Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 3 (2019)

lördag 19 januari, kl 23:28 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

AVATAR: TSU’TEY’S PATH #1
Manus: Sherri L. Smith
Illustration: Jan Duursema
Förlag: Dark Horse Comics

De senaste åren har Dark Horse Comics förlorat flera stora licenser till andra förlag, såsom Star Wars och Conan (Marvel Comics) samt Buffy the Vampire Slayer och Firefly (BOOM! Studios). Kvar är bland andra Witcher, Call of Duty och James Cameron-relaterade titlar som Alien och Terminator och den här veckan utökas listan med den första serietidningen knuten till Camerons banbrytande 3D- och CGI-rymdäventyr Avatar. Filmen hade premiär 2009 och jag kan konstatera att Cameron lagt mer tid på att prata om filmens fyra efterföljare än att faktiskt filma dem. Nu verkar det i varje fall som att Avatar 2 är planerad till julen 2020 och den första serietidningen från Dark Horse Comics handlar, som titeln visar, om Neyteris trolovade innan Jake Sully dök upp och vände upp och ner på planeten och dess kultur.

BLACK WIDOW #1
Manus: Jen & Sylvia Soska
Illustration: Flaviano
Förlag: Marvel Comics

På senare år har det dykt upp två bra serier med den ryska superagenten och Avengers-medlemmen Natasha Romanoff, a.k.a. Black Widow, i huvudrollen: Först med Nathan Edmondson och Phil Noto följt av Mark Waid och Chris Samnees, i mina ögon, mindre lyckade run. Sedan dess har Black Widow dött, återuppstått, fått en Infinitystone och gått under jorden på Captain Amerikas befallning men nu är det äntligen dags för en ny solotitel som dessutom författas av två kvinnliga aktörer. De kanadensiska tvillingarna Jen & Sylvia Soska, även kända som The Soska Sisters eller The Twisted Twins, jobbar tillsammans som filmregissörer, producenter och manusförfattare och är mest kända för våldsamma skräckfilmer som Dead Hooker in a Trunk, American Way och See No Evil 2 men de har även författat andra serier åt Marvel, såsom en Night Nurse-historia till Secret Wars Journal #2 och en Deadpool-historia till förra årets Avengers Halloween Special.

ISOLA #6
Manus: Brenden Fletcher
Illustration: Karl Kerschl
Förlag: Image Comics

En av förra årets nya titlar som slog mig med häpnad var Brenden Fletcher och Karl Kerschls magnifika fantasyäventyr Isola som nu äntligen är tillbaka på seriehyllorna med sin andra hett efterlängtade arc. Med ett alldeles unikt och magiskt bildspråk, fenomenalt världsbygge och två underbara protagonister – drottning Olwyn som förvandlats till en blå tiger och hennes trogna livvakt Rook – samt en farofylld och spännande resa till de dödas ö som gett serien dess namn är Isola precis så bra som den låter och mer därtill och även om utgivningstakten minskat till ett nummer varannan månad så är den väl värd att vänta på och om du ännu inte hunnit utforska första volymen så rekommenderar jag den varmt.

MARVEL COMICS PRESENTS #1
Manus: Ann Nocenti, Greg Pak, Charles Soule
Illustration: Greg Land, Tomm Coker, Paulo Siqueira
Förlag: Marvel Comics

Den här veckan är det bland annat dags för en ny run med Marvels Andra världskriget-allierade Captain America, The Winter Soldier, den ursprungliga Human Torch och Atlantis härskare Namor i Invaders (författad av Chip Zdarsky och tecknad av Carlos Magno samt flashbacks från Andra världskriget av Butch Guice) men det 80-årsjubilerande förlaget bjuder också på återkomsten av en annan gammal trotjänare, nämligen antologititeln Marvel Comics Presents. Här förflyttas vi också till 40-talet, närmare bestämt 1945 där vi får följa Captain America, Namor och Wolverine i tre olika äventyr och de kommande numren kommer att ta oss med på en resa genom Marvels 80-åriga historia där vi bland annat får möta Reed Richards, Spider-Man och Gorilla-Man.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...