Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 39 (2018)

torsdag 4 oktober, kl 18:58 av 0 kommentarer

Här presenteras varje söndag (ni får nog vänja er med förseningar tyvärr) vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Let’s get to it!

 • DC Comics har avslöjat vilka som kommer teckna #3 och #7 av Tom King och Clay Manns Heroes In Crisis. På tredje numret kommer Lee Weeks stå för bilderna medan Mitch Gerads har ansvaret för det sjunde.
 • Den 24 september gick den ikoniske Batman-tecknaren Norm Breyfogle ur tiden. Han är främst ihågkommen för sitt arbete på allas vår mörke riddare under 80- och 90-talet som inspirerade en hel generation av tecknare. Personligen är min relation till Breyfogle den fantastiskt illustrerade Birth Of The Demon som han gjorde med Dennis O’Neil. Den berättar Bruce Waynes skurk och gamle svärfar Ra’s al Ghuls ursprungshistoria. Många som arbetar inom seriefältet öste hyllningar över honom efter hans bortgång. Orsaken till hans avfälle har ännu inte offentliggjorts, men han har sedan 2014 varit halvsidesförlamad efter en stroke. Norm Breyfogle blev 58 år gammal. Ta del av hyllningarna och mer här, här och här.
 • Bill Sienkiewicz och Jeff Lemire kommer bidra på illustrationssidan till jubileumsnumret #200 av Moon Knight hos Marvel Comics. Båda har tidigare format karaktärens resa eftersom Sienkiewicz tecknade hans första egna serie under lång tid och Lemire skrev en suverän 14-nummersserie 2016.

 • Humanoids Inc., den amerikanska delen av franska förlaget Les Humanoïdes Associés, har tillkännagivit mästerillustratören John Cassaday som Chief Creative Officer. Detta är en del i deras ambition att producera material direkt för den amerikanska marknaden. Les Humanoïdes Associés grundades på 70-talet av storheter som Moebius och Philippe Druillet och är kanske mest känt som skapare av antologitidningen Métal Hurlant. Mer nyheter om Humanoids Inc. och deras nya initiativ kommer även i nästa The Weekly Bugle, i och med att fler tillkännagivanden kommer under helgen på New York Comic Con. Läs mer här.
 • X-Menserien Extermination från Marvel Comics har ändrat utgivningsdatumet på sitt femte och sista nummer från 28 november till 19 december. Ingen anledning till förändringen har angivits. Läs mer här.
 • Inaki Miranda tar över från Mauricet som illustratör på första numret av Old Lady Harley från DC Comics. Han var redan annonserad at teckna #2 och tanken är att Miranda ska stå för alla fem nummer av serien.
 • I en romersk grav i Jordanien har 2000 år gamla målningar som liknar serier upptäckts. Bilderna verkar vara både sekventiella och har saker som pratbubblor och textrutor. Läs mer i artikeln här.
 • De svenska Urhundenpriserna har delats ut som Andreas rapporterade om här.
 • Vinnarna av årets Mike Wieringo Comic Book Industry Awards presenterades under helgen på Baltimore Comic-Con. Priset ersatte Harvey Awards ifjol när det flyttades över till New York Comic Con. Vinnarna tas fram genom omröstningar bland både professionella inom seriefältet och fans. Vilka som tog hem årets priser ser du här.
 • Serier som annonserats under veckan: The Magicians: Alice’s Story av Lilah Sturges och Pius Bak i juli 2019 (Boom! Studios), Minecraft Volume One av Sfé R. Monster och Sarah Graley under sommaren 2019 (Dark Horse Comics), StarCraft: Soldiers av Jody Houser, Andrew R. Johnson och Miguel Sepulveda i januari 2019 (Dark Horse Comics), Promethee 13:13 av Andy Diggle och Shawn Martinbrough i juli 2019 (comiXology Originals/Delcourt Group), G.I. Joe: Sierra Muerte av Michel Fiffe under våren 2019 (IDW Publishing), Little Girls av Nicholas Aflleje och Sarah DeLaine i mars 2019 (Image Comics), Waves av Ingrid Chabbert och Carole Maurel i februari 2019 (Boom! Studios), Disney Zootopia: Family Night av Jimmy Gownley och Leandro Ricardo da Silva i mars 2019 (Dark Horse Comics), Avatar: Tsu’tey’s Path av Sherri L. Smith och Jan Duursema i januari 2019 (Dark Horse Comics), Batman: Curse Of The White Knight av Sean Murphy under 2019 (DC Comics), Morning In America av Magdalene Visaggio och Claudia Aguirre i mars 2019 (Oni Press), Unknown 9 Archives av John Ney Rieber och Jae Lee under våren 2019 (Dark Horse Comics), Fair Trade av Tini Howard och Eryk Donovan under våren 2019 (comiXology Originals), The Avant-Guards av Carly Usdin och Noah Hayes i januari 2019 (Boom! Studios), BTTM FDRS av Ezra Claytan Daniels och Ben Passmore under sommaren 2019 (Fantagraphics Books) samt Aliens: Resistance av Brian Wood och Robert Carey i januari 2019 (Dark Horse Comics).

Håll ögonen här om ungefär en vecka för mer nyheter!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...