digitalt nu (Marvel Comics), Cthu-Louise av Jeff Lemire och Emi Lenox i december 2018 (Dark Horse Comics) samt Jesusfreak av Joe Casey och Benjamin Marra i mars 2019 (Image Comics).

Håll ögonen här om en vecka för mer nyheter!

Kommentarer

 1. Jonas Olsson says:

  Daredevil, The End! Mycket spännande!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...