Recensioner

Sorceline, del 3: Mitt hjärta söker svar

onsdag 28 oktober, kl 00:40 av 0 kommentarer

2019 fick vi för första gången stifta bekantskap med Sorceline och de andra eleverna på skolan för kryptozoologi i två album och nu, 2020, är det så dags för fortsättningen i Mitt hjärta söker svar. Mysteriet med förbannelsen som förstenade flera elever och även professor Balzars hjälpreda Madame S närmar sig sin lösning men det finns fortfarande en hel del oklarheter att ta itu med, som till exempel hur de blev förstenade och varför alla befriats från förbannelsen utom eleven Mérode som fortfarande står fastfrusen som en staty i skogen. Sorceline upptäckte tidigt att hon har en alldeles speciell förmåga när det gäller att upptäcka magiska varelser och nu förföljs hon av en märklig varelse som plötsligt dyker upp och försvinner lika fort och som bara hon kan se. Varför förföljer varelsen henne och borde hon kanske vara mer på sin vakt än hon redan är?

I tredje delen av Sorceline är alla seriens karaktärer väl introducerade och berättelsen kan ta fart på riktigt men kommer aldrig riktigt till skott. Det mesta av albumet består av ett virrvarr av teorier och ytterligare förvecklingar runt mysteriet med förbannelsen och det gäller att ha föregående album färskt i minnet för att hänga med i alla svängarna. Den övergripande handlingen om Sorcelines sökande efter sitt ursprung får en dramatisk och oväntad vändning som heter duga men på det hela taget är tredje albumet mest en transportsträcka.

Vad som däremot funkar bättre är tonårsdramatiken där Tara går Sorceline på nerverna med sitt ständiga fjäskande för professorn. Hon, precis som Sorceline, har det hägrande jobbet som assistent åt professorn i sikte och skyr inga medel när det gäller tjuvnyp och rackartyg för att nå sitt mål. Förutom lösningen på själva mysteriet med förbannelsen så får vi också en välkommen utvikning om hur eleverna hamnade på skolan till att börja med. Alla har en naturlig fallenhet när det gäller magi men ingen av dem har något minne av hur de kom till skolan på ön Vorn, förutom att de vet att de kan återvända till vår värld när de är redo.

Alla albumen i serien berättar ett sammanhållande magiskt äventyr med mycket tonårsintriger och härliga magiska varelser i en fascinerande miljö där illustratören Paola Antista verkligen är i sitt esse och även om väntan på fjärde delen blir lång så är jag mycket sugen på fortsättningen.

Manus: Sylvia Douyé
Illustration: Paola Antista
Färgläggning: Lowenael
Förlag: Egmont Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...