Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 43 (2018)

fredag 26 oktober, kl 12:28 av 2 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BOOKS OF MAGIC #1
Manus: Kat Howard
Illustration: Tom Fowler
Förlag: Vertigo/DC Comics

1990 ville DC Comics kasta lite ljus på några av sina mystiska karaktärer i deras gedigna bakkatalog. Lotten föll på Neil Gaiman som skapat sin moderna klassiker The Sandman på förlaget 1989 och Gaiman författade en fyrdelad miniserie där den tolvårige gossen Timothy Hunter får en guidad tur i DC:s magiska universum av Phantom Stranger, Constantine, Dr. Occult och Mister E. Syftet med detta är huruvida Timothy ska följa sitt öde och bli världens mäktigaste magiker eller inte. Den lyckade miniserien följdes av en längre serie som avslutades år 2000 efter 75 nummer – då på underetiketten Vertigo – och nu – i samband med Vertigos 25-årsjubileum – är det dags igen. Tidigare titlar i förlagets nysatsning är The Dreaming (som kan ses som en direkt uppföljare till The Sandman), den helt nya House of Whispers samt en ny följetong med Lucifer och i och med Kat Howard och Tom Fowlers Books of Magic är bordet nu dukat för både nya och gamla fans av Gaimans Sandmanuniversum.

DEAD KINGS #1
Manus: Steve Orlando
Illustration: Matthew Dow Smith
Förlag: AfterShock Comics

Sasha Vasnetsov får reda på att hans yngre bror tagits av den hemliga polisen och satts i ett ökänt arbetsläger och tillsammans med krigaren Maria Kamenaya, som förråddes av sitt eget land, ger de sig ut på jakt och vedergällning i ett laglöst land märkt av ett krig där teknologi och magi har ödelagt en hel värld…ett land av döda kungar.

Dead Kings är något så smaskigt som en post-postapokayptisk fantasywestern som lånat friskt från många olika källor, alltifrån rysk folklore, Blade Runner 2049, True Grit till Final Fantasy. Serien är författad av Steve Orlando (Midnighter, Virgil, Crude) och tecknad av Matthew Dow Smith (X-Files).

LODGER #1
Manus: David & Maria Lapham
Illustration: David Lapham
Förlag: Black Crown/IDW

”A handsome drifter murders his way through the midwest while hiding in plain sight as a travel blogger, leaving families in shreds and body bags in his wake. Ricky Toledo was fifteen when she fell hard for “Dante”-until he killed her mother and got her father sent to prison for it. It’s three years later, and Ricky will stop at nothing to get revenge.”

Den senaste titeln från Shelly Bonds underetikett Black Crown från IDW är en psykologisk thriller signerad paret David och Maria Lapham som redan visat vad de går för i noir-genren med sin hyllade serie Stray Bullets. I Lodger bjuds det på en katt-och-råtta-lek mellan en traumatiserad kvinna och en seriemördare och dessutom utlovar Laphams en skruvad kärlekshistoria.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Sååå sugen på The Lodger, allt Laphams gör är genialt!

  2. Andreas Mars says:

    Är också sugen på ”Lodger” och det är verkligen på tiden att jag utforskar ”Stray Bullets”.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...